fbpixel

Search icon
Search
A. W. World: Η νέα συλλογή του top model, Alek Wek, που θα φοράμε το φετινό φθινόπωρο
FASHION NEWS

A. W. World: Η νέα συλλογή του top model, Alek Wek, που θα φοράμε το φετινό φθινόπωρο

Πρόκειται για τη νέα συνεργασία της με τη Weekend Max Mara


Η signature συλλογή της Weekend Max Mara για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2021 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Alek Wek, ένα παγκοσμίου φήμης μοντέλο και παγκόσμιο πρότυπο. Είναι της Wek η ομορφιά και το όραμα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Get to know her

maxmara-alekwek-02-r5-300.jpg

Ένα σταυροδρόμι που συνδέει τις ρίζες της από το Νότιο Σουδάν, την κοσμοπολίτικη ζωή της, την υψηλή μόδα και την καλλιτεχνική της ματιά, το top model περιγράφει τη συλλογή ως μια μίξη της «Αφρικανικής κουλτούρας με Λονδρέζικη ατμόσφαιρα και μια Boho πινελιά.» Μοντέρνα, άνετη και εφευρετική, η Wek δημιούργησε μαζί με την ομάδα της Weekend Max Mara, μια αυθεντική συλλογή που δημιουργήθηκε από υπέροχα, αυτόνομα κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν ελεύθερα μεταξύ τους, ενώνοντας την κομψότητα και την πρακτικότητα με μια ευελιξία για όλες τις μέρες της εβδομάδας. Με γνώμονα την ενσωμάτωση, η συλλογή ενδυναμώνει τις γυναίκες, το υπόβαθρό τους, τις δυνάμεις τους και την ομορφιά τους μέσα από ενδύματα που είναι κλασσικά και μοντέρνα, δυναμικά και διασκεδαστικά.

Η ίδια έφυγε από τον τόπο που γεννήθηκε, το Νότιο Σουδάν, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος το 1983 και έφτασε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Fashion Business στο London College of Fashion και γοητεύτηκε ιδιαίτερα από τα μαθήματα της τέχνης και της ιστορίας. Εκτός από τα εξώφυλλα των κορυφαίων περιοδικών και λαμπερών επιδείξεων που κοσμούσε, η Wek είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και το 2018 εμφανίστηκε στο remake της ταινίας “Suspiria” του Luca Guadagnino.

About the collection

210129-shot-07-298-r6-qc-300.jpg

Σε συγχρονισμό με το προσωπικό της στιλ και με τις αξίες της Weekend Max Mara, τα βασικά στοιχεία της συλλογής περιλαμβάνουν απαλά tailored παλτό, μια καπαρντίνα, ένα αμάνικο shearling γιλέκο που φοριέται πάνω από drape φορέματα με βολάν και διακοσμητικό τελείωμα, μια αμάνικη ολόσωμη φόρμα και high-rise flared jeans. Τα πλεκτά είναι πλούσια και ιδανικά για το κρύο ενώ το βελούδινο παλτό που χαρακτηρίζεται από μια vintage αίσθηση αποτελεί ένα πανέμορφο χαρακτηριστικό κομμάτι της συλλογής. Το μπλε και το μαύρο κυριαρχούν στη χρωματική παλέτα με ένα φάσμα αποχρώσεων εμπνευσμένων από τη σημαία του Νότιου Σουδάν όπου κάθε χρώμα έχει μια συγκεκριμένη σημασία: κίτρινο για τον ήλιο, πράσινο για τη γη, κόκκινο για το αίμα, μπλε για τον ουρανό, λευκό για την ειρήνη και μαύρο για τους ανθρώπους.

Η προσωπική της πινελιά και καλλιτεχνική φλέβα αποτυπώνονται στα prints, συμπεριλαμβανομένων και γραφικών που προέρχονται από τα έργα τέχνης της που ζωντανεύουν τα αέρινα φορέματα και τα μεταξωτά φουλάρια. Τα υφάσματα κυμαίνονται από το «κερωμένο» βαμβάκι έως το βελούδο, από το μαλλί σε όλα του τα μεγέθη έως τα μεταξωτά.

Τα αξεσουάρ προσφέρουν αυτή τη ξεχωριστή πινελιά είτε πρόκειται για την χαρακτηριστική Pasticcino Bag με αποσπώμενο κεντητό λουράκι, ένα καπέλο fedora από τσόχα, μπότες ιππασίας ή μια φαρδιά ζώνη με σταυρωτά κορδόνια.

Όλα ιδανικά ώστε να συνδυαστούν ελεύθερα μεταξύ τους καθώς όπως το θέτει η Wek, «το στυλ είναι όπως το δημιουργείς!»

Παρακολουθήστε το βίντεο που συστήνει τη νέα συλλογή

Info: Η Signature συλλογή A.W.orld by Alek Wek της Weekend Max Mara είναι διαθέσιμη στις Max Mara Boutiques και στα ομώνυμα corner των πολυκαταστημάτων attica.

dilfashiongroup.com