fbpixel

Search icon
Search
A-list hacks: Τι χρησιμοποιούν οι facialists των διασήμων μετά από μία μέρα στον ήλιο
FACE & BODY

A-list hacks: Τι χρησιμοποιούν οι facialists των διασήμων μετά από μία μέρα στον ήλιο

Μία «βουτιά» στις after sun ρουτίνες τους


Από την χρήση μασκών κρυοθεραπείας και beauty εργαλείων στις ρουτίνες τους μέχρι την αναπλήρωση με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και δραστικές ουσίες, αυτά είναι τα skincare hacks, στα οποία ορκίζονται οι πιο αξιόπιστοι facialists διασημοτήτων για να καταπραΰνουν το δικό τους δέρμα μετά τον ήλιο.

Joanna Czech

1-ngLfK.jpg

Το πελατολόγιο της Czech περιλαμβάνει τις Jennifer Aniston, Bella Hadid, Cate Blanchett και Christy Turlington.

«Μετά από μια κουραστική μέρα στον ήλιο, το πρώτο πράγμα που μου αρέσει να κάνω είναι ένα δροσερό και αναζωογονητικό ντους. Μετά τον καθαρισμό, ξεκινάω τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου με ένα τονωτικό (toner) που εξισορροπεί το pH. Θέλω να αποφύγω οτιδήποτε πολύ όξινο, γιατί θα αυξήσει περαιτέρω την ευερεθιστότητα της επιδερμίδας. Ένα καταπραϋντικό serum αποτελεί μια μοναδική θεραπεία μετά τον ήλιο, καθώς περιλαμβάνει ένα αντιφλεγμονώδες εκχύλισμα πιπεριού και ένα σύμπλεγμα βιο-κεραμιδίου για να ηρεμήσει το κόκκινο, στρεσαρισμένο δέρμα. Μου αρέσει επίσης να δροσίζω το πρόσωπό μου με μια ψυχρή sheet mask για να βοηθήσω στην ενυδάτωση και την καταπράυνση της επιδερμίδας. Για να ολοκληρώσω τη ρουτίνα μου, χρησιμοποιώ το The Balm by Joanna Czech , το οποίο περιλαμβάνει βούτυρο καριτέ από την Αφρική και βιταμίνη Ε για να σφραγίσει την υγρασία και να αποτρέψει την απώλεια νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας».

«Είναι εξίσου σημαντικό να περιποιείσαι όλα τα μέρη του σώματός σου, ειδικά μετά από μια μεγάλη μέρα στον ήλιο. Μου αρέσει να αναμειγνύω μια lotion σώματος με ένα λάδι για να ενυδατώσω και να θρέψω την επιδερμίδα. Εφαρμόζετε πάντα αυτά τα προϊόντα όταν, τόσο το πρόσωπο, όσο και το σώμα σας είναι υγρά, γιατί το δέρμα σας θα είναι πιο διαπερατό και δεκτικό στην υγρασία.»

«Τέλος, όταν βρίσκεστε στον ήλιο, θυμηθείτε να πίνετε πολύ νερό, για να αποφύγετε την αφυδάτωση με κάθε τρόπο. 


Shani Darden

22-SFXBb.jpg

Στους διάσημους πελάτες του Darden περιλαμβάνονται οι Jessica Alba, Rosie Huntington-Whiteley και Shay Mitchell.

«Διατηρώ στο ψυγείο ένα σωληνάριο από το Shani Darden Hydra Prep Gel για μια καταπραϋντική, ενυδατική θεραπεία κάθε φορά που το δέρμα μου είναι ερεθισμένο - κάτι που μπορεί να είναι πολύ καλό, ειδικά μετά από μια μέρα στον ήλιο. Έχει βάση αλόη και υαλουρονικό οξύ ώστε να καταπραΰνει το δέρμα, και παράλληλα προσθέτει βαθιά ενυδάτωση. 

«Το Retinol Reform μου είναι πάντα το Νο1 προϊόν που χρησιμοποιώ για την αντιμετώπιση της γήρανσης. Είναι αυτό που θα βάλω σχεδόν κάθε βράδυ. Το συνιστώ σε όλους τους πελάτες μου, επειδή είναι μια αποτελεσματική αλλά ήπια φόρμουλα που παρέχει πολλαπλά οφέλη αντιγήρανσης με ελάχιστο ερεθισμό και μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα ρετινόλης.

«Λατρεύω επίσης να χρησιμοποιώ καθημερινά τη LED Light Mask για όλα τα εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει στην προσπάθεια κατά της γήρανσης. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει έναν ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, τη μελάγχρωση και την ερυθρότητα, οπότε μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ως θεραπεία μετά τον ήλιο».


Joomee Song

3-8v6n3.jpg

Η Song είναι η facialist της Zendaya και της Lady Gaga

«Όταν έχετε βλάβες από τον ήλιο, το «κλειδί» είναι να τις αντιμετωπίσετε αμέσως, ιδανικά την ίδια μέρα. Το L-ασκορβικό οξύ (μια ενεργή μορφή βιταμίνης C) είναι το συστατικό που θα βοηθήσει με τη φλεγμονή μετά από βλάβη από τον ήλιο, ώστε να την καταπολεμήσετε πριν αρχίσουν να εμφανίζονται οι καφέ κηλίδες. Λειτουργεί εμποδίζοντας την παραγωγή χρωστικών ουσιών και έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη για να καταπραΰνει επίσης το δέρμα. Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται ως αντηλιακό συστατικό σε συνδυασμό με άλλα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας στην Ιαπωνία, απ' όπου κατάγομαι, γι' αυτό συνιστώ την καθημερινή χρήση της σε όσους υποφέρουν από προβλήματα μελάγχρωσης.

«Συνιστώ επίσης να κρατάτε ένα μπουκάλι γλυκερίνη (ένα ενυδατικό προϊόν φυτικής προέλευσης) στο ψυγείο και να το χρησιμοποιείτε ως μάσκα για λίγες ημέρες μετά τον ήλιο. Απλώς αραιώστε τη γλυκερίνη με λίγο νερό ή ένα απαλό τονωτικό (toner) και εφαρμόστε την απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για περίπου 5 έως 10 λεπτά και ξεπλύνετε απαλά με νερό, αν και μια μικρή ποσότητα είναι εντάξει για να το αφήσετε στο δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρησιμοποιείται καθημερινά, ενυδατώνει και ηρεμεί την επιδερμίδα.


Angela Caglia

w950-q65.jpeg

Η Caglia συνεργάζεται με όλους, από την Helena Christensen μέχρι τη Naomi Watts

«Μετά από μια μέρα στον ήλιο, οι τελετουργίες μου επικεντρώνονται στην καταπράυνση της φλεγμονής. Συνήθως απλώνω ένα παχύ στρώμα της ενυδατικής κρέμας Soufflé Moisturizer μου σαν μάσκα, στη συνέχεια βγάζω το Gold Cryo Set μου από την κατάψυξη και εφαρμόζω απαλά επάνω στην επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ πάνω κάτω, μέχρι η κρέμα να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα μου. Αυτή η ενυδατική δεν περιέχει άρωμα και αιθέρια έλαια και είναι γεμάτη βιταμίνες, χυμό αλόης βέρα και κατσικίσιο γάλα. Μαζί με τις θερμοκρασίες κατάψυξης του εργαλείου κρυοθεραπείας, το γάλα και η αλόη καταπραΰνουν και ηρεμούν αμέσως το δέρμα μου. Επίσης, πλένω το πρόσωπό μου μόνο με κρύο νερό μετά τον ήλιο - και, για μια μικρή «εμπειρία spa», κόβω μικρά κομμάτια φρέσκο αγγούρι, το τυλίγω σε ένα βαμβακερό χαρτομάντιλο και το κάνω μάσκα ματιών για να καταπραΰνω το ευαίσθητο, λεπτότερο δέρμα γύρω από τα μάτια μου».


Sarah Chapman

6-dunq6.jpg

Η Chapman έχει ως πελάτισσες τις Victoria Beckham, Gigi Hadid και Jourdan Dunn

«Αρχικά, κάνω διπλό καθαρισμό για να αφαιρέσω όλα τα ίχνη του SPF και να ανανεώσω το δέρμα μου. Η διατήρηση μιας ενυδατικής seet mask στο ψυγείο είναι το αγαπημένο μου hack για την καλοκαιρινή φροντίδα του δέρματος. Το κάνω αυτό με τη μάσκα μου Sarah Chapman 3D Moisture Infusion Mask και είναι σαν ένα ποτήρι νερό για την επιδερμίδα με μπόνους κρυοθεραπεία - φανταστική για την αποσυμφόρηση και την καταπράυνση των φλεγμονών. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθώ στο να «κλειδώσω» την υγρασία και να αποκαταστήσω το φράγμα του δέρματός μου με επανορθωτικά συστατικά. Ο ορός μου Platinum Pep8 Stem Cell Serum είναι εμποτισμένος με βλαστοκύτταρα γαρδένιας, τα οποία βοηθούν στην αναζωογόνηση και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία, οπότε θα το τοποθετήσω κάτω από μια κρέμα πλούσια σε κεραμίδια για να καταπραΰνω το δέρμα και να το κάνω να λάμψει ξανά».