fbpixel

Search icon
Search
9 συνήθειες των επιτυχημένων γυναικών που υιοθετούν πριν τις 9 το πρωί
LIFE & CAREER

9 συνήθειες των επιτυχημένων γυναικών που υιοθετούν πριν τις 9 το πρωί

Διαβάστε, εμπνευστείτε και υιοθετήστε τες


Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που τελικά σηκώνεστε από το κρεβάτι σας το πρωί μετά το πέμπτο πάτημα του snooze στο ξυπνητήρι και που σιγά - σιγά θα μπείτε για ένα πρωινό ντους στο μπάνιο και μετά σε κατάσταση πανικού, θα ετοιμαστείτε για να τρέξετε στη δουλειά, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή για να κάνετε κάποιες... μικροαλλαγές στην πρωινή σας ρουτίνα. 

Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά, πως πρέπει να ξεκινούν την ημέρα τους και αυτό δείχνει κατά μία έννοια και τη διαφορά του να είσαι ένα girl boss. Aυτά λοιπόν είναι όσα κάνει μια επιτυχημένη γυναίκα κάθε πρωί, πριν το ρολόι της να δείξει 9 π.μ.

1. Χαλαρώστε

girl-boss-2.png

Στους επιτυχημένους ανθρώπους δεν αρέσει να βιάζονται ή να κάνουν πράγματα την τελευταία στιγμή, καθώς είναι κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει σε λάθη και μικροατυχήματα τα οποίαθα καθυστερήσουν τα πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προκειμένου να αποφύγετε αυτά τα βιαστικά πρωινά, προσπαθήστε να ξυπνάτε το πρωί μισή ώρα νωρίτερα, αφού έχετε κοιμηθεί νωρίτερα το βράδυ και "κρατήστε" 5 με 10 λεπτά, για να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να... αναπνεύσει. 

2. Μην πατήσετε το snooze

Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας, μην πατήσετε την αναβολή γιατί μπερδεύετε το σώμα σας και την ικανότητά του να ετοιμαστεί να λειτουργήσει. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία ότι με το snooze δυσκολεύετε και τον ύπνο σας το επόμενο βράδυ. Αυτά τα επιπλέον 5, 10 λεπτά τελικά δεν αξίζουν τόσο, καθώς τελικά μπορεί να μειώσουν την παραγωγικότητά σας. 

good-sleep.jpg

3. Ενυδατωθείτε 

Μετά από 6 με 9 ώρες που κοιμόσασταν, δίχως να πιείτε νερό, είναι σίγουρο ότι το σώμα σας είναι "διψασμένο". Έτσι και ο εγκέφαλός σας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Όταν σηκώνεστε το πρωί από το κρεβάτι, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό. Μια εύκολη πρακτική είναι να έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο δίπλα σας.

4. Διαλογιστείτε

meditation.jpg

Από τη Gisele μέχρι την Oprah αλλά και άλλες επιτυχημένες γυναίκες, "ορκίζονται" στη δύναμη του διαλογισμού, χαρακτηρίζοντάς τον ως μια αντιγηραντική θεραπεία για το μυαλό. Μην αγχωθείτε πως χρειάζεται πολύ χρόνο! Αρκεί ακόμη και ένα πεντάλεπτο για αρχή, οπότε κάντε download ένα από τα διάφορα apps.

5. Κάντε stretching

stretching.jpg

Όπως και ο διαλογισμός, έτσι και το stretching μπορεί να "χαλαρώσει" το μυαλό. Οπότε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, αφιερώστε 5 λεπτά για να τεντωθείτε. Τip: Φροντίστε να υιοθετήσετε αυτή την τεχνική ακόμη και στη διάρκεια της ημέρας.

6. Μην παραλείψετε το πρωινό

breakfast.jpg

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάτε το πρωινό σας. Αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνει την κατανάλωση των περιττών snacks, ενώ ακόμη βοηθά τη βραχυπρόθεσμη λειτουργία της μνήμης.

7. Ετοιμάστε μια λίστα 

to-do-girl-boss.jpg

Φυσικά δεν είναι όλες οι λίστες το ίδιο. Υπάρχουν οι παραγωγικές και οι μη παραγωγικές. Γι' αυτό τον λόγο, φροντίστε να ετοιμάσετε μια λογική και πρακτική λίστα που να περιέχει μόνο όσα to do θεωρείτε, ότι μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε ένα 24ωρο.

8. Πείτε ναι σε μια θετική τελετουργία

Αυτή μπορεί να είναι από το να διαβάζετε κάποιο mantra ή ακόμη το να γράφετε μια λέξη "ενδυνάμωσης" στον καθρέφτη του μπάνιου σας. Μια ιδέα είναι να εγγραφείτε στο Shine texts για μια καθημερινή δόση αυτοβελτίωσης μέσα από ένα μήνυμα. Do it!

9. Τακτοποιήστε το κρεβάτι σας

Ακόμη κι αν δεν το πιστευετε, η συνήθεια του να φτιάχνετε το κρεβάτι σας σε καθημερινή βάση έχει συσχετιστεί με την αυξημένη αποδοτικότητα των ανθρώπων μέσα στην ημέρα. Επίσης, είναι συνυφασμένη και με άλλα θετικά γνωρίσματα... Οι άνθρωποι που τακτοποιούν τα κρεβάτια τους θεωρείται, πως έχουν καλύτερη αίσθηση του wellbeing, τους αρέσει η δουλειά τους και κοιμούνται καλύτερα.