fbpixel

Search icon
Search
8+1 λόγοι που κάνουν το Grand Hyatt Athens εξαιρετική επιλογή
ESCAPE

8+1 λόγοι που κάνουν το Grand Hyatt Athens εξαιρετική επιλογή

Για διαμονή πέντε αστέρων στην Αθήνα


Άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Αύγουστο και πρόκειται για το μόλις τρίτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Grand Hyatt σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη. Με εμβληματική θέση στην άνοδο της Συγγρού, σε απόσταση αναπνοής από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και πολύ κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά των πραγμάτων. Η ριζική ανακαίνιση του προυπάρχοντος ξενοδοχείου, ξεπερνά την αίγλη που διέθετε παλαιότερα ως Ledra Marriott κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αφού το ολοκαίνουριο πέντε αστέρων Grand Hyatt Athens διαθέτει 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους, μπαρ και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και μεγάλους συνεδριακούς χώρους. Με ξεχωριστή αισθητική και σύγχρονο ύφος, επιλέξαμε όλα εκείνα τα επιμέρους στοιχεία που το κάνουν μοναδικό...

grand-hyatt06.jpg

1. "Το «Α» και το «Ω» για ένα ξενοδοχείο είναι η ταυτότητα και αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο που το φιλοξενεί" είναι το motto της βραβευμένης και διεθνούς φήμης Ελληνίδας interior designer Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη της MKV Design που ανέλαβε και υλοποίησε το project. Κατά συνέπεια, σε συνεργασία με την κα Τίνα Δασκαλαντωνάκη έθεσαν σαν στόχο ο επισκέπτης να βιώνει την εμπειρία του φωτός και να αντανακλάται ο Παρθενώνας στο κτίριο και στο εσωτερικό του.

grand-hyatt07.jpg

2. Η έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα είναι κάτι που κυριαρχεί και ανακαλύπτει κανείς στοιχεία σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου. Τα δωμάτια είναι πολύ φωτεινά ώστε να αντανακλούν το ελληνικό φως και την φωτεινότητα της πόλης της Αθήνας ενώ η ταπετσαρία που επιλέχθηκε αναπαριστά τις πτυχές και τις αποχρώσεις του μαρμάρου.

hyatt06.jpg

3. Το λευκό μάρμαρο γίνεται βασικό υλικό τόσο στα δομικά στοιχεία όσο και στα διακοσμητικά. Άλλες φορές έχει άμεσες αναφορές στην αρχαιοελληνική κληρονομιά, όπως τα χρυσά με συμβολισμούς παρμένα από το μουσείο κυκλαδικής τέχνης και τα μαρμάρινα νομίσματα που κοσμούν τον καθρέφτη του lobby, έργο της Νικομάχης Καρακωστάνογλου ή τα κυκλαδικά ειδώλια που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους. Στα δωμάτια, το λευκό μάρμαρο αποκτά σύγχρονο ύφος και χρησιμοποιείται σε μοντέρνα έπιπλα.

hyatt25.jpg
grand-hyatt11.jpg

4. Το άνετο lobby του ξενοδοχείου και η πρώτη εντύπωση που εισπράττει κανείς στην είσοδο είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το άπλετο αττικό φως εισβάλλει χωρίς περιορισμούς από τα τεράστια ανοίγματα, χαρίζοντας ζωντάνια στον χώρο με έντονες σκιές που μετακινούνται στη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο τεράστιος κρυστάλλινος vintage πολυέλαιος χαρίζει αίγλη και επιβλητικότητα. Οι μαρμάρινες αφαιρετικές κολόνες έχουν τη δική τους συμμετοχή στο εξαιρετικό σύνολο.

hyatt18.jpg

5. Ο κεραυνός του Δία με το motto "Tomorrow you can rule the world" που βρίσκεται σε περίοπτη θέση του καθιστικού του lobby αναπαριστά τον σύγχρονο τρόπο που η αρχαία Ελλάδα και το δωδεκάθεο βρίσκεται ανάμεσα μας. Η υπογραφή του graphic designer Γιάννη Τοκαλατσίδη βρίσκεται και στο welcome motto στην περιστρεφόμενη πόρτα της εισόδου, αλλά και στο "You can fly tomorrow" του φτερωτού Ερμή, που βρίσκει κανείς στο δωμάτιό του. «Θέλαμε μαζί με τον Γιάννη να ξυπνήσουμε το συναίσθημα στους επισκέπτες μας και να τους μαθαίνουμε κάθε Βράδυ και κάτι ελληνικό. Αυτή την εποχή διαλέξαμε τους 12 θεούς του Ολύμπου» λέει η Τίνα Δασκαλαντωνάκη.

hyatt19.jpg
hyatt23.jpg

6. Εξαιρετικά έργα τέχνης που κατασκευάστηκαν ειδικά για τους χώρους του ξενοδοχείου όπως τα sculpting colors της Νικομάχης Καρακωστάνογλου ή οι ζωγραφικοί αμφορείς της στα δωμάτια, καθώς και η digital εκδοχή τους που υπογράφει η Μαρία-Όλγα Βλάχου της Postfolk είναι μια ευχάριστη εικαστική νότα. Στους κοινόχρηστους χώρους των ορόφων, φωτογραφικά έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως η Έφη Χαλιορή κ.α. χαρίζουν τη δική τους αύρα ανάτασης.

hyatt01.jpg
hyatt20.jpg

7. Πιστή στην πεποίθησή της να ανακατασκευάσει με σύγχρονο ύφος το αρχαιοελληνικό πνεύμα στους χώρους του ξενοδοχείου, η interior designer Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη σχεδίασε τις μοκέτες των διαδρόμων και των κοινόχρηστων χώρων στα διάφορα επίπεδα με μαιάνδρους και στοιχεία ελληνικά. Κυκλαδικά ειδώλια και έπιπλα που παραπέμπουν σε αρχαϊκές φόρμες συμπληρώνουν το σύνολο.

hyatt21.jpg
hyatt13.jpg

8. Το top roof restaurant που φιλοξενεί και το πρωινό είναι πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ο επισκέπτης μπαίνει σε καλοκαιρινό mood με τα τεράστια ανοίγματα να προσφέρουν άπλετη θέα στην πόλη και την απίθανη ομορφιά της. Η εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών έκανε ένα επίσης ιδιαίτερα ενδιαφέρον contrast.

hyatt15.jpg

8+1. Eκεί βέβαια που τα σχόλια περισσεύουν είναι η super stylish εξωτερική πισίνα στο ίδιο επίπεδο με υπέροχη θέα στην πόλη, την Ακρόπολη και τους γύρω λόφους. Όλος ο σχεδιασμός είναι βασισμένος σε μια αθηναϊκή ουτοπία, όπου βουτάς στην πισίνα αντικρίζοντας κατάματα τον Παρθενώνα, ενώ το σκηνικό θυμίζει φωτογραφίες του Slim Aarons.

"Είναι η αθηναϊκή ζωή που όλοι ερωτευτήκαμε και σιγά σιγά επιθυμούμε να αναβιώσουμε με πάρτυ και υπέροχες βραδιές στο penthouse του ξενοδοχείου..."

λέει η Τίνα Δασκαλαντωνάκη.