fbpixel

Search icon
Search
8 τρόποι που θα κάνουν την κατοικία σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι πραγματικά είναι
INTERIORS

8 τρόποι που θα κάνουν την κατοικία σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι πραγματικά είναι

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις και δημιουργήστε έναν ισορροπημένο χώρο


Οι μικροί χώροι είναι κάτι το οποίο συναντάμε αρκετά συχνά, ιδιαίτερα όταν κάνουμε λόγο για one-bedroom διαμερίσματα. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πώς δεν έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε stylish χώρους, αλλά και να «παίξουμε» με τη χωρητικότητά τους. Εάν διαθέτετε κι εσείς μικρό διαμέρισμα ή έχετε στην κατοικία σας κάποιους μικρούς χώρους κι επιθυμείτε να τους κάνετε πιο λειτουργικούς και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε χώρο, τότε ήρθε η στιγμή για το απόλυτο renovation! Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ’ ότι φαίνεται; Ακολουθώντας τον κανόνα less is more! 

Συνεχίστε να διαβάζετε και ξεχάστε την αίσθηση του άβολου και του περιορισμένου, καθώς τα παρακάτω design concepts θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα!

Προτιμήστε «φωτεινά» χρώματα

1-p0Mht.jpg

Τα χρώματα όχι μόνο επηρεάζουν σημαντικά την διάθεση και την ψυχολογία μας στην καθημερινότητά μας, αλλά μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σ' ένα χώρο, πόσο μάλλον σε ένα μικρότερο. Γι’ αυτό η επιλογή χρωμάτων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή! Σε ένα μικρό χώρο καλό είναι να επιλέξετε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις -όπως το λευκό, το απαλό γκρι, το nude και τα pastel χρώματα, αυτό αυτομάτως θα προσφέρει μια airy και open ατμόσφαιρα. Plus, εάν δεν θέλετε να λειτουργήσετε αποκλειστικά και μόνο με μονοχρωμίες, μπορείτε να προσθέσετε όλες τις αποχρώσεις ενός αγαπημένου σας χρώματος.

Αποφύγετε τα περιττά αντικείμενα

room-1.png

Ένα μικρό διαμέρισμα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο όσον αφορά τον χώρο και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται οργάνωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς η οργάνωση αποτελεί ένα πολύπλοκο ζήτημα για πολλούς από εμάς. Για να καταφέρετε να αποκτήσετε μια οργανωμένη κατοικία δεν θα χρειαστούν πολλά πράγματα, πάρα μόνο να δείτε τι σας είναι πραγματικά απαραίτητο, με άλλα λόγια τι χρειάζεστε και τι όχι. Επίσης, άλλος ένα τρόπος που θα σας βοηθήσει, είναι να επιλέξετε oversized items και όχι small, διότι τα μικρά και πολλά πράγματα έχουν την τάση να δημιουργούν «φασαρία» στον χώρο, κάτι το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε.

Επιλέξτε μικρά έπιπλα

2-uMi3O.jpg

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα έπιπλα έχουν «πνίξει» σε μεγάλο βαθμό ένα διαμέρισμα είτε μικρό είτε μεγάλο και αυτό γιατί; Γιατί κάνουμε το λάθος να επιλέγουμε τα έπιπλα πριν μετρήσουμε τον χώρο ή επειδή τα αγοράζουμε μόνο και μόνο από την εμφάνισή τους, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε την λειτουργικότητά τους. Όλα αυτά προφανώς και μπορείτε να τα αποφύγετε εάν και μόνο μετρήσετε τον χώρο σας πριν επενδύσετε τα χρήματα σας σε έπιπλα και φυσικά επιλέξετε down-to-earth furniture, με άλλα λόγια μικρά και λειτουργικά, προσφέροντας μια εναέρια και ευχάριστη νότα στην κατοικία σας.

Κρατήστε το περιβάλλον καθαρό

3-vl4bb.jpg

Το καθάρισμα για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί αγγαρεία, καθώς απαιτείται χρόνος και υπομονή, κάτι το οποίο λίγοι διαθέτουμε. Όσο δύσκολο και αν είναι, καλό είναι να προγραμματίζετε κάποιες μέρες την εβδομάδα να καθαρίζεται και να οργανώνεται κάποιες περιοχές που σαν ενοχλούν. Προσπαθήστε να χωρίσετε την καθαριότητα του σπιτιού σας σε μικρότερα τμήματα και κάθε μέρα να υλοποιείτε από ένα κομμάτι. Μην ξεχνάτε πως ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος προκαλεί το ίδιο «εφέ» και στην ψυχολογία σας!

Επενδύστε σε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

room-2.png

Τι καλύτερο από την επιλογή επίπλων με πολλαπλές χρήσεις; Τα έπιπλα με λειτουργικό χαρακτήρα μπορούν να προσαρμοστούν οπουδήποτε, ειδικά στα μικρά διαμερίσματα. Μπορείτε να προτιμήσετε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους -όπως έναν καναπέ και να τοποθετήσετε εσωτερικά μια πληθώρα από αντικείμενα, το ίδιο μπορείτε να ακολουθήσετε και στην κρεβατοκάμαρά σας αλλά και στο coffee table. Πέρα απ’ αυτά, μπορείτε να διαλέξετε πτυσσόμενα τραπέζια ή ακόμα και κρεβάτια, τα οποία μπορούν να απομακρυνθούν όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ένα λειτουργικό διαμέρισμα με μεγάλους χώρους αποθήκευσης, κάνοντας απίστευτα πιο εύκολη την τακτοποίησή του, καθώς και το καθάρισμά του, εφόσον οι επιφάνειές του θα είναι πλέον ελεύθερες.

Πείτε «ναι» στους καθρέπτες

room-3.png

Οι καθρέπτες αποτελούν έναν σημαντικό τρόπο δημιουργίας της ψευδαίσθησης πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ’ ότι πραγματικά φαίνεται και αυτό λόγω της αντανάκλασης που δημιουργεί. Γι’ αυτό το καταλληλότερο μέρος για να τοποθετήσετε τον καθρέπτη είναι δίπλα σε μια πηγή φωτός ή απέναντι από το παράθυρο, έτσι ώστε να κάνει αντανάκλαση με την εξωτερική θέα, προσφέροντας περισσότερο φως και χώρο στο σπίτι. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι καθρέπτες δεν είναι μόνο για τους τοίχους, υπάρχουν και τα έπιπλα καθρέπτες τα οποία δίνουν την αίσθηση του αέρα και του βάθους στον χώρο.

«Χαρίστε» φως στον χώρο σας

3-HDuPp.jpg

Ο φωτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο όταν προσπαθούμε να «ανοίξουμε» τον χώρο μας! Εάν διαθέτετε μεγάλα παράθυρα, προτιμήστε κουρτίνες σε απαλά χρώματα -όπως το λευκό, το μπεζ και γενικά τα pastel χρώματα, έτσι ώστε να «δώσουμε» την δυνατότητα στο φυσικό φως να εισέλθει εσωτερικά. Σε περίπτωση όμως που δεν έχετε μεγάλα παράθυρα, μπορείτε να «παίξετε» με διάφορες πηγές τεχνητού φωτισμού -όπως τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα φωτιστικά δαπέδου, προσφέροντάς του ένα ζεστό και cozy ύφος.

Mix & match

room-4.png

Αγαπάτε τα γεωμετρικά patterns, τα florals, τα animal prints και γενικά τα έντονα μοτίβα; Εάν ναι, τότε για να διατηρήσετε την ισορροπία στον χώρο σας πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα σχέδιο. Ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να σταθεί ακόμα και με την επιλογή ενός τέτοιου design αρκεί και μόνο όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα παραμένουν ήρεμα -όπως η επιλογή ενός floral μαξιλαριού, τοποθετημένο σε ένα μονόχρωμο beige καναπέ. Όλα είναι θέμα ισορροπίας, για αυτό όσο πιο απλά είναι οι υφές και τα σχέδια που επιλέγετε τόσο το καλύτερο.