fbpixel

Search icon
Search
8 αποχρώσεις του μπλε που θα κάνουν κάθε δωμάτιο ξεχωριστό
INTERIORS

8 αποχρώσεις του μπλε που θα κάνουν κάθε δωμάτιο ξεχωριστό

Πάρτε έμπνευση και γίνετε οι interior designers του σπιτιού σας


Από τις πιο ανοιχτές στις πιο σκούρες και με μια ματιά σε όλες τα ενδιάμεσες αποχρώσεις του, το μπλε αποτελεί ένα από τα χρώματα που όλοι οι interior designers λατρεύουν να χρησιμοποιούν. Υπάρχει ένας λόγος, λοιπόν, για τον οποίο αυτό το χρώμα είναι πάντα στη μόδα: Ανάλογα με τις σκιάσεις του, μπορεί να βγει αρκετά επιβλητικό, μπορεί να βγει ευχάριστο, γαλήνιο και χαλαρωτικό, ή τολμηρό και ενεργητικό. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε πως συνδυάζεται υπέροχα με μια μεγάλη ποικιλία άλλων χρωμάτων -συμπεριλαμβανομένων των τόνων ξύλου και των μεταλλικών στοιχείων- θα κατανοήσετε το τι το κάνει τόσο ξεχωριστό. 

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των επιλογών που προσφέρει, η επιλογή της σωστής απόχρωσης μπορεί να αποτελεί μια πραγματικά δύσκολη απόφαση και για αυτό εμείς έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα αγαπημένα και πιο πολυφωτογραφημένα. Απολαύστε τα!

Icy Blues

apoxroseis-toy-mple-5.jpg

Το παγωμένο μπλε φέρνει την αίσθηση του καθαρού ουρανού στους εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιήστε το για να βάψετε μια βιβλιοθήκη και συνεχίστε με το ίδιο χρώμα και στο τοίχο ή βάλτε το σε κάποια επιφάνεια όπου είναι δίπλα σε μια τζαμαρία που βλέπει στον κήπο. Αυτό το όμορφο μπλε-γκρι δίνει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και προσδίδει μια ξεχωριστή αίγλη.

Extra tip: Συνδυάστε το με χρυσές λεπτομέρειες. 

Gray Blues

mple-apoxroseis-10.jpg

Εάν σας αρέσει λίγο παραπάνω το βάθος που δίνουν οι περισσότερες "σταγόνες" του γκρι τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε. Θα φέρετε στο χώρο σας μια ισορροπία, θα δώσετε σε κάθε σας στιγμή παραπάνω συγκέντρωση και θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε πραγματικά. Αν και μπορεί να σας φαίνεται αρκετά τολμηρό, η αλήθεια είναι πως θα το λατρέψετε. 

Extra tip: Συνδυάστε το με απαλούς τόνους.

Pale Blues

apoxroseis-toy-mple-4.jpg

Η διαχρονική του γοητεία συμπληρώνει το στιλ του σπιτιού σας απαλείφοντας το χάσμα του παραδοσιακό από το μοντέρνο. Είναι ένας τόσο απαλός χρωματικός τόνος που φέρνει μια συνολική αίσθηση χαλάρωσης και ψυχικής ηρεμίας. Μάλιστα είναι ιδανικό για σχεδιασμό υπνοδωματίου ή βρεφικό δωματίου και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αποτελεί ένα από τα αγαπημένα χρώματα των royals!

Extra tip: Διαφοροποιηθείτε και τολμήστε το στο μπάνιο σας. Μια περιοχή που οι περισσότεροι λανθασμένα τη χρωματίζουν σκούρη.

Cobalt Blues

apoxroseis-tou-mple-3.jpg

Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει η παλέτα για ένα διαμέρισμα pop αισθητικής. Αυτό το μπλε είναι για τους απόλυτα τολμηρούς και για αυτούς που αγαπούν τους χρωματικούς συνδυασμούς. Μαξιμαλισμός, εικόνες που θυμίζουν αγγλική εξοχή και υπέροχα μεγάλα παράθυρα θα κάνουν τη διαφορά. Τολμήστε το και αυτό θα σας αποζημιώσει με τη μοναδική του εμφάνιση. 

Extra tip: Βάψτε ακόμη και το ταβάνι σας σε αυτό το χρώμα.  

Green Blues

apoxroseis-tou-mple-11.jpg

Με έναν ελαφρύ τόνο πράσινου μέσα του και με ξεκάθαρη αίσθηση πως έχει εμπνευστεί από το κύριο χρώμα του εκπληκτικού μουσείου Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, το μπλε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας. Είναι αιθέριο, είναι απαλό, μπορεί να γίνει καμβάς και φυσικά αποτέλεσε την αγαπημένη επιλογή του Kandinsky για τους πινακές του.

Extra tip: Με "έξυπνα" αξεσουάρ δώστε του τον ethnik χαρακτήρα που του ταιριάζει.

Dusty Blues

apoxroseis-toy-mple-1.jpg

Αυτή η απόχρωση του μπλε μοιάζει σχεδόν σαν ουδέτερη λόγω του ότι έχει απαλές ιδιότητες και λειτουργεί καλά σε ανοιχτό. Προσθέτει λίγο «δράμα» χωρίς να κλέβει τις εντυπώσεις από τις υπόλοιπες λεπτομέρειες. Λίγο γκρι, λίγο μπλε και κατά κύριο λόγο...απόλυτα ερωτεύσιμο!

Extra tip: Φροντίστε να το προσθέσετε σε χώρο με αρκετό φυσικό φωτισμό. 

Navy Blues

apoxroseis-tou-mple-12.jpg

Όταν πρόκειται να αλλάξετε το χρώμα σε δωμάτια με μεγάλο μέγεθος, οι interior designers συχνά προτείνουν ένα βαθύ, σκούρο μπλε, όπως το πολυτελές navy blue. Θα δώσει με ακρίβεια μια αισθητική που βλέπετε στα περιοδικά και φυσικά αν μπορέσετε να το "βάλετε" σε ένα χώρο με άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες στους τοίχους και στο ταβάνι, θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα. 

Extra tip: Μη φοβηθείτε τα σκούρα έπιπλα. 

Dark Blues

apoxroseis-toy-mple-9.jpg

Ίσως την πιο δύσκολη επιλογή για όλους να αποτελούν οι αποχρώσεις με τις πιο έντονες σκιάσεις σε κάθε χρώμα. Έτσι και εδώ το dark blue απαιτεί δεινότητα interior designer στη διαχείριση του και φυσικά απογειώνεται με designer κομμάτια που θα το κάνουν να ξεχωρίζει. Βάλτε στο χώρο σας λουλούδια με χρώμα, επιλέξτε έπιπλα που δεν ταιριάζουν εκ πρώτης όψεως μεταξύ τους και θα δείτε ένα αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει. 

Extra tip: Και εδώ η πολυχρωμία παίζει καθοριστικό ρόλο.