fbpixel

Search icon
Search
8 απλές τεχνικές για απόλυτα επαγγελματικό αποτέλεσμα στο make-up
MAKE UP

8 απλές τεχνικές για απόλυτα επαγγελματικό αποτέλεσμα στο make-up

Αποτέλεσμα που θα ζήλευαν ακόμη και οι ειδικοί του χώρου


Στο make-up και στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Αρκεί να σας ταιριάζουν, να σας εκφράζουν και να καταληγουν στο τελικό αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί. Ακόμη και στην περίοδο της καρανίνας είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας και να δίνετε σε κάθε look σας τη λάμψη που του αξίζει. Έτσι, εσείς που δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και εσείς που θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα από τα #makeuptips που συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές. 

Ξεχάστε τις συνηθισμένες προσεγγίσεις και ετοιμαστείτε για ένα απόλυτα λαμπερό αποτέλεσμα...μόλις πέσουν οι μάσκες!

1. Υγρό φακών επαφής και μάσκαρα

apotelesma-make-up-professional-1.jpg

Οι make-up artists συστείνουν να χρησιμοποιείτε τη μάσκαρα μόλις για 3 μήνες και μετά να την αντικαθιστάτε. Έτσι, διατηρείτε την ιδανική αποτελεσματικότητα και παράλληλα αποφεύγετε ερεθισμούς στην περιοχή των ματιών. Ωστόσω, αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δείτε το προϊόν να μην είναι τόσο υγρό, μπορείτε να ρίξετε 1-2 σταγόνες από το υγρό των φακών επαφής. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή της θα είναι ξανά ιδανική. 

2. Ανάποδο τρίγωνο κάτω από την περιοχή των ματιών

Εάν θέλετε να χαρίσετε φωτεινότητα στην περιοχή κάτω από τα μάτια τότε η λύση είναι απλή. Δημιουργήστε ένα νοητό τρίγωνο με το concealer σας και θα δείτε πως και εσείς θα αρχίσετε να "ορκίζεστε" σε αυτό το trick. Αν και μερικοί διαφωνούν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε για να δείτε αν ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο. Η βάση του θα πρέπει να είναι παράλληλη με το κάτω βλέφαρο και η κορυφή του να φτάνει μέχρι το πλαϊνό κάτω μέρος της μύτης. 

Extra tip: Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε εφαρμόσει ενυδατική βάση. 

3. Hashtag και smoky eye

apotelesma-make-up-professional-2.jpg

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά πραγματικά αυτό το trick θα εξασφαλίσει το τέλειο αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθείτε να πετύχετε το  smoky eye και καταλήγετε με ένα μουτζουρωμένο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε primer ματιών και στη συνέχεια με ένα μαλακό μολύβι σχεδιάστε διγώνια στην επάνω εξωτερική γωνία του κινητού βλεφάρου ένα hashtag. Ακολούθως κάντε το απαιτούμενο blending με ένα πινέλο ματιών και να είστε σίγουροι πως θα εξασφαλίσετε ένα συμμετρικό αποτέλεσμα και στα δύο μάτια.

4. Άσπρο μολύβι στο επάνω βλέφαρο

Δεν είναι λίγα τα tricks που θα σας κάνουν να αναδείξετε τη σκιά που εφαρμόσατε. Ένα από αυτά είναι το να εφαρμόσετε άσπρο μολύβι στην επάνω γραμμή του βλεφάρου. Με αυτό τον τρόπο η διακριτική γήινη σκιά σας δε θα γίνει "ένα" με τον τόνο της επιδερμίδας. Αν φυσικά επιθυμείτε ένα πιο ζωηρό αποτέλεσμα τότε γεμίστε με λευκό μολύβι το βλέφαρο και έπειτα τοποθετήστε τη σκιά της αρεσκείας σας. Η βάση θα λειτουργεί ως καμβάς ώστε να αποτυπωθεί τέλεια η σκιά σας.

5. Κουτάλι για προστασία

apotelesma-make-up-professional-4.jpg

Ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα κόλπα είναι να χρησιμοποιείτε κουτάλι την ώρα που τοποθετείτε τη μάσκαρα. Θα σας απαλλάξει από τις ανεπιθύμητες μουτζούρες αγκαλιάζοντας το κινητό βλέφαρο. Έτσι μπορείτε άφοβα να απλώσετε τις στρώσεις που επιθυμείτε αφού τα κατάλοιπα δε θα μένουν πλέον στο μάτι σας.  

6. Σωστό contouring με τη λαβή του πινέλου

Το έντονο αποτέλεσμα του contouring που λάνσαρε η Kim Kardashian δεν αποτελεί πλέον trend. Παρόλα αυτά, τα καλοσχηματισμένα ζυγωματικά θα είναι η all-time-classic επιλογή που όλες θα θέλετε να έχετε. Για να τα τονίσετε, λοιπόν, θα πρέπει να εφαρμόσετε το bronzer στα σωστά σημεία και να δείτε τι ακριβώς ταιριάζει σε εσάς. Αυτό συμβαίνει καθώς στον καθένα η δομή των οστών διαφέρει. Για τέλειο αποτέλεσμα, τοποθετήστε τη λαβή του πινέλου σας ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά και θα βρείτε τη σωστή γωνία.

Extra tip: Μην ξεχάσετε να κάνετε blending για να "μαλακώσει" το τελικό αποτέλεσμα. 

7. Θερμή μύτη του μολυβιού

apotelesma-make-up-professional-3-hBUkq.png

Σίγουρα θα γνωρίζετε πως τα μολύβια απλώνονται πιο εύκολα όταν η μύτη τους είναι μαλακή. Αν λοιπόν διαπιστώσετε πως δε γράφει καλά στο δέρμα σας τότε μαλακώστε τη μύτη για 1-2 δευτερόλεπτα με έναν αναπτήρα. Αφού κρυώσει δοκιμάστε το στο χέρι σας και θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. 

8. Σταθεροποίηση του κραγιόν

Ένα χαρτομάντηλο και μια πούδρα είναι αρκετά για να σταθεροποιήσετε το κραγιόν σας για ώρες. Αν και εσείς το βλέπετε να ξεθωριάζει ή να αφήνει τα ίχνη του στο φλιτζάνι του καφέ τότε αποκτήστε το αναλλοίωτο αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτά τα δύο υλικά. Αφού απλώσετε το κραγιόν, πάρτε ένα φύλλο από το χαρτομάντηλο και ακουμπήστε το στα χείλη σας. Στη συνέχεια απλώστε πάνω του μια στρώση πούδρας. Αφαιρέστε το και τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση.