fbpixel

Search icon
Search
77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Όλα τα τελευταία νέα από τον κινηματογραφικό θεσμό που συνεχίζεται με επιτυχία
PEOPLE & MOMENTS

77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Όλα τα τελευταία νέα από τον κινηματογραφικό θεσμό που συνεχίζεται με επιτυχία

Όσα ξεχωρίζουν στις λαμπερές βραδιές


Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε τις πύλες του το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, που φέτος πραγματοποιείται υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Το λαμπερό event διαδραματίζεται και στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας του να παραμένουμε όλοι ασφαλείς και αισιόδοξοι και, σαφώς, στην παρουσίαση των κινηματογραφικών προβολών που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Ως, γνωστόν, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής και αυτή που τράβηξε εξ αρχής όλα τα βλέμματα ήταν η Cate Blanchett.

Ας δούμε, όμως, ένα προς ένα τα highlights αυτών των ημερών που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού θεσμού!

Οι red carpet εμφανίσεις που ξεχώρισαν 

3-Fl31D.jpg

Όπως ήδη έχουμε καταγράψει, η Cate Blanchett είναι η πρωταγωνίστρια του φετινού φεστιβάλ που κατάφερε από την πρώτη στιγμή να τραβήξει τα βλέμματα των παρευρισκομένων αλλά και να βρεθεί πρώτη στις web πλατφόρμες. Η τελευταία της εμφάνιση που ξεχώρισε ήταν αυτή με ένα μαύρο cigarette παντελόνι κι ένα μοναδικό sparking top -ένα επιβλητικό και συνάμα δυναμικό σύνολο! Ωστόσο, από την πρώτη ημέρα, η 51χρονη εμφανίστηκε στο red carpet φορώντας μια εντυπωσιακή glittery δημιουργία του οίκου Esteban Cortazar σε μαύρη απόχρωση και με εκρού λεπτομέρειες. Μάλιστα, πριν την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί, έφτασε στον χώρο της διοργάνωσης και κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων ήταν παρόντες, επιλέγοντας ένα black and white navy look που την έκανε ακόμα πιο κομψή στα 51 της χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε τη μάσκα προστασίας της. Ακολούθησε η εμφάνισή της με μια ολόσωμη ριγέ φόρμα σε γκρι και μαύρες αποχρώσεις και δόθηκε χρώμα στην όλη εικόνα με μια φαρδιά μαύρη ζώνη με pop red στοιχεία. Για το κεφάλι, διατήρησε ήσυχους τόνους όπως άλλωστε συνηθίζει, διατηρώντας τη λιτότητα και την απαράμιλλη λάμψη της ηθοποιού.

1-KaWwe.jpg
Taylor Hill

Παράλληλα, το 24χρονο top model, Taylor Hill και η 20χρονη Ester Expósito που έγινε γνωστή μέσα από το πολυσυζητημένο "Elite" του Netflix, ξεχώρισαν για τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις κάνοντας καλοκαιρινές επιλογές -τελείως διαφορετικές μεταξύ τους- από τον οίκο Etro και τον Giorgio Armani, αντίστοιχα.

3-sLAaC.jpg
Ester Expósito


Διατηρώντας chic διάθεση όπως συνήθως, η 59χρονη ηθοποιός Tilda Swinton επέλεξε για το μεγάλο event μια Chanel δημιουργία σε ασπρόμαυρη απόχρωση και τη συνδύασε με λαμπερά ασημένια σκουλαρίκια. Μάλιστα, η ιδιαίτερη χρυσή μάσκα προστασίας που κρατούσε στο πρόσωπό της κατάφερε να γίνει talk of the town και να ξεχωρίσει από όλες τις υπόλοιπες, χάρη στην πολυτέλεια με την οποία διαπνεόταν. Την custom made δημιουργία επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης James Merry.

Ο φεμινισμός κυριαρχεί 

1-tIAnj.jpg

Υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιταλίδας Σουζάνας Νικιαρέλι που υπογράφει την ταινία "Miss Marx", παρουσιάζεται η ζωή της νεότερης κόρης του Καρλ Μαρξ, που συμμετείχε στους εργατικούς αγώνες για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην παιδική εργασία. Η ταινία αυτή διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας με τη Νικιαρέλι να ονειρεύεται την ημέρα που το φύλο του σκηνοθέτη δε θα έχει καμία σημασία.

Η ίδια η σκηνοθέτιδα δήλωσε επί του θέματος: «Ήταν η πρώτη που μίλησε για φεμινισμό με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Μίλησε για την ισότητα, για την εκμετάλλευση, τη σχέση μεταξύ αντρών και γυναικών και την κατάσταση στις οικογένειες».

Το βραβείο που συζητήθηκε

3-XPOf2.jpg

Η La Biennale di Venezia και η Jaeger-LeCoultre ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης Abel Ferrara είναι ο νικητής του Jaeger-LeCoultre Glory -το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο δόθηκε σε έναν πολύ εμπνευσμένο άνθρωπο του χώρου, του οποίου η συμβολή είναι φανερή στην καινοτομία του σύγχρονου κινηματογράφου.

Ο ελληνικός αέρας

.jpg

O πρωτοεμφανιζόμενος Έλληνας σκηνοθέτης που μετρά ήδη αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του, παρουσίασε την ταινία του «Μήλα» στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, λίγο πριν το άνοιγμα των Οριζόντων του θεσμού. Με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, τα «Μήλα» συστήνουν μια γνώριμη αλλά, ταυτόχρονα, αλλόκοτη πραγματικότητα στην οποία ένας άντρας που πάσχει από απώλεια μνήμης εισάγεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης, ειδικά σχεδιασμένο για να τον βοηθήσει να χτίσει μια καινούρια ζωή.

Το «Μήλα», που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ενός κινηματογραφιστή που έχει δουλέψει επί σειρά ετών ως βοηθός (ανάμεσα στους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι και ο Γιώργος Λάνθιμος), αφηγείται το χρονικό μιας αναπάντεχης επιδημίας, όταν οι άνθρωποι μιας πόλης εμφανίζουν ξαφνική αμνησία. Η ιστορία εστιάζει στην περίπτωση ενός από αυτούς που τον υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης.

Η ταινία άνοιξε το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος Orizzonti του Φεστιβάλ, που διεξάγεται την τρέχουσα χρονική περίοδο και θα λαμβάνει χώρα μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου.