fbpixel

Search icon
Search
75th Cannes Film Festival: Οι best-dressed παρουσίες από την τελετή έναρξης
PEOPLE & MOMENTS

75th Cannes Film Festival: Οι best-dressed παρουσίες από την τελετή έναρξης

Όλα τα highlights από το λαμπερό event


Αυτήν την εβδομάδα, το Φεστιβάλ των Καννών μάς κεντρίζει το ενδιαφέρον, μιας κι έχει καταφέρει να γίνει talk of the town! Χθες, το μεγάλο κινηματογραφικό event σήκωσε αυλαία, την οποία πρόκειται να ρίξει στις 28 του μηνός, με τους fans του θεσμού να έχουν ήδη ξεχωρίσει τις πιο αγαπημένες τους παρουσίες που θαυμάσαμε μέχρι στιγμής στο κόκκινο χαλί, αλλά και στη λαμπερή σάλα.

Μετά τις δύο αυτές εβδομάδες κατά τις οποίες θα λάβει χώρα η καθιερωμένη εκδήλωση, θα μάθουμε και την ταινία που θα βραβευτεί με τον Χρυσό Φοίνικα. Με το μότο "Just a a few more steps" κι έμπνευση από την τελευταία σκηνή της ταινίας "Truman Show", το φετινό Φεστιβάλ φαντάζει πιο λαμπερό από ποτέ, δεδομένης της αναβολής του το 2020, καθώς και της πραγματοποίησής του πέρσι, υπό περιορισμούς βέβαια.

Η χθεσινή τελετή έναρξης σήμανε μόνο την αρχή για όλα όσα πρόκειται να δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες!

Η Virginie Efira στην παρουσίαση της βραδιάς

281350277-125975080071557-8018818936549906321-n.jpg

Η ηθοποιός Virginie Efira ήταν η οικοδέσποινα της βραδιάς, καθώς η ίδια πρωταγωνιστεί σε δυο ταινίες του επίσημου προγράμματος φέτος. Χαμογελαστή, όπως πάντα, κατάφερε να λάμψει μέσα στο ασημένιο με holo λεπτομέρειες φόρεμά της, το οποίο αποτελεί δημιουργία του οίκου Saint Laurent. Παρόλο που φαινόταν αγχωμένη, κατάφερε να φέρεις εις πέρας αυτήν τη νέα «δοκιμασία» στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Η ίδια ανέφερε -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της βραδιάς: «Το σινεμά είναι η καρδιά της ζωής μου. Ακόμα κι όταν δεν ήταν η δουλειά μου, είχα ένα τετράδιο όπου έγραφα για ταινίες, για κριτικές. Αυτή η μαγεία για μένα έχει παραμείνει αναλλοίωτη».

Ο καθηλωτικός λόγος του Vincent Lindon

f41af12-5049558-01-06.jpg

Ο εναρκτήριος λόγος του Προέδρου της φετινής Κριτικής επιτροπής, του Γάλλου ηθοποιού Vincent Lindon απέδειξε πως οι Γάλλοι σέβονται το σινεμά. Η στιγμή της ομιλίας του ήταν σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές και συγκινητικής ολόκληρης της τελετής.

Ο ίδιος ανέφερε: «Οι καλλιτέχνες ερχόμαστε πάντα αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα: να χρησιμοποιήσουμε το προνόμιο της δημοσιότητάς μας και να μιλήσουμε ξεκάθαρα πάνω σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο, να φωνάξουμε δυνατά για όσους δεν έχουν φωνή, ή να αποφύγουμε να πάρουμε δημόσια θέση σε θέματα όπου "δεν έχουμε καμία δουλειά". Δεν έχω την απάντηση. Ναι, οι καλλιτέχνες κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά ταυτόχρονα έχουμε την τύχη και την ευθύνη να είμαστε ένα μικρό κομμάτι της κουλτούρας, του πολιτισμού. Κι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι αποκομμένο από την κοινωνία, περιθωριακό, ούτε κάτι διακοσμητικό. Είναι ο άξονας, η καρδιά μιας κοινωνίας».

Όσα είπε ο Volodymyr Zelenskyy

zelenskyy-0-1200x768.jpg

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy εμφανίστηκε με ζωντανή σύνδεση στο τελετή, με την παρουσία του να γίνεται κατευθείαν most-talked-about! Ανέφερε στην ομιλία του: «Σήμερα σκοτώνονται εκατοντάδες άνθρωποι στην Ουκρανία, το σινεμά θα μείνει βωβό, θα μείνει μακριά; Χρειαζόμαστε και πάλι έναν Τσάπλιν που θ' αποδείξει ότι το σινεμά δεν είναι βωβό. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είμαι βέβαιος ότι ο "δικτάτορας" θα χάσει, ότι η ειρήνη θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία».

Η Ελληνική παρουσία

c1-4308670.jpg

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί περισσότερους φορείς αλλά και περισσότερες δράσεις για την αποτελεσματικότερη προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα. Έτσι, μαζί με το ΕΚΚ και το ΕΚΟΜΕ, που πέρυσι ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στο εθνικό Περίπτερο στις Κάννες συντονίζουν εφέτος τις δράσεις τους τέσσερα Film Offices (Αθήνας, Κ. Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων), που θα λάβουν το «βάπτισμα του πυρός» στη μεγάλη διεθνή διοργάνωση. «Και τα τέσσερα αυτά Film Offices έχουν ήδη αναπτύξει στενή συνεργασία με το Hellenic Film Commission του ΕΚΚ στους τομείς της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης ξένων παραγωγών, αλλά και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της κινηματογραφίας μας», υποστηρίζει το Ελληνικό κέντρο Κινηματογράφου.

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες red carpet εμφανίσεις της χθεσινής τελετής έναρξης!
2022-05-17t163628z-414641448-up1ei5h1a4qyu-rtrmadp-3-filmfestival-cannes-opening-red-carpet.jpg
Η Katherine Langford με Prada
2022-05-17t163312z-2145425665-up1ei5h19zayl-rtrmadp-3-filmfestival-cannes-opening-red-carpet.jpg
Η Εva Longoria με Αlberta Ferretti.
2022-05-17t160855z-1919844796-up1ei5h18utwm-rtrmadp-3-filmfestival-cannes-opening-red-carpet.jpg
H Tallia Storm με Yanina Couture
cannes-2022-red-carpet-lashana-lynch.jpg
H Lashana Lynch με Fendi
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί!