fbpixel

Search icon
Search
7+1 μυστικά για να κάνετε τα λευκά σας sneakers να μοιάζουν σαν καινούρια
THE LOOK

7+1 μυστικά για να κάνετε τα λευκά σας sneakers να μοιάζουν σαν καινούρια

Οι πιο σίγουροι τρόποι για να καθαρίσετε τα αγαπημένα σας υποδήματα


Τα λευκά sneakers αποτελούν την πιο safe αλλά και την πιο fashionable επιλογή για τη μεταβατική ανοιξιάτικη περίοδο. Σίγουρα είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να φορέσουμε τα αγαπημένα μας σανδάλια αλλά η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας αρχίζει να μας αποτρέπει από την επιλογή των boots. Για τα λευκά παπούτσια και κυρίως τα αθλητικά δε φτάνει μόνο να επιλέξουμε ένα in fashion ζευγάρι για να είναι υπέροχα και να αναβαθμίζουν τα σύνολά μας. Πρέπει και να τα διατηρούμε πάντα καθαρά για να μη χάνουν καθόλου από τη λάμψη και τη γοητεία τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε προσπαθήσει με διάφορους τρόπους αλλά τίποτα δε φάνηκε να λειτούργησε και θεωρούμε ότι αυτοί που τα καταφέρνουν μάλλον κάνουν... μαγικά.

Κι όμως το να διατηρούμε τα λευκά μας sneakers, τα οποία αδιαμφισβήτητα ταιριάζουν με όλα τα στιλ, πάντα περιποιημένα είναι πολύ πιο εύκολο και όχι τόσο χρονοβόρο όσο πιστεύουμε. Άλλωστε τώρα έχουμε άπλετο χρόνο να δοκιμάσουμε όλες τις τεχνικές καθαρισμού. Plus, αξίζει να αντιληφθούμε ότι η φροντίδα των ενδυμάτων και των υποδημάτων δεν παίζει βασικό ρόλο μόνο στην εμφάνισή μας αλλά και στην ανθεκτικότητά τους μέσα στον χρόνο. 

Συνεχίζοντας το διάβασμα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλα τα dos και τα don’ts για να μοιάζουν τα white trainers σας σαν να τα έχετε βγάλει μόλις από το κουτί. Μη χάνετε χρόνο!

1. Ξεκινώντας απ’ αυτά που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διαδικασία της καθαριότητας το πιο βασικό είναι το πλυντήριο. Όχι, μη σκέφτεστε ούτε το ευαίσθητο πρόγραμμα. Όπως δε θα βάζατε ποτέ το δερμάτινο jacket σας στο πλυντήριο, το ίδιο θα κάνετε και στα sneakers. Η πιθανότητα να τα καταστρέψετε είναι πολύ μεγαλύτερη από το να τα καθαρίσετε.

2. Πέρα από το βασικό «σώμα» των παπουτσιών, σημαντικό ρόλο έχουν και τα κορδόνια, τα οποία πρέπει και αυτά να είναι πάντα εξίσου λαμπερά. Ούτε αυτά επιτρέπεται να τοποθετηθούν στο πλυντήριο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τα πλύνετε στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι και στη συνέχεια να τ’ αφήσετε να στεγνώσουν.

3. Εάν τα υποδήματά σας έχουν φθορές, όπως μικρές γρατσουνιές ή μουντζούρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό βερνίκι νυχιών για να τις καλύψετε. Προσέξτε να το κάνετε όσο πιο ήρεμα και προσεκτικά μπορείτε για να μη δημιουργηθούν μουντζούρες.

4. Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ειδικά εργαλεία καθαρισμού για αυτήν την περίσταση. Παρόλα αυτά αν δεν έχετε κάτι τέτοιο χρησιμοποιήστε ένα πανάκι, το οποίο θα το έχετε βουτήξει πρώτα σε λίγο ξύδι. Τρίψτε απαλά για να αφαιρέσετε τους μικρούς και όχι τόσο επίμονους λεκέδες.

5. Στα παπούτσια υπάρχουν αρκετά δύσκολα και στενά σημεία, κυρίως στη σόλα, τα οποία όμως λερώνονται πολύ εύκολα. Σ’ αυτήν την περίπτωση μια οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό και λίγο σαπούνι θα σας δώσει τη λύση. Και σ΄ αυτό το σημείο οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι πολύ απαλές για να αποφύγετε τυχόν καταστροφή.

6. Εάν αναρωτιέστε, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή λευκαντικό στα λευκά πάνινα παπούτσια σας, η απάντηση είναι ναι υπό προϋποθέσεις. Αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα είναι τα αραιώσετε με νερό. Φυσικά δε θα τα βουτήξετε μέσα στο μείγμα. Θα χρησιμοποιήσετε και πάλι την οδοντόβουρτσα και θα τρίψετε τα σημεία με τους λεκέδες. Στη συνέχεια θα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

7. Σε περίπτωση που τα white shoes έχουν λεκέδες από λάδι, κάτι το οποίο δεν είναι τόσο σπάνιο όσο πιστεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι με «μαλακό» σαμπουάν και ζεστό νερό. Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

8. Αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία της καθαριότητας, επιλέξτε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία και να τα βοηθήσετε να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Good to know

Μην αφήνετε τα λευκά παπούτσια σας έξω, σε σημείο που τα βλέπει ο ήλιος. Η έκθεσή τους σε UV ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει στον αποχρωματισμό τους. Αποθηκεύστε τα σ΄ ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.