Τώρα που ξεκίνησε ο νέος χρόνος, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αναδεικνύονται ως απόλυτοι γαστρονομικοί προορισμοί. Το εκλεκτό μενού τους και τα φίνα κρασιά των luxurious εστιατορίων σε συνδυασμό με το εξαιρετικό interior design τους τα καθιστούν ως μοναδικές επιλογές όλων εκείνων που αγαπάνε την υψηλή αισθητική και θέλουν να ανακαλύπτουν συνεχώς νέες αφίξεις ανά τον κόσμο. Δείτε όσα έχουμε βρει παρακάτω και ταξιδέψτε ελεύθερα!
Wilder, Shoreditch
Ο χώρος του υπογείου στο κομψό Boundary Hotel του Shoreditch έγινε μόλις Wilder.
Αυτός ο χώρος, συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Sir Terence Conran, έχει περάσει από κάποιες αλλαγές με την πάροδο των χρόνων, αλλά τώρα ο Sir Tel αποφάσισε να επιλέξει έναν εγχώριο σεφ που ειδικεύεται στα εγχώρια συστατικά. Στην πραγματικότητα, ο ηθικός οδηγός του Wilder είναι ότι τα πάντα στο μενού "έχουν αλιευθεί, κυνηγηθεί, εκτραφεί ή βρεθεί από αυτά τα νησιά". Στην πραγματικότητα, κάθε πιάτο περιέχει ένα «άγριο» στοιχείο.
Ο σεφ πίσω από αυτό είναι ο Richard McLellan, ενώ ο χώρος έχει ντυθεί με ένα είδος μινιμαλιστικής ζεστασιάς, χάρη στα έπιπλα από ξύλο τέφρας, χαμηλό φωτισμό και δέσμες άγριων πρασίνων στοιχείων που κρέμονται από την οροφή.
Το μενού είναι μια σύντομη, αλλά συναρπαστική ανάγνωση.
Pizza4P's Emporium, Βιετνάμ
Το Pizza4P's Emporium είναι ένα νέο κατάστημα του Pizza4P's στο Βιετνάμ, που έχει επιλεγεί στα 50 καλύτερα εστιατόρια του Monocle World. Το εσωτερικό σχεδιάστηκε από την Semba Vietnam, μια ιαπωνική εταιρεία που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες σχεδιασμού και κατασκευών. Make the World Smile for Peace είναι το motto τους και για τον σκοπό αυτό, φαίνεται να έχουν μια αποστολή Delivering Wow, Sharing Happines. Σκέφτηκα τι να κάνω για να εκφράσω την Pizza 4P στο εσωτερικό του νέου καταστήματος του EMPORIUM. Πρώτον, η φύτευση ενσωματώθηκε αποτελεσματικά. Θεωρήσαμε ότι αφαιρούμε το συναίσθημα του κλεισίματος όσο το δυνατόν περισσότερο και δημιουργούμε ένα ανοιχτό και χαλαρωτικό περιβάλλον. Ήθελα τον πελάτη να έχει ευτυχισμένη ώρα. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε κυρτές πύλες και διαμερίσματα. Για να κάνουν την οικογένεια και τους λάτρεις να έχουν μια ευτυχισμένη στιγμή, σκέφτηκα ένα ήπιο, φιλικό, δυναμικό και συναρπαστικό σχέδιο.
Τα υλικά είναι κυρίως φυσικά όπως το μπετόν, το ξύλο και το τερατώδες, και προσπάθησα να δημιουργήσω ένα φιλικό προς το περιβάλλον κατάστημα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται το ανακυκλωμένο γυαλί για το αδρανές Terrazzo και για τον μετρητή ποτών χρησιμοποιείται ειδική σανίδα από συμπιεσμένο απόβλητο. Το Indigo, το οποίο έχει αγαπηθεί τόσο από τον ιαπωνικό πολιτισμό όσο και από τον πολιτισμό του Βιετνάμ, χρησιμοποιείται ως χρώμα προφοράς ως σύμβολο που σέβεται και τις δύο χώρες. «Με τον ορείχαλκο ως σημείο, η λαμπερή αίσθηση του μέταλλο σφίγγει το χώρο κι ενσωματώνει την κομψότητα ως στοιχείο», εξηγεί ο Mamoru Maeda.
Il Marchese, Ρώμη
Tο Il Marchese, είναι ένα εστιατόριο & κοκτέιλ μπαρ με δύο ψυχές στο centro storico της Ρώμης. Το πρόσφατα ανακαινισμένο Il Marchese συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων: ένα μπαρ με κομψές γαλλικές στιλ σαλονιού και πομπώδεις πολυελαίους, καθώς και ένα εστιατόριο με τη φρεσκάδα μιας ρωμαϊκής τρατορίας. Αλλά δεν είναι μόνο η διακόσμηση που είναι εντυπωσιακή. Όταν μπαίνεις στο Il Marchese μπαίνεις στο πρώτο μπαρ Amaro της Ευρώπης με περισσότερες από 500 διαφορετικές ετικέτες Amaro.
Σε κεντρικό σημείο ανάμεσα από την Piazza Navona, την Piazza di Spagna και την Piazza del Popolo, το Il Marchese είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό μέρος για ένα σύντομο διάλειμμα, για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Μπορείτε να δειπνήσετε απευθείας στον πάγκο της κουζίνας ή σε ένα από τα ζεστά ξύλινα τραπέζια. Εάν βλέπετε τους σεφ να περπατούν γύρω από την τραπεζαρία, μην ανησυχείτε, δεν χαλαρώνουν, παίρνουν μόνο φρέσκα υλικά από την αγορά. Αυτό είναι σωστό, το Il Marchese έχει τη δική του εσωτερική γωνιά φαγητού, όπου οι σεφ ρίχνουν υλικά εν κινήσει και όπου ακόμη και οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν φρέσκα τοπικά προϊόντα.
Sushi Club, Corbetta (Ιταλία)
Το Sushi Club είναι ένα εστιατόριο στο προάστιο Corbetta της Ιταλίας με ανατολίτικη κουζίνα, στο οποίο η δημιουργικότητα και η κομψότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ταυτόχρονα ένα εκλεπτυσμένο και σκηνογραφικό περιβάλλον. Το τρίτο της αλυσίδας, το οποίο επικεντρώνεται στην πρωτοτυπία και την αποκλειστικότητα, αντί της ακαμψίας ενός μορφότυπου, το εστιατόριο ξεχωρίζει για το μεγάλο του μέγεθος και την έντονη οπτική επίδραση των δημιουργιών που συνοδεύουν το κοινό με το σχεδιασμό χώρων μέσα σε άλλους χώρους . Το παιχνίδι των όγκων εκφράζεται άμεσα με την τοποθέτηση της οροφής εισόδου: κυβικά στοιχεία διαφορετικών υψών εναλλάσσουν αδιαφανείς και γυαλιστερές επιφάνειες, λακαρισμένες ή τυπωμένες, με κρυφό φωτισμό, που αντανακλώνται στα οριζόντια επίπεδα των έγχρωμων γυάλινων τραπεζιών και της ρεσεψιόν, σε σκοτεινό καθρέφτη. Το αποτέλεσμα είναι ένας γεωμετρικός λαβύρινθος, ενισχυμένος από την οπτική συμμετρία των δύο δίδυμων δωματίων, στα πλάγια.
Στο κύριο δείπνο, ένας τεράστιος ψηφιακός καμβάς αναπτύσσεται δομικά, περιτυλίγοντας το δωμάτιο και διαπερνώντας οπτικά τους ημιυπαίθριους χώρους, που έχουν θέα σε ένα μεγάλο γυάλινο τοίχο, σαν να αναστέλλονται. Η σχεδιαστική παραγωγή του σετ εξαρτημάτων και επίπλων περιλαμβάνει τον μεγάλο κεντρικό πολυέλαιο και τα κυκλικά στοιχεία τοίχων, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι των τμημάτων, συνύπαρξη πιο επίσημων και κομψών καταστάσεων με πιο καλλιτεχνικές και παιχνιδιάρικες εκφράσεις.
Canopee, Νάντ
Mια ζωντανή Brasserie με θέα στον ουρανό.
Κάτω από μια μεγάλη γυάλινη οροφή, το Canopée στην πόλη Νάντ είναι ένας φιλικός και ευάερος χώρος, με πράσινη έμπνευση για να αναπνεύσει καλύτερα. Στις γωνίες, άνετα κιβώτια. Στη συνέχεια, ένας ζεστός χώρος ψηλότερος. Εδώ, ο καθένας βρίσκει τη θέση του.
Και παντού, ο ουρανός προσκαλείται στο τραπέζι σας...
Κρυμμένο πίσω από μια μεγάλη πράσινη πόρτα μεταφοράς, σε απόσταση αναπνοής από το πρώην δικαστήριο της Νάντης, βρίσκεται το "Canopée".
Το Canopée είναι μια Brasserie με γενναιόδωρους χώρους: ένα μπαρ για ταξίδια, ένα γραφείο για χαλάρωση, περιβάλλουν για συνάντηση ή ακόμα και μια ταράτσα έξω. Το Canopée είναι πάνω απ 'όλα μια ιστορία φωτός με πλούσια βλάστηση: με έναν τεράστιο θόλο που προσαρμόστηκε στην παλιά αυλή ενός αρχοντικού του 19ου αιώνα. Είναι ένα κομψό, εκλεπτυσμένο, αυθεντικό μέρος.
Η διάταξη του βασίζεται στους κώδικες των όμορφων γαλλικών ζυθοποιών. Οι λωρίδες γραμμικής κύλισης με λεπτές βελούδινες βελόνες σε αντίθεση με τα δομικά στοιχεία που αφήνονται σκόπιμα χωρίς επεξεργασία, δάπεδα από σκυρόδεμα, πέτρινους τοίχους, γυαλισμένο ορείχαλκο τονίζουν τις καμπύλες και τις πτυχές των φυσικών επίπλων βελανιδιάς, το μάρμαρο με χρυσές φλέβες αντανακλά το φως. Κάθε χρώμα, κάθε υλικό έχει νόημα, διαχρονικό.
Sapiens Est Kitchen & Bar, Μόσχα
Η ιδέα της νέας γαστρονομικής κουζίνας & bar Sapiens στην οδό Pushechnaya στη Μόσχα, είναι η συντροφικότητα. Το πρωί το Sapiens προετοιμάζει υπέροχα πρωινά, το απόγευμα a-la carte και επαγγελματικά γεύματα, ενώ το βράδυ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ υπογραφής και μουσικούς ρυθμούς από κορυφαίους DJs. Ένα φωτεινό, αξέχαστο εσωτερικό που ενισχύει το όνομα Sapiens, το οποίο αναφέρεται στον "έξυπνο άνθρωπο", για τον οποίο η επικοινωνία είναι σημαντική. Ο χώρος επιτρέπει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μιλήσουν μεταξύ τους και να ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων γνωριμιών.
Το εστιατόριο είναι χωρισμένο σε 2 δωμάτια. Το μπαρ, όπου οι λευκοί τοίχοι από τούβλα, σε αντίθεση με ένα γεωμετρικό μοτίβο δαπέδου και μια ζωηρή τοιχογραφία στην οροφή, έκαναν το εσωτερικό φωτεινό αλλά καθαρό.
Το δεύτερο δωμάτιο με άνετα καθίσματα και υποτονικό φωτισμό είναι πιο κοντά στη λειτουργικότητα ενός εστιατορίου, με μια πιο χαλαρή και οικεία ατμόσφαιρα που τονίζεται με τη βοήθεια ενός ειρωνικού έργου τέχνης: Πέντε μορφές διακοσμούν το τείχος κατά μήκος της σκάλας που παρουσιάζουν τη σταδιακή ανάπτυξη του ανθρώπου -από pithecanthropus σε homosapien.
Bluebells, Ascot
Σχεδιασμένο και παραδομένο σε μόλις 4 εβδομάδες, το Bluebells Restaurant στο Ascot της Αγγλίας συνδυάζει πολυτελή πολυτέλεια με εμπνευσμένη γοητεία και ένα νόστιμο αλλά προσιτό εξαιρετικό μενού για φαγητό.
Πριν από 10 χρόνια, το εστιατόριο Bluebells στο Wentworth, στο Surrey, σχεδιάστηκε από την εταιρία Penson ως μια γευστική και φανταστική γευστική εμπειρία. Τώρα, ένας δεύτερος χώρος στο Ascot απολαμβάνει το ίδιο concept που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και χαλαροί.
Όπως συμβαίνει με κάθε εστιατόριο, η έννοια σχεδιασμού για το Bluebells Restaurant πήρε την κατεύθυνση του από το μενού και την άψογη φιλοξενία των ιδιοκτητών του. Είναι όλα σχετικά με την υφή και την υψηλή κομψότητα. Το ονειρικό σουφλέ-μαλακό βούτυρο και oi τολμηρές γεύσεις ενεργοποιούν τις αισθήσεις, ενώ η λαμπερή μπάρα και η ποικιλία επιφανειών αγγίζουν το μάτι.
Μόλις η ομάδα είχε δοκιμάσει το απολαυστικό μενού (προνόμια της δουλειάς), το εσωτερικό είχε ως αποτέλεσμα μαλακούς ζεστούς νωπούς τόνους αναμεμειγμένους με χόρτα και κολλώδη βελούδο. Είναι μια πλούσια και πλούσια εμπειρία που θυμίζει το αγαπημένο σας ξενοδοχείο και τα τρόφιμα άνεσης όλα τυλιγμένα σε ένα.
Το μενού των τριών πιάτων έδωσε έμπνευση για το ταξίδι μέσα από τον χώρο. Οι επισκέπτες ξεκινούν από το σαλόνι με χαμηλό φωτισμό, προτού φτάσουν στην ατμοσφαιρική τραπεζαρία. Στη συνέχεια, μπορούν να βρεθούν στον φωτεινό και ευάερο χώρο έξω για ποτό και να θαυμάσουν την θέα.
Όπως στο μενού του Restaurant Bluebells, υπάρχουν μερικές εκπλήξεις έτσι και το ζωντανό ροζ-χρυσό μπαρ στην κεντρική τραπεζαρία έχει κομψό γραμμικό φωτισμό και αφρώδη λευκά φώτα που συμπληρώνουν τις αποχρώσεις.
Ben Thanh, Βιετνάμ
Στην καρδιά της Saigon στο Βιετνάμ (επίσης γνωστή ως πόλη του Χο Τσι Μιν), βρίσκεται το τουριστικό ορόσημο της αγοράς Ben Thanh και, δίπλα σε αυτό, το έργο ανακαίνισης ενός κτιρίου αποικιοκρατικού γαλλικού στιλ. Χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, το οικοδόμημα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς της πόλης και συμμετέχει στη δημιουργία της χαρακτηριστικής ατμόσφαιρας του Saigon.
Από την άποψη της διατήρησης, ωστόσο, οι προσπάθειες να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά συνεπής με την αρχική της μορφή έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο στη νεαρή και ταραχώδη αναπτυσσόμενη πόλη. Για παράδειγμα, τα συμβολικά μεγάλα κεραμίδια της στέγης της Αγοράς έχουν αντικατασταθεί από λεπτές μεταλλικές πλάκες κόκκινου χρώματος, μειώνοντας την αισθητική της ποιότητα με την πρώτη ματιά.
Ομοίως, τα περίκλειστα κτίρια, τα οποία αναπτύχθηκαν μαζί με την Αγορά, χωρίστηκαν σε ριγέ οικόπεδα. Με την πάροδο των χρόνων, αρκετά ξενοδοχεία με 7 έως 8 ορόφους εισήχθησαν σπαστά μεταξύ τους, σπάζοντας την ομοιογένεια της. Οι Σαϊγκόνες εκμεταλλεύονται επιτυχώς την ανάπτυξη της πόλης και αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα τους δίνει περισσότερη αγάπη για την πόλη και δημιουργεί ζωντανούς αστικούς χώρους -ενισχύοντας φυσικά την προσαρμοσμένη ανθρώπινη ατμόσφαιρα του Saigon.