fbpixel

Search icon
Search
7 βήματα για να ανανεώσετε τη σχέση σας
PSYCHOLOGY

7 βήματα για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Ξανά δείτε τον έρωτα στα μάτια του συντρόφου σας και αποβάλλετε ρουτίνας


Η δημιουργία μιας σχέσης δεν προϋποθέτει μόνο ευχάριστες στιγμές, αλλά και πολλές δοκιμασίες, όπως είναι η ρουτίνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι σε μία στάσιμη καθημερινότητα. Μέτα από την πρώτη περίοδο -που είναι και η πιο έντονη συναισθηματικά- σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκύψει κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να το αναγνωρίσετε και να βρείτε τρόπους να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας. 

Βέβαια, χρειάζεται θέληση και από τις δύο πλευρές και φυσικά υπομονή. Σε μια σχέση είναι απαραίτητο ο καθένας να διαθέτει τον προσωπικό του χώρο και να εστιάζει στον εαυτό του, αλλά σε συνδυασμό με την φροντίδα και του συνοδοιπόρου του. Αυτή η ισορροπία είναι αναγκαία για να μην παραλείπουμε κανέναν και ταυτόχρονα να δείχνουμε αγάπη σε εμάς και στον άνθρωπό μας. 

Το ερώτημα είναι: Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρουτίνα και τη φθορά που καλλιεργείτε με το πέρασμα του χρόνου;

Παρακάτω ανακαλύψτε 7 τρόπους θα σας βοηθήσουν!

Ξανά ζήστε τα πρώτα σας ραντεβού

Μια από τις πιο ωραίες ιδέες είναι να θυμηθείτε τα παλιά. Κανονίστε να βγείτε σε μέρη, όπου σημαίνουν κάτι για εσάς, όπως το πρώτο φιλί, η πρώτη συνάντηση ή ακόμη και ο πρώτος καβγάς. Αναπολήστε τις αναμνήσεις σας και εκφράστε το πόσο όμορφα περνάει ο καιρός. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να δείτε τη σχέση σας όπως τις πρώτες φορές και να αντιληφθείτε πως θέλετε να παλέψετε γι αυτήν.

cover-olivia-palermo-3-19-12-meurice-hotel-johannes-huebel-bathtub-ref-image4-996x665-1.jpg

Δοκιμάστε μαζί κάτι καινούργιο

Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα άθλημα, μια νέα σειρά ή ακόμα και μαθήματα μαγειρικής. Με αυτό τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά, θα μοιραστείτε μία κοινή εμπειρία και θα έχετε νέα θέματα για συζήτηση, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε. Έτσι, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, στο τέλος της ημέρας θα βρίσκετε χρόνο για να περάσετε εναλλακτικά από τα συνηθισμένα σας.

Ταξιδέψτε παρέα

Η καλύτερη ανανέωση έρχεται από ταξίδια. Αν σκεφτούμε πως από μόνα τους μας δημιουργούν μια απίστευτη «φρεσκάδα», πόσο μάλλον αν το κανονίσουμε το σύντροφό μας. Θα μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε μαζί τον προορισμό σας και ύστερα θα απομακρυνθείτε από την καθημερινότητα, περνώντας ποιοτικές μέρες. Θα έχετε το χρόνο να μείνετε μόνοι, να διασκεδάσετε, να φάτε και να γελάσετε με τη ψυχή σας. Μάλιστα, το ιδανικό θα είναι να κάνετε συχνά αποδράσεις, εάν βέβαια είναι εφικτό, είτε σε κοντινούς είτε σε πιο μακρινούς προορισμούς.

Πρωτοτυπήστε

Η σεξουαλική ζωή χρήζει κι αυτή ανανέωση για να μην χάνεται το ενδιαφέρον. Ανακαλύψτε νέους τρόπους για να την απολαμβάνετε και δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που έχετε ανάγκη.

3b3332c0f4c1b1ed20ac7a2930eed8f3.jpg

Παιχνίδια

Για πολλά ζευγάρια, μια fun δραστηριότητα είναι η αφορμή να τα ενώσει περισσότερο. Εάν, λοιπόν, είστε λάτρεις τότε προγραμματίστε μια έξοδο σε mindtrap ή σε πάρκο αναψυχής, αλλά εξίσου αποδοτικά είναι και τα επιτραπέζια. Ειδικά αυτά που αφορούν στρατηγική και κρατούν την αγωνία στα ύψη, είναι πρώτα στις προτιμήσεις.

Εκπλήξεις

Ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμήσετε τη ρουτίνα είναι οι μικρές καθημερινές εκπλήξεις. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας, από το να προσφέρετε δώρα, να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο ή ακόμα και να παρακολουθήσετε μία παράσταση. 

Μην ασχολείστε με τα κινητά

Όταν είστε μαζί, φροντίστε να δίνετε σημασία ο ένας στον άλλον και όχι να είστε στην αρχική του Instagram ή να μιλάτε με τις ώρες με τους φίλους σας. Η συνεχής ενασχόληση με την τεχνολογία μπορεί εύκολα να βλάψει τη σχέση σας και να προκαλέσει φθορά. Αποφύγετε αυτή τη συνήθεια και επενδύστε σε αυτήν.