fbpixel

Search icon
Search
7 timeless Dior τσάντες που δεν χάνουν την αξία τους
TRENDS & CATWALKS

7 timeless Dior τσάντες που δεν χάνουν την αξία τους

Η Maria Grazia Chiuri επαναπροσδιορίζει τα πιο iconic designs του οίκου


Υπάρχουν κάποια κομμάτια που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι πάντοτε in fashion. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις Dior bags. Από την έναρξη του το 1946, ο οίκος έγινε διάσημος για τις εκλεπτισμένες σιλουέτες του. Η αναβίωση της Haute Couture του Christian Dior και η δημιουργία του νέου look μετέτρεψε το ντύσιμο σε μορφή τέχνης, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη γυναίκα ως καμβά του. Αυτή η ανάγκη για τελειότητα αφορά και την τεράστια συλλογή τσαντών, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης τσάντας Lady Dior και της αγαπημένης Dior Bobby. Ωστόσο, ο θάνατος του Christian Dior το 1957 σημαίνει ότι πολλά από τα σχέδια που έχουν έντονη παρουσία μέχρι και σήμερα είναι ένας συνδυασμός των αρχείων του Dior και των μετέπειτα creative directors, όπως ο Yves Saint Laurent και Maria Grazia Chiuri.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα iconic designs bags του οίκου, τα οποία προσαρμόζονται πάντοτε στην εποχή και δε χάνουν την αξία τους!

Lady Dior

m0540sneam900-e03.jpg

Ένα iconic design του οίκου, η διάσημη σε όλες τις fashion lovers Lady Dior συνδέεται συμβολικά με την ιστορία της Lady Diana, Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Τον Σεπτέμβριο του 1995, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Παρίσι για να παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης του Paul Cézanne στο Grand Palais, η Πριγκίπισσα παρουσίασε μια ολοκαίνουργια τσάντα Dior που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Το αξεσουάρ έγινε ένα από τα must have της Lady Diana, την οποία επέλεγε σε όλες τις εμφανίσεις της. Η θρυλική θέση της εμβληματικής τσάντας και το εξαιρετικό της πεπρωμένο, επισφραγίστηκαν. Για τη συλλογή Dior 2022 Cruise, η Maria Grazia Chiuri ερμήνευσε εκ νέου τις αρχιτεκτονικές της γραμμές σε ένα ορθογώνιο σχήμα Ανατολής-Δύσης, ενισχυμένο με δερμάτινο λουρί με αλυσίδα. Αυτό το essential εμφανίζεται σε σύγχρονες και άκρως updated εκδοχές, συμπεριλαμβανομένων αυτές σε μπεζ raffia, με πέρλες, καθώς και στο Diamond Cannage – μια επανεφεύρεση του μοτίβου cannage – σε μαύρο, latte ή σε απόχρωση του κόκκινου. Αυτή η σειρά από ιδιαίτερες δημιουργίες θα είναι διαθέσιμη από 1 Ιανουαρίου.

Dior Bobby bag

m9327umolm030-e03.jpg


Ένα άλλο ένα εμβληματικό σχέδιο του brand, η τσάντα Dior Bobby, προσφέρεται επίσης με νέες αναλογίες – σε μαύρο, λευκό και πορτοκαλί ή κίτρινο. Διαθέτει ένα κοντό, αφαιρούμενο λουράκι ώμου για μια τολμηρή εμφάνιση. Μια νέα φρέσκια και μοντέρνα διάθεση που αποπνέει κομψότητα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Αυτά τα μοναδικά designs έκαναν την εμφάνισή τους στις 21 Οκτωβρίου. 

Saddle Bag

dior-bags-8a.jpg

Η Trotter Saddle Bag δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1999. Η αρχική της εμφάνιση άνοιξε το δρόμο για τα κομμάτια που θεωρούνταν haute couture αλλά δεν είχαν την κλασική ομορφιά της υψηλής ραπτικής -σχεδόν άγγιζαν την εικόνα του άσχημου. Δημιουργήθηκε με κοντό λουράκι για να την φοράμε στο μπράτσο μας. Το αξεσουάρ έγινε κατευθείαν τάση, η οποία επιλέχθηκε από όλους, από την Beyoncé μέχρι την Carrie Bradshaw. Σ' ένα «ζουμερό» κερασί, η Maria Grazia Chiuri προσφέρει μια φρέσκια ματιά σ' αυτό το σχέδιο. Απευθύνεται στις γυναίκες που επενδύουν σε μία τσάντα απλά και μόνο επειδή τους αρέσει κι αυτός είναι ο στόχος. 

Diot tote bag 

dior-bags-3a.jpg


Το κολεγιακό στιλ συναντά την υψηλή μόδα με αυτήν την κεντημένη Oblique Book Tote. Είναι κομμάτι της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 της Marie Grazia Chiuri και «παίζει» με το logomania trend από τη δεκαετία του ’90 σε συνδυασμό με την μοναδική αισθητική της creative director. Το ευρύχωρο μέγεθός του είναι ιδανικό για όλα τα απαραίτητα που θέλουμε να τοποθετήσουμε μέσα, συμπεριλαμβανομένων του νεσεσέρ μας και του MacBook, καθιστώντας το μια ασφαλή επιλογή όταν θα λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι.

30 Montaigne Bag

dior-bags-7a.jpg

Παρουσιάστηκε στη 30 Montaigne line του Dior, η γυαλιστερή μαύρη τσάντα συμπίπτει με τους «κώδικες» του οίκου με παραδοσιακά και έξυπνα σχέδια. Από δέρμα μοσχαριού με μεταλλικά κουμπώματα "CD", αυτή η τσάντα είναι το ίδιο προσιτή με Caro bag. Ωστόσο, το καπάκι δεν επεκτείνεται στη βάση της τσάντας, αλλά αντ' αυτού στέκεται στο επάνω μέρος, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση στα πράγματά σας. 

Dior Mini Tote

dior-bags-11a.jpg

Μετά την επιτυχία του Book Tote, ο γαλλικός οίκος μόδας μας χάρισε μία μικρότερη και πιο stylish εκδοχή. Κατασκευασμένο με τον ίδιο τρόπο, το Mini Tote προσφέρει μια ιδανική σιλουέτα κατάλληλο για τη μεταφορά βιβλίων αλλά κι όλων των καθημερινών αναγκών. Η κύρια διαφορά; Το ορθογώνιο σχήμα των λαβών του.

Belt bag

dior-bags-12a.jpg

Πολλές φορές που δε θέλουμε να δεσμεύουμε τα χέρια μας η επιλογή μιας belt bag είναι η κατάλληλη. Αυτή η γκρι τσάντα από δέρμα παρουσιάζει την εκλεπτυσμένη αισθητική του fashion house και τη συνδυάζει με την ελευθερία που υπάρχει στην κλασική ζώνη σας. Ανεξάρτητα από το αν το συνδυάσετε με mini designs, όπως φούστες ή leather shorts, αυτό το key item είναι για όσες θέλουν να τα δώσουν όλα και να κάνουν boogie hands-free.