fbpixel

Search icon
Search
7 φυτά εσωτερικού χώρου που δίνουν χρώμα & ζωή στη φθινοπωρινή σας διακόσμηση
INTERIORS

7 φυτά εσωτερικού χώρου που δίνουν χρώμα & ζωή στη φθινοπωρινή σας διακόσμηση

Επιλέξτε τα & δείτε τους χώρους σας να αλλάζουν


Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου, μήπως νοσταλγείτε την καταπράσινη όαση των θερινών μηνών που αφήσατε πίσω σας; Εάν ναι, εκμεταλλευτείτε την καινούρια σεζόν και ξεχυθείτε στα κοντινότερα ανθοπωλεία και φυτώρια της περιοχής σας προκειμένου να αγοράσετε τα must buy φυτά της εποχής για να διαμορφώσετε εκ νέου τους προσωπικούς σας χώρους. Καλύπτοντας το φάσμα κάθε γούστου, στο εμπόριο μπορείτε να ανακαλύψετε μια πληθώρα από indoor plants που μπορούν να σταθούν επάξια σε κάθε σημείο των χώρων σας. 

Προμηθευτείτε τα & χαρίστε ανανεωμένο αέρα στην κατοικία σας, που θα αλλάξει όψη χάρη στα καταπράσινα στοιχεία!

Αλόη 

aloe-vera-house-plants-500x500.jpg
Τα τελευταία χρόνια η αλόη έχει λάβει ιδιαίτερη φήμη και ξεχωρίζει για το υγρό στοιχείο σε μορφή gel που περιέχει στο εσωτερικό του. Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα αλλά κυρίως αρκετό φως, είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες στο δέρμα και τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρει στον οργανισμό η εφαρμογή της. Εάν την επιλέξετε για το σπίτι σας, τοποθετήστε τη γλάστρα σε κάποιο σημείο που να έχει άμεση επαφή με το φυσικό φως και μην παραλείψετε να την ποτίζετε μια φορά την εβδομάδα.

Σανσεβιέρια

sansevieria-1.jpg

Γνωστή και ως snake plant, η σανσεβιέρια σε αντίθεση με την αλόη δε χρειάζεται πολύ φως. Εντυπωσιάζοντας με την ποικιλία που φέρει από την παλέτα των πράσινων χρωμάτων, μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι και να διατηρηθεί για τεράστιο χρονικό διάστημα εφόσον χαρακτηρίζεται για την αντοχή της μέσα στον χρόνο. Σαν bonus, δεν απαιτεί πολύ πότισμα και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε γλάστρες μικρής χωρητικότητας.

Σπαθίφυλλο

spathiphyllum-peace-lily-1.png

Ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου, που χαρίζει φωτεινότητα, ομορφιά και οξυγόνο στη στιγμή. Το σπαθίφυλλο χαρακτηρίζεται από τα γυαλιστερά μεγάλα φύλλα του, το εντυπωσιακό λευκό άνθος της, καθώς και από την έντονη ανάπτυξή της ακόμα και σε μικρές γλάστρες. Σε περίπτωση που το επιλέξετε, δώστε προσοχή στο πότισμα: φροντίστε να μην αφήνετε το χώμα εντελώς στεγνό -που αυτό σημαίνει πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα- ούτε όμως και να το παρακάνετε, διότι θα σας καταστραφεί.

Πόθος

mistikakipou-pothos-kremasto-fito-esoterikou-xorou.jpg

Εξίσου δημοφιλής με τα παραπάνω, ο πόθος αναπτύσσεται και διαμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τα φύλλα του ξεχωρίζουν για τις μικρές πράσινες λεπτομέρειες και την καμπυλωτή τους μορφή και είναι ό,τι πρέπει για εσάς που θέλετε να ομορφύνετε οποιαδήποτε γωνιά σας, χωρίς καν να καταβάλετε προσπάθεια για να το διατηρήσετε. Ποτίστε τον πόθο σας μόνο όταν το χώμα στη γλάστρα του έχει στεγνώσει και σιγουρευτείτε πως υπάρχει καλή αποστράγγιση ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο φυτό από υπερβολικό νερό. Προτιμήστε, επίσης, να το κλαδεύετε κάθε μεταβατική εποχή, δηλαδή κάθε φθινόπωρο και άνοιξη.

Φιλόδεντρο

ac4faa3f1eaea9d1f3fcca33e3c3ac04.jpg

Το φιλόδεντρο (ή μονστέρα) είναι ένα αειθαλές καταπράσινο φυτό με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα που φέρουν χαρακτηριστικές σχισμές. Χαρίζοντας tropical vibes όπου κι αν τοποθετηθεί, μπορεί να αναπτυχθεί σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη ημέρα που θα φυτευτεί, ενώ είναι ιδανικό τόσο για το σπίτι σας όσο και για το γραφείο. Όσον αφορά στο πότισμά του, φροντίστε να ρίχνετε λίγο νερό μια φορά την εβδομάδα, διότι εάν το κάνετε συχνότερα είναι πολύ πιθανό να σαπίσουν τα φύλλα του.

Μπονσάι

ddf5086bcddc2197e16efa4768097b07.jpg
Με την καλλιέργειά τους να αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία τέχνης, τα μπονσάι ξεκίνησαν από την Ιαπωνία κι έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα σε ανύποπτο χρόνο, αλλάζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τα trends στη μινιμαλιστική διακόσμηση κάθε σπιτιού. Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται αρκετή περιποίηση κυρίως για να διατηρείται η εντυπωσιακή και λεπτομερής του εμφάνιση μέσα σε μικροσκοπικές γλάστρες και κασπώ. Για την τοποθέτησή του στους δικούς σας χώρους, είναι καλύτερο να προτιμήσετε φωτεινά σημεία όπως μπροστά από το παράθυρο.

Ελαστικός φίκος

fikos.jpg

Μοναδικός για το βαθύ πράσινο χρώμα του αλλά και τον chic του χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, ο φίκος αποτελεί ακόμα ένα must φυτά εσωτερικού χώρου γι' αυτήν τη λίστα. Μπορεί να εναρμονιστεί απόλυτα με κάθε στιλ διακόσμησης και να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο μιας και δεν είναι απαραίτητο να το βλέπει το φως του ήλιου. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθός του και πόσο πολύ θα αναπτυχθεί στην πορεία του χρόνου ανάλογα με τη χωρητικότητα της γλάστρας και τα λιπάσματα με τα οποία θα το θρέψετε.