fbpixel

Search icon
Search
7 beauty products που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε και τον εαυτό σας αλλά και το περιβάλλον
ECO GLOW

7 beauty products που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε και τον εαυτό σας αλλά και το περιβάλλον

Γιατί η ενσυνειδητότητα και η ομορφιά...πάνε μαζί


Ο κόσμος της ομορφιάς εκτός από μαγικός, μπορεί καμιά φορά να είναι βλαβερός για το περιβάλλον, με σημαντικότερο ζήτημα την σπατάλη. Όμως, με την πίεση να αυξάνεται για πιο βιώσιμες προτάσεις στον χώρο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές νέες καινοτομίες που όχι μόνο θα απαλύνουν την οικολογική σας συνείδηση αλλά και θα κάνουν τους λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας να λάμψουν από ευχαρίστηση.

Εξάλλου, δεν θέλουμε ένα regime που υποτίθεται ότι είναι όμορφο να δημιουργεί άσχημα προβλήματα στον πλανήτη μας. Γνωρίζουμε ότι οι ρουτίνες και οι συνήθειές μας στον τομέα της ομορφιάς μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο - από τις πλαστικές συσκευασίες που γεμίζουν τις χωματερές μέχρι τα χημικά καλλυντικά που ξεπλένονται στην αποχέτευση και διαταράσσουν τη θαλάσσια ζωή.

Μπορεί να νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό μέσω των προϊόντων ομορφιάς που επιλέγουμε, αλλά αθροιστικά, μια αλλαγή τόσο απλή όσο το να εγκαταλείψουμε τα καθημερινά μαντηλάκια προσώπου μας θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες από το να εισέλθουν στους ωκεανούς μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας. 

snapinstaapp-351734716-178484101857129-5881843301171365852-n-1080.jpg

Με όλο και περισσότερες μάρκες να καινοτομούν για να καταλήξουν σε ένα πρωτάθλημα δημιουργικών και βιώσιμων λύσεων στο πρόβλημα της βιώσιμης ομορφιάς, η επιλογή είναι δική μας. Απλά πρέπει να την κάνουμε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανακαλύψτε τα υπέροχα beauty swaps που αξίζει να δοκιμάσετε!

7 λαμπρά & βιώσιμα swaps για το ντουλάπι περιποίησής σας

The Cleanser Swap

Youth To The People Superfood Antioxidant Cleanser

stighmiotipo-othonis-488.png

Η Youth To The People λαμβάνει υπόψη της το περιβάλλον σε πολλαπλές πρακτικές της. Επιλέγει γυαλί για τα μπουκάλια και τα βάζα της για να συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των πλαστικών απορριμμάτων που δημιουργούνται από τη βιομηχανία ομορφιάς και επιλέγει μετά-καταναλωτικά υλικά, όποτε είναι δυνατόν. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμο χαρτί για τις συσκευασίες των προϊόντων η καινοτόμος εταιρεία συμβάλει στη μείωση ρύπων αλλά και του ποσοστού αποψίλωσης των δασών. Η Youth To The People δηλώνει την απόφασή της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να το επιτύχει μέσω ευρείας μείωσης της ενέργειας καθώς και μέσω αντισταθμιστικών μέτρων. Δέσμευσή της η κατά 25% μείωση της ενέργειας σε όλες τις λειτουργίες μέχρι το 2025, "Ώστε όχι μόνο να είμαστε μέρος της λύσης, αλλά και να συμβάλλουμε εξαρχής λιγότερο στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη", όπως αναφέρει στο Sustainabilty Commitment της.

Το καθαριστικό της "Superfood Antioxidant Cleanser" είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και αφαιρεί αποτελεσματικά κάθε ρύπο και ίχνος μακιγιάζ. Με συστατικά vegan προέλευσης, όπως σπανάκι και πράσινο τσάι, υπόσχεται να αφήσει στην επιδερμίδα σας μια αίσθηση απαλότητας. Ως beauty editor και χρησιμοποιώντας αυτό το προϊόν για χρόνια, μπορώ να συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω. Επιπλέον, σε προσωπικό επίπεδο, η χρήση αυτού του καθαριστικού άλλαξε τελείως την όψη της επιδερμίδας μου με την πάροδο του χρόνου, προσδίδοντάς της μια one-of-a-kind λάμψη.  

BUY HERE: Youth To The People Superfood Antioxidant Cleanser, Sephora.gr


The Mask Swap

Chanel No.1 de Chanel The Red Camelia Revitalising Mask

3145891406603-p-1.jpg

Η N°1 DE CHANEL είναι μια σειρά ομορφιάς με περιβαλλοντική συνείδηση. Οι φόρμουλες περιέχουν έως και 97% συστατικά φυσικής προέλευσης και 76% συστατικά που προέρχονται από καμέλια. Είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ευαίσθητης επιδερμίδας, και φιλοξενούνται σε οικολογικά σχεδιασμένες συσκευασίες για τη βελτιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η κόκκινη camellia japonica που καλλιεργείται με αειφόρο τρόπο είναι το ηρωικό συστατικό της σειράς Chanel No.1. Πλούσιο σε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, γνωστό ως πρωτοκατεχικό οξύ, μπορεί επίσης να επιβραδύνει την έναρξη της κυτταρικής γήρανσης - μια φυσική διαδικασία κατά την οποία τα κύτταρα του δέρματος που γερνούν βρίσκονται σε αδράνεια, προκαλώντας ξηρότητα, θαμπάδα και χαλάρωση στο δέρμα. Σε συνδυασμό με δύο απαλά απολεπιστικά AHAs, αυτή η μάσκα προσώπου εξασφαλίζει στο δέρμα σας τη λάμψη μιας ερωτευμένης έφηβης.

BUY HERΕ: Chanel No.1 de Chanel The Red Camelia Revitalising Mask, Hondoscenter.com


The Lip Oil Swap

Gisou Honey Infused Lip Oil in Watermelon Sugar

stighmiotipo-othonis-489.png

To brand Gisou της οικογενείας Mirsalehi είναι διάφανο σχετικά με τις sustainable επιλογές του. Αποστολή της εταιρείας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για το οικοσύστημά μας. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τι σημαίνει μελισσοκομία. Η Gisou συλλέγει μόνο πλεονάσματα μελιού και πρόπολης από τις μέλισσες και αυξάνει συνεχώς την ποικιλία των λουλουδιών στον κήπο μελισσών Mirsalehi για να επεκτείνει τις πηγές γύρης και νέκταρ για να εξασφαλίσει την ευημερία του είδους. Ενυδατώστε τα χείλη σας με το μέλι της οικογενειακής εταιρείας Mirsalehi! 

BUY HERE: Gisou Honey Infused Lip Oil, Sephora.gr


The Body Lotion Swap

Aveda Cherry Almond Body Lotion

stighmiotipo-othonis-490.png

Η Aveda παράγει vegan προϊόντα ομορφιάς και ήταν η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά στη συσκευασία της. Επιπλέον, η μάρκα έχει συγκεντρώσει 60 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες από το 1999.

Το Cherry Almond Body Lotion θα σας προσφέρει μια ανάλαφρη ενυδάτωση με μεθυστικό άρωμα. Πλούσια θρεπτικά συστατικά 98% φυσικής προέλευσης όπως εκχύλισμα ανθών κερασιάς και αμυγδαλέλαιο αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και ελαστική. Μάλιστα, περιλαμβάνει ενυδατικούς παράγοντες από καρύδα και ελιά που επαναφέρουν την υγρασία στην επιδερμίδα και την καταπραΰνουν.

BUY HERE: Aveda Cherry Almond Body Lotion, Atticadps.gr


The Serum Swap

Stimulate & Revitalize Antioxidant Moisturizing Face & Neck Serum

stimulate-and-revitalize-antioxidant-moisturizing-serum-face-neck-2-2.webp

Όλα τα βιολογικά βότανα της ATHONITES προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες περιορισμένης συγκομιδής στο Άγιο Όρος, ένα προστατευμένο οικοσύστημα με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, μοναδικό μικροκλίμα και πλούσια βιοποικιλότητα. Η συγκομιδή των βοτάνων γίνεται με το χέρι, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο ισχυρός ενυδατικός ορός του brand είναι συμπυκνωμένος με 97,7% συστατικά φυσικής προέλευσης, τα οποία διεισδύουν γρήγορα για να καταπολεμήσουν τα πρώιμα σημάδια γήρανσης και να διατηρήσουν ένα υγιές, λαμπερό δέρμα. Εμπλουτισμένος με βιολογικό εκχύλισμα φύλλων αμπέλου, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες, αυτός ο ενυδατικός ορός αφήνει το δέρμα αναζωογονημένο, αναπληρωμένο, τονωμένο και λείο.

BUY HERE: Stimulate & Revitalize Antioxidant Moisturizing Face & Neck Serum, Athonites.com


The Shampoo & Conditioner Swap

Respire Shampoo bar - Purifying shampoo & Conditioner Solid

befunky-collage-25.jpg

Η Respire είναι μια υπεύθυνη γαλλική μάρκα, που ιδρύθηκε το 2019 από την Justine Hutteau και τον Thomas Meheut. Αυτή η νεαρή μάρκα έχει καταφέρει να "ταρακουνήσει" τους κώδικες υγιεινής και ομορφιάς προσφέροντας φροντίδα υγιεινής όπου κυριαρχεί η διαφάνεια: φυσική, υγιεινή για το σώμα, vegan, οικολογικά υπεύθυνη, κατασκευασμένη στη Γαλλία. Η Respire βασίζεται επίσης σε μια ισχυρή κοινότητα και έχει την αποφασιστικότητα να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των καταναλωτών, διατηρώντας παράλληλα τον πλανήτη ασφαλή με βιώσιμο τρόπο.

Το σαμπουάν συμπαγούς σύνθεσης Respire Purifiant για λιπαρά μαλλιά περιέχει κατά 94% vegan συστατικά φυσικής προέλευσης. Προσφέρει ισορροπία στα λιπαρά μαλλιά, αφήνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση κι ένα φρέσκο, αναζωογονητικό άρωμα. Η σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα πράσινου αργίλου, τσουκνίδας και φασκόμηλου, τα οποία είναι γνωστά για τις καθαριστικές τους ιδιότητες.

Το θρεπτικό conditioner ξεμπερδεύει αποτελεσματικά τα μαλλιά, αφήνοντάς τα απαλά και καθαρά.
Η σύνθεσή του, η οποία είναι εμπλουτισμένη με ηλιέλαιο, μπρόκολο και βούτυρο καρύδας, ξεμπερδεύει και θρέφει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα απαλά και καθαρά. Παράλληλα, οι gourmand νότες βανίλιας θα αρωματίσουν τα μαλλιά σας. Η μικρή συσκευασία του έχει σχεδιαστεί με στόχο τη μηδενική παραγωγή αποβλήτων.

BUY HERE: Respire Shampoo bar - Purifying shampoo, Sephora.gr

BUY HERE: Respire Conditioner Solid, Sephora.gr


The Body Wash Swap

REN Atlantic Kelp and Magnesium Body Wash

stighmiotipo-othonis-493.png

Η REN έχει δεσμευτεί να μηδενίσει τα απόβλητα μέχρι φέτος, εξαλείφοντας τις περιττές συσκευασίες και σταματώντας τα φακελάκια δειγμάτων και χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ωκεάνιο πλαστικό στη συσκευασία.

Φέρνοντας τη δύναμη της θάλασσας στο ντους σας και τοποθετημένη σε ένα πρωτοποριακό 100% ανακυκλωμένο μπουκάλι, με 20% ανακτημένο πλαστικό από τον ωκεανό, αυτό το εξαιρετικά δροσερό αφρόλουτρο σώματος περιέχει εκχύλισμα φύκι του Ατλαντικού και ενεργητικό μαγνήσιο για να θρέψει, να απαλύνει και να τονώσει την επιδερμίδα. Διαποτισμένο με το αποκλειστικό μείγμα αιθέριων ελαίων κατά της κόπωσης της REN CLEAN SKINCARE, ξυπνά και αναζωογονεί επίσης το υποτονικό δέρμα και τις αισθήσεις για την απόλυτη αναζωογονητική εμπειρία στο ντους.

BUY HERE: REN Atlantic Kelp and Magnesium Body Wash, Cultbeauty.com 

Η επιλογή είναι δική μας, αρκεί να την κάνουμε...όλον τον χρόνο - όχι μόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!