fbpixel

Search icon
Search
7+1 λόγοι που μας έκαναν να λατρέψουμε την ειδική έκδοση 50 χρόνια Δελούδης
DESIGN NEWS

7+1 λόγοι που μας έκαναν να λατρέψουμε την ειδική έκδοση 50 χρόνια Δελούδης

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στο Design!


O άνθρωπος που εδώ και 50 χρόνια έχει συνδέσει το όνομα του με την εξέλιξη του design διεθνώς αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα μια σειρά από τις πιο πρωτοποριακές εταιρείες ανά τον κόσμο έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Η δημιουργική του ομάδα για να γιορτάσει, προχώρησε σε μια ειδική έκδοση που σκιαγραφεί αυτή την λαμπερή πορεία με έναν τρόπο μοναδικό που μας έκανε να αναγνωρίσουμε, να θυμηθούμε, να ενημερωθούμε και κυρίως να συγκινηθούμε. Ο Γιάννης Δελούδης έχει διαγράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του και συνεχίζει ακόμη με το ίδιο πάθος της πρώτης στιγμής. Η έκδοση αυτή δίνει τα εύσημα όχι μόνο στην οικογένεια του, στους συνεργάτες αλλά και σε όλους εκείνους παρακολουθούν εδώ και τόσα χρόνια αυτή τη μοναδική διαδρομή.

Ξεχωρίσαμε...

1. Τις συναντήσεις με designers θρύλους όπως οι Sawaya & Μοroni που σκιαγραφούν με τη συνέντευξη τους την πολύτιμη εισαγωγή. Το ξεκίνημα της πολύχρονης φιλίας τους και η ισχυρή σχέση αλληλοεκτίμησης μεταξύ τους στη δεκαετία του ’70 ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα της δημιουργικής πορείας του Γιάννη και της Βάνας Δελούδη στον χώρο του design.

6-wnxts.jpg

2. Μια σειρά από σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες που αποθανατίζουν ισχυρές προσωπικότητες του χώρου της Τέχνης όπως ο Αλέξανδρος Ιόλας, ο Κώστας Τσόκλης Aλέκος Φασιανός, κ.α. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’70 αποτυπώνονται οι συναντήσεις τους μέσα από τα θρυλικά talk of the town καλέσματα στα καταστήματα του brand.

unnamed-ZU5hS.jpg

3. Συγκινητικές συνεντεύξεις με κατάθεση ψυχής ξεκινώντας από τον ίδιο τον Γιάννη Δελούδη που μιλάει με σεβασμό για την πολύχρονη πορεία του γεμάτη πάθος και αγάπη για τον χώρο που αντιπροσωπεύει όπως και από τη σύζυγό του Βάνα Δελούδη για να καταλήξει στην Σοφία και τον Κωνσταντίνο αποδεικνύοντας ολοφάνερα ότι η αισθητική και η αξιοπρέπεια είναι αδιαμφισβήτητα οικογενειακή υπόθεση.

2-tw6no.jpg

4. Μια σειρά από τα πιο εμβληματικά διαχρονικά αντικείμενα και design iconic έπιπλα που διατηρούν την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου αλλά και σύγχρονα design items που συγκαταλέγονται επάξια στη λίστα των The Icons, κομμάτια πάντα των συλλογών Δελούδης.

unnamed-1-tSHVK.jpg

5. Τις συναντήσεις μέσα από τις σελίδες του με μια σειρά από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες που καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και εκτίμηση για την πορεία της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα όπως ο Τάσος Ζέππος, ο Σταύρος Παπαγιάννης, Στέλιος Αγιοστρατίτης, Mηνάς Κοσμίδης, αλλά και ο interior designer Kirios Criton.

8-xdzgm.jpg

6. Τους εκπληκτικούς χώρους που παρουσιάζονται κάποιοι που έχουν αφήσει εποχή για το interior σχεδιασμό τους όπως και κάποιοι πιο πρόσφατοι. Όλοι συνδυάζοντας με ιδανικό τρόπο τέχνη και design και αναδεικνύοντας τον σύγχρονο σχεδιασμό με τρόπο που εμπνέει.

7. Τη γνωριμία με τα πρόσωπα πίσω από σημαντικές εταιρείες επίπλων όπως τους Maria Porro, Enrico Acerbis, Giorgio Busnelli της B&B Italia, την Carola Bestetti της Living Divani, Nasir kassamali της Luminaire. Όλοι αποτυπώνουν με τα καλύτερα λόγια τη συνεργασία τους με την Δελούδης.

+1...

Μια σελίδα του περιοδικού GLOW που αναφερόταν σε μια βράβευση του Γιάννη Δελούδη στο παρελθόν συγκαταλέγεται στις σελίδες που είναι αφιερωμένες στις δημοσιεύσεις που έγιναν στο παρελθόν. Μεγάλη μας τιμή!