fbpixel

Search icon
Search
6+1 λαμπερές γυναίκες μοιράζονται τα δικά τους feel-good eating tips
HEALTH

6+1 λαμπερές γυναίκες μοιράζονται τα δικά τους feel-good eating tips

Ακολουθήστε τα κι εσείς κι απολαύστε τα ευεργετικά αποτελέσματά τους


Επιστρέψατε από τις διακοπές σας και θέλετε να μπείτε και πάλι σε ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής και να ξαναβρείτε τη φόρμα σας; Η ελληνική κουζίνα περιλαμβάνει πολλές, λαχταριστές συνταγές που είχαμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε το τελευταίο διάστημα, ωστόσο τώρα είναι η ώρα να υιοθετήσετε ένα πιο healthy lifestyle. Δε χρειάζεται να αγχώνεστε για τίποτα, καθώς υπάρχει η κατάλληλη λύση για όλα. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips μερικών high-profile γυναικών, που πρέπει να ακολουθήσετε κι εσείς.

Get your diet back on track

Victoria Beckham, designer

809fcd799307c57a28d3e863652db001.jpg

Ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που παραμένουν λαμπερές όσα χρόνια κι αν περάσουν και το αψεγάδιαστο στιλ της, μαγνητίζει τα βλέμματα σε κάθε της εμφάνιση. Η Victoria Beckham είναι μία γυναίκα που γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να διατηρείται πάντα σε φόρμα κι όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή της. Ένα ταξίδι στη Γερμανία, ήταν αρκετό για να αλλάξει πλήρως τον τρόπο σκέψης της κι από τότε, δηλώνει υπέρμαχος της διαλειμματικής νηστείας ή αλλιώς, intermittent fasting. Η ιδέα της συγκεκριμένης μεθόδου, βασίζεται στον χρονικό περιορισμό λήψης τροφής, χωρίς να καθορίζεται σαφώς το είδος του φαγητού. “Δεν ακολουθώ κάθε μέρα αυστηρά αυτό το πρόγραμμα, καθώς έχουμε μία έντονη κοινωνική ζωή με τον David, αλλά προσπαθώ να το τηρώ όσο καλύτερα μπορώ. Καταναλώνω αρκετό φρέσκο ψάρι και λαχανικά και λιγότερα φρούτα. Είμαι αρκετά πειθαρχημένη όσον αφορά στη διατροφή μου, αλλά έτσι βλέπω τα καλύτερα αποτελέσματα. Το δέρμα μου είναι πιο λαμπερό από ποτέ κι αισθάνομαι ότι έχω περισσότερη ενέργεια”, αναφέρει η Beckham.

Dr. Barbara Sturm, aesthetic doctor

dr-barbara-sturm-2.jpg

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι celebrities «ορκίζονται» στα skincare products που έχει δημιουργήσει, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Η Dr. Barbara Sturm είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής κι είναι vegetarian από όταν ήταν 16 ετών. Έχει αποβάλλει από τη ζωή της το κρέας κι όπως λέει αισθάνεται καλύτερα από ποτέ με το σώμα της, ενώ πλέον, ακολουθεί και μία gluten-free diet, καθώς αποδείχθηκε πως έχει δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη. "Κατανάλωνα αρκετά αβοκάντο, ντομάτες και σπανάκι, αλλά τώρα τα έχω μειώσει σημαντικά κι ο πόνος στο στομάχι έχει υποχωρήσει σημαντικά", σημειώνει κι όπως λέει δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τροφές που περιλαμβάνει η διατροφή της, χωρίς πάντως να κάνει υπερβολές. Θα υπάρξουν κι ημέρες που δε θα μπορεί να αντισταθεί στο λευκό ψωμί, ωστόσο φροντίζει να καταναλώνει τα πάντα με μέτρο. 

Miranda Kerr, model and founder of Kora Organics

235511416-214984193784429-1105248602447514992-n.jpg

    Αποτελεί σύμβολο για εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο κι είναι υπέρμαχος των "clean" προϊόντων και της υγιεινής διατροφής. Η Miranda Kerr γνωρίζει καλά πως η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τροφές που καταναλώνει. Η καθημερινή της διατροφή περιλαμβάνει αρκετά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ όπως λέει, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον αγαπημένο της celery juice. "Είναι κάτι που έχω εντάξει στη ζωή μου εδώ και τρία χρόνια κι ουσιαστικά άλλαξε τα πάντα. Ακόμη κι ο σύζυγος και τα παιδιά μου έχουν συνηθίσει να πίνουν αυτό το ρόφημα κι απολαμβάνουν τα ευεργετικά του οφέλη", εξηγεί. Η διατροφή της γενικότερα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πολλά από τα λαχανικά που καταναλώνει τα καλλιεργεί η ίδια στον κήπο της, ενώ το αγαπημένο της φρούτο είναι η μπανάνα, που αποτελεί βασικό συστατικό ακόμη και για τα λαχταριστά της desserts.

    Shani Darden, aesthetician

    240283822-2138585239630485-1339631081614166675-n.jpg
    Image source: @shanidarden

    Είναι μία γυναίκα που φροντίζει να διατηρεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το δέρμα και το σώμα της. Για να πετύχει τον στόχο της ωστόσο, γνωρίζει πως δε φτάνουν μόνο τα καλύτερα beauty products. Η Shani Darden ανήκει στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο diet plan, καθώς περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της στο γραφείο, όμως έχει βρει αυτό που της ταιριάζει κι όπως αναφέρει: "Θα μπορούσα να πω ότι έχω λίγο περίεργες διατροφικές συνήθειες. Για παράδειγμα, μου αρέσει να ξεκινάω την ημέρα μου με μία δροσερή σαλάτα και να καταναλώνω το τελευταίο μου γεύμα αρκετά νωρίς, γύρω στις 5 το απόγευμα. Αγαπώ το φαγητό, αλλά προτιμώ να μένω μακριά από τη ζάχαρη και τα ζυμαρικά". Δε χρειάζεται πάντα να ψάχνετε το ιδανικό διατροφικό πλάνο. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ανακαλύψετε τι είναι καλύτερο για τον δικό σας οργανισμό και να "ακούτε" το σώμα σας.

    Alexa Chung, presenter and designer

    181332785-291566525786067-6909116648377157293-n.jpg
    Image source: @alexachung

    Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα it-girls κι είναι γνωστή για την αψεγάδιαστη αισθητική της και το στιλ της, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες. Η Alexa Chung ξεχωρίζει σε κάθε της δημόσια εμφάνιση και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα επάνω της, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως αντιμετωπίζει ένα δερματικό πρόβλημα που τη δυσκολεύει αρκετά. Σύμμαχός της σε αυτή την προσπάθεια, είναι η σωστή κι ισορροπημένη διατροφή, που έχει ως βάση τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά εποχής. "Τελευταία, προσπαθώ να μειώσω όσο περισσότερο γίνεται την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, ελπίζοντας πως αυτό θα βοηθήσει το δέρμα μου. Είναι αρχή ακόμη και περιμένω να δω τα αποτελέσματα", έχει αναφέρει σε συνέντευξή της και μοιάζει αποφασισμένη να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη. 

    Marianna Hewitt, co-founder Summer Fridays

    217203583-142687724608094-4253290415376996065-n.jpg
    Image source: @marianna_hewitt

    "Ξεκινάω την ημέρα μου, πίνοντας τον αγαπημένο μου καφέ, ένα ποτήρι νερό ή ένα ποτήρι matcha. Αυτό είναι ουσιαστικά το πρωινό μου, μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο γεύμα. Ο κόσμος πιστεύει -λανθασμένα- πως πρέπει να ακολουθεί μία συγκεκριμένη διατροφή, αλλά αυτό είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να έχουμε, είναι ένας σωστός τρόπος σκέψης, να μάθουμε να τρώμε σωστά, "ακούγοντας" το σώμα μας". Για τη Marianna Hewitt αυτό είναι το μυστικό κι όπως λέει, πλέον τρώει όποτε αισθάνεται πως πεινάει πραγματικά και μένει μακριά από τροφές που τη "βαραίνουν". Η διατροφή της είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη είναι πολλαπλά τόσο για το δέρμα, όσο και για το σώμα της.

    Joanna Czech, aesthetician

    219122323-969810277145622-4298770152431743181-n.jpg
    Image source: @joannaczechofficial

    Ως μία από τις πιο γνωστές και πετυχημένες αισθητικούς, η Joanna Czech γνωρίζει τα μυστικά που αναζητά η κάθε γυναίκα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της, καθώς πιστεύει κι αυτή πως όλα ξεκινούν από μέσα μας. "Το πρωινό μου είναι συνήθως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με ένα γευστικό berry mix ή αυγά με αβοκάντο, ενώ το κυρίως γεύμα της ημέρας αποτελείται από σολωμό ή κοτόπουλο, που συνοδεύεται από μία δροσερή σαλάτα. Έχω αποβάλλει από τη διατροφή μου το αγγούρι, το καλαμπόκι και την ντομάτα και μέσα σε μία εβδομάδα, παρατήρησα ότι είχα λιγότερους πονοκεφάλους κι αισθανόμουν καλύτερα", εξηγεί. Απλό αλλά θαυματουργό!