fbpixel

Search icon
Search
6+1 ελληνικά νησιά με λίγους κατοίκους για low profile holidays μακριά από την πολυκοσμία
TRAVEL

6+1 ελληνικά νησιά με λίγους κατοίκους για low profile holidays μακριά από την πολυκοσμία

Χαλαρώστε κι απολαύστε περισσότερο από ποτέ τις διακοπές σας


Ψάχνετε το ιδανικό μέρος για τις φετινές σας διακοπές, αλλά θέλετε να μείνετε μακριά από τις basic επιλογές; Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που διαθέτει αμέτρητους προορισμούς και σίγουρα, υπάρχει το κατάλληλο μέρος για εσάς. Αν αυτό που ζητάτε, είναι ένα μικρό νησί, χωρίς πολύ κόσμο, για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας, τότε πρέπει να εξετάσετε τις παρακάτω επιλογές! Πανέμορφα νησιά, χρυσαφένιες αμμουδιές, καταγάλανα νερά. Συγκεντρώσαμε τους απόλυτους summer προορισμούς για τις πιο ξεκούραστες διακοπές και σας τους παρουσιάζουμε.

Φτιάξτε τη δική σας travel list

Σίκινος

shutterstock-1504627607.jpg

Ένα ήσυχο νησί που γοητεύει όσους το επισκέπτονται με την παρθένα ομορφιά του, τα υπέροχα φυσικά τοπία, τον κυκλαδίτικο αέρα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, που παραμένει αναλλοίωτος όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η Σίκινος αποτελεί έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στη θάλασσα και δε θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Ειδυλλιακές παραλίες, καταπράσινα μονοπάτια, ατελείωτες βόλτες στη Χώρα, μοναδικές γεύσεις. Κάπως έτσι θα μοιάζει η καθημερινότητά σας αν επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί για τις φετινές σας διακοπές. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την παραλία του Αγίου Γεωργίου, με τα βότσαλα, τη χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, που την πλαισιώνουν επιβλητικά βράχια, ενώ για τους λάτρεις των φυσικών τοπίων, ιδανική επιλογή αποτελεί ο Άγιος Παντελεήμων. Πρόκειται για μία παραλία με άγρια ομορφιά, γεμάτη με βότσαλα, ενώ η θάλασσα διαθέτει βραχώδη βυθό, που προσφέρεται για εξερεύνηση. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν, είτε ακολουθώντας το μικρό μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα ή να παίρνοντας το καΐκι από το λιμάνι.

Λέρος

shutterstock-1665737872.jpg

Η Λέρος είναι ένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα νησιά των Δωδεκανήσων κι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν τις πιο χαλαρωτικές διακοπές, σε ένα καταγάλανο φόντο. Το νησί της Αρτέμιδος διαθέτει πολλές, διαφορετικές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς, γραφικούς οικισμούς που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και μικρά ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα, για να απολαύσετε ολόφρεσκος μεζέδες με θέα που κόβει την ανάσα. Η Αγία Μαρίνα, είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με τα ρηχά νερά της και τη χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ αντίθετα η Αγία Κιούρα είναι μία από τις πιο απομονωμένες, ιδανική για ξεκούραση κι αμέτρητες βουτιές μακριά από την πολυκοσμία. Last but not least, must-visit παραλία αποτελεί ο Άγιος Σπυρίδωνας, με τα καταγάλανα νερά, τη χρυσή άμμο και τα ψιλά βότσαλα. Extra info: Στην ακτή βρίσκεται ένα ναυαγισμένο καράβι, που αποτελεί πόλο έλξης για όσους βρίσκονται σε αυτήν.

Παξοί

shutterstock-650648893.jpg

Αποτελεί το στολίδι του Ιονίου Πελάγους κι είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς χαλαρές διακοπές κάτω από τον ζεστό, καλοκαιρινό ήλιο με φόντο πανέμορφα τοπία. Οι Παξοί διαθέτουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας, με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, ενώ στο κεντρικό τους λιμάνι, τον Γάιο, συναντά κανείς γραφικά ταβερνάκια με πεντανόστιμους ελληνικούς μεζέδες, με θέα το γαλάζιο της θάλασσας. Αν επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί, πρέπει σίγουρα να βρεθείτε στον Ερημίτη, που βρίσκεται στα δυτικά και δημιουργήθηκε μετά από μεγάλη κατολίσθηση που έγινε στους Παξούς, καθώς πέρα από τις βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά, θα μπορέσετε να θαυμάσετε και το ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Ο Ορκός από την άλλη, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού και ξεχωρίζει για την εξωτική της ομορφιά. Βρίσκεται κοντά στη Λάκκα, έχει πλούσια βλάστηση, βαθιά νερά και λευκά βότσαλα και για να φτάσετε σε αυτήν, πρέπει απλά να ακολουθήσετε ένα εύκολο μονοπάτι μέσα από το δάσος.

Νίσυρος

shutterstock-1047537925.jpg

Ένα μικρό, ηφαιστειογενές νησί με άγρια ομορφιά. Αυτή είναι η Νίσυρος, που ανήκει στα Δωδεκάνησα κι είναι γνωστή για τα πανέμορφα φυσικά της τοπία, το ηφαίστειο και τις ειδυλλιακές παραλίες. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Τήλο και προσφέρεται για ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα με την minimal αισθητική. Διαθέτει παραλίες με μαύρα βότσαλα και μαύρη ή κόκκινη άμμο, καθώς κι εντυπωσιακά βράχια, λόγω του ηφαιστείου της. Η βόλτα στον κρατήρα βρίσκεται ψηλά στην to do list όσως βρίσκονται σε αυτήν κι αποτελεί μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της, να απολαύσετε εκλεκτά πιάτα και να επισκεφθείτε τις αμέτρητες παραλίες της, ξεκινώντας από το Γιαλισκάρι ή αλλιώς την Λευκή Ακτή, με την σκούρα άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Μην παραλείψετε να βρεθείτε στην παραλία Αυλάκι, που είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες του νησιού κι είναι γνωστή για τα μεγάλα μαύρα βότσαλα, που δεσπόζουν στην ακτή.

Λειψοί

shutterstock-765682258.jpg

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο κι είναι ένα νησί, ιδανικό για χαλάρωση μακριά από την πολυκοσμία. Οι Λειψοί είναι βόρεια της Λέρου κι ανατολικά της Πάτμου, ενώ οι κάτοικοι φημίζονται για την άψογη φιλοξενία τους. Διαθέτει παραλίες με καταγάλανα νερά, γραφικά καλντερίμια στη Χώρα και φυσικά πολλά μικρά ταβερνάκια, που σερβίρουν τους πιο απολαυστικούς θαλασσινούς μεζέδες. Με λίγα λόγια, είναι ο μικρός παράδεισος του Αιγαίου κι αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στην must-visit λίστα σας. Για τους λάτρεις της άμμου, ο Πλατύς Γιαλός με τα τιρκουάζ νερά και τα αρμυρίκια μοιάζει ιδανική επιλογή, ενώ σε περίπτωση που προτιμάτε τις παραλίες με βότσαλα, πρέπει να βρεθείτε στην Χοχλακούρα με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα κατάλευκα βότσαλα και το Μονοδένδρι. Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη, αλλά φτάνοντας σε αυτήν, το τοπίο που θα αντικρίσετε θα σας συνεπάρει.

Κέα

shutterstock-665682613.jpg

Η Κέα ή αλλιώς Τζια, βρίσκεται στις Κυκλάδες κι είναι ένα νησί, που το προτιμούν όσοι θέλουν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, σε ένα μαγευτικό τοπίο. Φημίζεται για τις ιδιαίτερες παραλίες της και τους γραφικούς οικισμούς, αλλά και το πεντανόστιμο φαγητό στα ταβερνάκια, με θέα το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Είναι γνωστή για τα λιθόστρωτα μονοπάτια της και την πυκνή βλάστηση, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε άλλο νησί των Κυκλάδων. Η παραλία Ξύλα βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νησιού, λίγο νοτιότερα από την Κορησσία και διαθέτει ανοιχτόχρωμη άμμο και καθαρά γαλάζια νερά, ενώ για να φτάσετε σε αυτήν, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα βατό χωματόδρομο 3 χιλιομέτρων. Εξίσου εντυπωσιακή, είναι η Συκαμιά, με τα πεντακάθαρα νερά και τα μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά, ενώ η πρόσβαση γίνεται μέσα από έναν χωματόδρομο.

Κάσος

shutterstock-1994124731.jpg

Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Δωδεκανήσων κι είναι το ιδανικό νησί για ξεκούραστες διακοπές. Η Κάσος, μοιάζει να έχει μείνει ανέγγιχτη από τον χρόνο και διατηρεί ζωντανή την ταυτότητά της, ενώ έστω και για μερικές ημέρες, όσοι την επισκέπτονται, έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν όπως οι ντόπιοι και να απολαύσουν την αξία της απλής ζωής και της ηρεμίας. Διαθέτει μία σειρά από παρθένες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και γραφικά χωριά, που αξίζει να εξερευνήσετε. Όσοι θέλουν να απολαύσουν το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, επιλέγουν την Αμμούα με τα γαλάζια νερά και την χρυσαφένια αμμουδιά, που προσφέρει την πιο ιδιαίτερη θέα, ενώ η παραλία Μάρμαρα, θεωρείται μία από τις πιο όμορφες συνολικά της Μεσογείου! Βρίσκεται στο νησάκι Αρμάθια και θα πρέπει να πάρετε ένα καΐκι από την Κάσο για να βρεθείτε σε αυτήν. Τιρκουάζ νερά και λευκή άμμος συνθέτουν το εξωτικό σκηνικό, που θα σας κλέψει την καρδιά.