fbpixel

Search icon
Search
6 τρόποι για να μειωθεί άμεσα ο ιδρώτας στις μασχάλες
FACE & BODY

6 τρόποι για να μειωθεί άμεσα ο ιδρώτας στις μασχάλες

Κάντε check στην παρακάτω λίστα


Η εφίδρωση είναι μια σωματική λειτουργία που όλοι αντιμετωπίζουμε. Και o λόγος που υπάρχει είναι απόλυτα θετικός: Η εφίδρωση είναι ένας από τους κύριους τρόπους ρύθμισης της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος. Με απλούστερα λόγια όταν παράγεται ιδρώτας, προάγεται η απώλεια θερμότητας μέσω της εξάτμισης. Παρόλα αυτά αν εσείς ανήκετε στους ανθρώπους που ιδρώνετε υπερβολικά σε σημεία όπως οι παλάμες, τα πέλματα των ποδιών και οι μασχάλες ίσως να θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή. Το σώμα διαθέτει φυσικά υψηλότερη πυκνότητα εκκρινών και αποκρινών αδένων -δύο τύποι αδένων που παράγουν πιο ογκώδεις ποσότητες ιδρώτα- στην περιοχή της μασχάλης. Ως εκ τούτου, έχουμε την τάση να νιώθουμε και συχνά να βλέπουμε πολύ περισσότερο ιδρώτα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιορίσετε τον ιδρώτα στις μασχάλες. Εμείς συγκεντρώσαμε, έξι από τις κύριες επιλογές σας.

eyxfashion-denimshorts-hero.jpg

Χρησιμοποιήστε ένα αντιιδρωτικό

Τα τοπικά αντιιδρωτικά περιέχουν άλατα αλουμινίου που σχηματίζουν ένα βύσμα στους ιδρωτοποιούς αδένες και τελικά εμποδίζουν προσωρινά την παραγωγή ιδρώτα. Σύμφωνα με τον Dr. Fenton, αποτελούν μια καλή επιλογή για όσους ιδρώνουν λίγο και δεν έχουν ευαίσθητο δέρμα καθώς το αλουμίνιο μπορεί να γίνει ερεθιστικό. Ενώ μπορεί να έχετε συνηθίσει να το τοποθετείτε το πρωί δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε το βράδυ. Λειτουργεί καλύτερα με αυτό τον τρόπο έτσι ώστε το αλουμίνιο να μπορεί να λειτουργήσει στου αδένες πριν αρχίσει η εφίδρωση. Μάλιστα, αν δεν βλέπετε κάποια διαφορά τότε μπορείτε να κάνετε "upgrade" με κάποιο πιο δυνατό προϊόν το οποίο δε χρειάζεται συνταγή. Παρόλα αυτά με αυτά αυξάνεται η πιθανότητα ερεθισμού.

Δοκιμάστε ένα αντιιδρωτικό με συνταγή γιατρού

Εάν αισθάνεστε υπερβολική εφίδρωση και τα αντιιδρωτικά που κυκλοφορούν χωρίς συνταγή γιατρού δεν λειτουργούν καλά, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για κάποιο συνταγογραφούμενο σκεύασμα. Αυτά περιέχουν την υψηλότερη συγκέντρωση αλουμινίου και διαρκούν περισσότερο από τα αντίστοιχα, αλλά μπορεί να γίνουν μη ανεκτά. Για αυτό το λόγο συνίσταται να τα χρησιμοποιείτε ανά τρεις ημέρες.

Ρωτήστε το γιατρό σας για το Qbrexza

Το Qbrexza είναι μια μορφή γλυκοπυρρονίου που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια βρεγμένη πετσέτα και μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά στις μασχάλες. Αυτό το φάρμακο είναι αντιχολινεργικό, δηλαδή μπλοκάρει τα σήματα που ενεργοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Είναι μια καλή επιλογή για κάποιον με υπερβολική εφίδρωση που δεν έχει καλά αποτελέσματα από τα παραδοσιακά ή συνταγογραφούμενα αντιιδρωτικά ή που θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε ενέσιμα ή συστηματικά χορηγούμενα φάρμακα. Διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

chicard-fashion-ss22-138.jpg

Πάρτε από του στόματος φάρμακα

Μερικά αντιχολινεργικά μπορούν να ληφθούν από το στόμα. Το πιο κοινό είναι το γλυκοπυρρολικό, και ενώ τα μαντηλάκια Qbrexza χρησιμοποιούνται ακριβώς κάτω από τα χέρια, αυτό το συνταγογραφούμενο χάπι θα μειώσει τη συνολική εφίδρωση του σώματος για περίπου τέσσερις έως έξι ώρες αφού το πάρετε. Είναι μια αποτελεσματική επιλογή, αλλά ενέχει ορισμένους κινδύνους (όπως ξηροστομία και αυξημένο κίνδυνο άνοιας) εάν λαμβάνεται για μεγάλες περιόδους. Επομένως, εάν αυτό είναι κάτι που θέλετε να εξετάσετε, συζητήστε εκ των προτέρων με το γιατρό σας σε βάθος.

Σκεφτείτε τις ενέσεις Botox

Το μπότοξ δεν είναι μόνο για τις ρυτίδες. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης λειτουργούν αναστέλλοντας τους μικροσκοπικούς μύες που βοηθούν στην άντληση του ιδρώτα γύρω από τους αγωγούς του ιδρώτα. Αν και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, δεν είναι μόνιμα, συνήθως διαρκούν τρεις έως έξι μήνες. 

Δοκιμάστε το miraDry

Για τα πιο μακροχρόνια αποτελέσματα, σκεφτείτε αυτήν τη θεραπεία με βάση την ενέργεια. Το MiraDry χρησιμοποιεί τεχνολογία μικροκυμάτων για να θερμάνει το στρώμα του δέρματος στις μασχάλες όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες για να μειώσει οριστικά τον αριθμό τους. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της εφίδρωσης, μπορεί να χρειαστούν μία έως δύο συνεδρίες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο ώρες. Είναι ανώδυνο και ενώ είναι ακριβό, προσφέρει μακροπρόθεσμα, δραστικά αποτελέσματα. Εκτός από τη μείωση του ιδρώτα, η διαδικασία μπορεί επίσης να μειώσει την πυκνότητα των τριχών στην μασχάλη.