fbpixel

Search icon
Search
6 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Hermès Birkin, το πιο περιζήτητο (και ακριβό!) αξεσουάρ στον κόσμο
STYLE PEOPLE

6 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Hermès Birkin, το πιο περιζήτητο (και ακριβό!) αξεσουάρ στον κόσμο

Συμπεριλαμβανομένου του πώς να νοικιάσετε μία για λιγότερα από 100 ευρώ


Υπάρχουν λίγα επώνυμα - στη βιομηχανία της μόδας ή και αλλού - που να συνδέονται τόσο στενά με ένα μοναδικό αντικείμενο, όσο αυτό της Jane Birkin. Μέχρι πρότινος, για πολλούς η λέξη "Birkin" σχετιζόταν αποκλειστικά με την πιο πολυτελή τσάντα του κόσμου, και μόνο μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του απόλυτου fashion icon, συνειδητοποίησαν ότι η αγαπημένη τσάντα της Hermès πήρε το όνομά της από την ίδια.

Γιατί όμως το όνομα της Jane Birkin αποδόθηκε σε μια τέτοια τσάντα; Και γιατί έχει συγκεντρώσει τόσους θαυμαστές ανά τα χρόνια; Και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε μία χωρίς να μας κοστίσει μια περιουσία; 

Ακολουθούν τα 6 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το πιο περιζήτητο (και ακριβό!) αξεσουάρ στον κόσμο...

1. Η Hermès Birkin σχεδιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα αεροπλάνο

Το 1981 μια 34χρονη Jane Birkin βρέθηκε να αναβαθμίζεται από την Air France σε μια πτήση για το Λονδίνο και να κάθεται δίπλα σε έναν άνδρα που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο οραματιστής καλλιτεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της Hermès, Jean-Louis Dumas.

«Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το είδος της τσάντας που είχα μαζί μου», δήλωσε η Jane στη Vogue το 2012, «ο σύζυγός μου Jacques Doillon είχε κάνει όπισθεν με το αυτοκίνητό του πάνω στο ψάθινο καλάθι μου και το είχε συνθλίψει επίτηδες όχι πολύ μέρες πριν. Δεν ήξερα ότι σε αυτό το ταξίδι, όταν όλα έπεσαν από την όποια τσάντα είχα, ο άνθρωπος δίπλα μου θα μού έλεγε: «Θα έπρεπε να έχεις μια με τσέπες». Εγώ τότε απάντησα, «την ημέρα που η Hermès θα φτιάξει μια με τσέπες, θα την πάρω». Και μου είπε: «εγώ είμαι ο Hermès και θα στο κάνω.» Εκμεταλλευόμενη αυτήν την τυχαία συνάντηση, η Birkin είπε: «Γιατί δεν φτιάχνετε μια τσάντα που να είναι μεγαλύτερη από την Kelly αλλά μικρότερη από τη βαλίτσα του Serge; Και εκείνος είπε «καλά, πώς θα ήταν;» Τη ζωγράφισα εκείνη την στιγμή και μου είπε «θα την φτιάξω εγώ για σένα.» 

3-0T5VJ.jpg
Jane Birkin | Photo by Michel Dufour

2. Πληθώρα celebrities διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από Birkin

Φυσικά, χρόνια αργότερα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη γοητεία και τη δημοφιλία της Hermès Birkin. Στην κατοχή όλων, από την Kim Kardashian και τη Lady Gaga μέχρι την Jennifer Lopez, την Cardi B, τη Victoria Beckham, τη Rosie Huntington-Whiteley, την Kylie Jenner και τη Heidi Klum, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει αυτές τις stars από το να αποκτήσουν ένα από τα πολυπόθητα fashion αξεσουάρ στην ιστορία της μόδας.

2-Jl8Xk.jpg
Matte Himalaya Niloticus Crocodile Birkin

3. Η πιο ακριβή που πωλήθηκε ποτέ ήταν για πάνω από 236 χιλιάδες λίρες

Ενώ ακόμη και οι πιο συνηθισμένες τσάντες Hermès Birkin κοστίζουν αρκετές χιλιάδες - συνήθως δεκάδες χιλιάδες, υπάρχουν ορισμένα designs που διαθέτουν μια ακόμη πιο εντυπωσιακή τιμή. Σπάζοντας το ρεκόρ το 2018 και αποτελώντας την ακριβότερη τσάντα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, η Matte Himalaya Niloticus Crocodile Birkin 35 με λευκό χρυσό 18 καρατίων και διαμαντένιο υλικό άγγιξε τις 236.750 λίρες.

4. Μπορείτε να νοικιάσετε μία για £58

Για τους πιο έξυπνους αγοραστές ανάμεσά μας που δεν τους πειράζει να μοιράζονται, χάρη σε μια πληθώρα εντυπωσιακών πλατφορμών ενοικίασης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον δυνατό να κυκλοφορείτε με μια τσάντα Hermès Birkin χωρίς να σας βαραίνουν οι ενοχές μιας εξαψήφιας αγοράς. Η ByRotation, για παράδειγμα, διαθέτει αρκετές προς ενοικίαση, με την πιο προσιτή να είναι η χακί Hermès Birkin 35 με χρυσό υλικό, η οποία πωλείται προς 7.000 λίρες, αλλά μπορεί να ενοικιαστεί για 58 βρετανικές λίρες την ημέρα.

5. Το TikTok έχει εμμονή με τις Hermès Birkin 

Ίσως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και στο TikTok υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Birkin. Μπορεί κάποτε να αποτελούσε μια πλατφόρμα για ανάλαφρες χορογραφίες, ωστόσο πλέον καλλιεργεί και συστήνει τάσεις της μόδας της Gen Z, και με το #hermesunboxing να συγκεντρώνει 101,7 εκατομμύρια προβολές και το #birkinunboxing 9,2 εκατομμύρια προβολές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αγάπη των χρηστών για luxurious fashion items. Μάλιστα, μετά τον θάνατο της Jane Birkin, το Sellier έχει δει 800% αύξηση στις αναζητήσεις που αφορούν την "Jane Birkin" - με πολλούς πελάτες να αναζητούν τα συγκεκριμένα σχέδια που κρατούσε.

@thegreycanvas took 9 years to get my dream bag and I’m obsessed #unboxing #luxuryunboxing #hermes #hermesbirkin #hermesunboxing #hermesunboxingvideo #hermesbirkin #hermesbirkin25 #dreambag #hermesSA #hermesorange ♬ original sound - Safinaaz
6. Δεν μπορείτε απλά να μπείτε σε μία boutique και να την αποκτήσετε

Αυτό δεν θα σοκάρει μόνο τους fans του Sex and the City που θυμούνται τον αγώνα της Samantha Jones να παρακάμψει τη λίστα αναμονής και να αποκτήσει μία Hermès bag στην 4η σεζόν της σειράς, αλλά η αγορά μιας Birkin δεν είναι τόσο εύκολη όσο το να μπεις σε ένα κατάστημα και απλά να διαθέσεις τα χρήματα. Αν και οι λίστες αναμονής στις boutiques Hermès τεχνικά δεν υπάρχουν πλέον, εξακολουθεί να ισχύει το «ποιον γνωρίζεις», καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να είναι τόσο μεγάλη όσο και η προσφορά.

shutterstock-1781738900.jpg

Διαφορετικά καταστήματα διαθέτουν διαφορετικά designs, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε για τις επερχόμενες παραδόσεις και να δημιουργήσετε μια σχέση με τον ειδικό πωλήσεων - με αυτόν τον τρόπο, όταν το σχέδιο που έχετε επιλέξει θα έρθει στο κατάστημά τους, θα είστε στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων αγοραστών που θα καλέσουν. Εναλλακτικά - και αν αναζητάτε μια λιγότερο περίπλοκη διαδικασία - θα ήταν συνετό να απευθυνθείτε σε ιστοσελίδες μεταπώλησης, vintage και ενοικίασης!