fbpixel

Search icon
Search
6 Μεταπτυχιακά Ψυχολογίας σε εξειδικεύσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας
LIFE & CAREER

6 Μεταπτυχιακά Ψυχολογίας σε εξειδικεύσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας

Ακολουθήστε το μέλλον σας στη Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου


Όταν το βασικό στοιχείο της επαγγελματικής ενασχόλησης και μελέτης είναι ο άνθρωπος, οι έννοιες της αλλαγής και της εξέλιξης είναι διαρκώς παρούσες. Η Ψυχολογία είναι μια επιστήμη που δεν παύει ποτέ να εξελίσσεται, να βρίσκει εφαρμογή σε ολοένα και περισσότερα επιστημονικά πεδία και να ελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων νέων που ονειρεύονται μια καριέρα στον κλάδο της. Καθώς ο αριθμός των επαγγελματιών πληθαίνει, η συνέχιση των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο παραμένει ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ξεχωρίσεις.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, προσφέρει 6 σύγχρονα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ψυχολογία, με εξειδικεύσεις υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας του σήμερα. Επιπλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους και επαγγελματίες να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε διδακτορικό επίπεδο.

psychology-metropolitancollege2-M7KSQ.jpg

Τα μεταπτυχιακά Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρονται σε συνεργασία με το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London και έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών οδηγεί σε πτυχίο διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης το οποίο απονέμεται από το ίδιο το University of East London. 

Ένα από τα βασικά στοιχεία ολοκληρωμένης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ότι τα προγράμματα σπουδών χαρακτηρίζονται από έναν συνδυασμό θεωρίας και κλινικής πρακτικής. Ακόμα ένα βασικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων και εκδηλώσεων από καταξιωμένους ψυχολόγους, καθ’όλη τη διάρκεια των σπουδών.

Ας τα δούμε όμως και πιο αναλυτικά:

6 Κορυφαία Masters Ψυχολογίας

ΜSc Clinical & Community Psychology

Το Μεταπτυχιακό στην Κλινική Κοινοτική Ψυχολογία εστιάζει στην εις βάθος κατανόηση της ζωής των ατόμων, τόσο ως μονάδες, όσο και ως κοινωνικά όντα με απώτερο στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας και, κατ’επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δίνει τη δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης υπό εποπτεία στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών πλαισίων του Κολλεγίου, με παρατήρηση κλινικών περιπτώσεων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης (Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία ή Οικογενειακή- Συστημική Θεραπεία).

campus-amarusiu.jpg

MSc Business Psychology

Αν τα ερωτήματα που σας απασχολούν κατευθύνονται προς τη σχέση του ατόμου με την εργασία του ή τις σχέσεις των ανθρώπων στον εργασιακό τους χώρο, τότε το Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Εργασίας/Οργανωσιακή Ψυχολογία παρέχει όλη την απαραίτητη γνώση και το επιστημονικό υπόβαθρο που χρειάζεστε. Κατά τη διάρκεια των σπουδών δίνεται έμφαση στην ερευνητική μεθοδολογία και στην πρακτική εφαρμογή, μέσω case studies πραγματικών εταιρειών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε ψυχολόγους, όσο και σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλων συναφών αντικειμένων (π.χ. Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού) που επιθυμούν να εξειδικευθούν και να εργασθούν ως επαγγελματίες ψυχολόγοι στον τομέα αυτό.

MSc Psychology

Το Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία αποτελεί την ιδανική λύση για αποφοίτους άλλων επιστημών (π.χ. παιδαγωγοί/εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι Επιστημών Υγείας κ.α.) οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσανατολίσουν την καριέρα τους προς την επιστήμη της Ψυχολογίας, να εφαρμόσουν τις γνώσεις ψυχολογίας που θα αποκτήσουν σε άλλους επαγγελματικούς τομείς (π.χ. διαφήμιση, marketing, διοίκηση, επαγγέλματα υγείας) ή να αλλάξουν τελείως καριέρα. Το MSc Psychology ξεχωρίζει για ακόμα έναν λόγο: είναι σχεδιασμένο με βάση τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Με αυτόν τον τρόπο, δίνει στους αποφοίτους του τη δυνατότητα εγγραφής στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS), καθώς και απόκτησης του Graduate Basis for Chartership (GBC).

library.jpg

MA Counselling and Psychotherapy

Συνδυάζοντας μια ποικιλία τεχνικών και θεωρητικών μοντέλων (προσωποκεντρική, γνωσιακή, ψυχοδυναμική, υπαρξιακή προσέγγιση), δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό ψυχοθεραπευτικό μοντέλο σύνθεσης. Το Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία ακολουθεί την πιο σύγχρονη τάση στην ψυχοθεραπεία και παρέχει εντατική εκπαίδευση στο συνθετικό μοντέλο. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής στη Βρετανική Ένωση Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).

Αν στα δύο παραπάνω προσθέσεις και το γεγονός ότι το παρέχει πλήρως εποπτευόμενη κλινική πρακτική άσκηση (τουλάχιστον 100 ωρών) σε συνεργαζόμενα κλινικά και συμβουλευτικά πλαίσια του Κολλεγίου, γίνεται ακόμα πιο σαφές, γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology

Αν κρίνουμε από τη δημοτικότητα των coaches αυτό-ανάπτυξης και την αυξημένη απασχολησιμότητα των θετικών ψυχολόγων και συμβούλων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching προσφέρει πληθώρα επαγγελματικών επιλογών και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο στο επίπεδο Master Practitioner από το European Mentoring and Coaching Council (EMCC) και υποστηρίζει την κουλτούρα του πολυδιάστατου επαγγελματία που κατέχει τις δεξιότητες και τη γνώση για να βελτιώσει και να προωθήσει άτομα ή/και οργανισμούς/επιχειρησιακά πλαίσια.

psychology-metropolitancollege.jpg

MA Child Psychology for Education

Κατανοώντας τις αξίες και τις πρακτικές της επιστήμης της Ψυχολογίας οι οποίες εφαρμόζονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία Παιδιών εφαρμοσμένη σε Εκπαιδευτικά Πλαίσια εκπαιδεύονται ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των μαθητών και να είναι ικανοί να τους παρέχουν εξειδικευμένη και ουσιαστική υποστήριξη, διαμορφώνοντας ενός συνεργατικό πλαίσιο με τους γονείς. Έτσι, μπορούν να εργαστούν σε σχολεία και κέντρα εκπαίδευσης διαφόρων βαθμίδων, καθώς και σε ιδρύματα/συλλόγους και φορείς που ασχολούνται με την υποστήριξη του παιδιού, κέντρα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών.

Πρωτοποριακό Διδακτορικό

Professional Doctorate in Psychology with Counselling Practice (Level 8)

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει τριετές Διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών, με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Level 8). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει θεωρία, έρευνα και πρακτική κλινική εφαρμογή. Με άλλα λόγια, κάποιος που θα το επιλέξει θα έχει την ευκαιρία και να παρακολουθήσει μαθήματα και να εργαστεί σε ερευνητικό επίπεδο.

Επιπλέον, περιλαμβάνει 450 ώρες εποπτευόμενης κλινικής πρακτικής ενώ η διδακτορική διατριβή εποπτεύεται από ομάδα ακαδημαϊκών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του University of East London.

Η κύρια φιλοσοφία του προγράμματος είναι ανθρωπιστική. Στηρίζεται στις αρχές για την ανάπτυξη της δι-υποκειμενικότητας και στις προσεγγίσεις της ψυχολογίας των δύο προσώπων (two-person psychology) προωθώντας έτσι τη σχεσιακή προσέγγιση στη θεραπεία.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Ακολούθησε το μέλλον σου.

Θεσσαλονίκη | Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.