fbpixel

Search icon
Search
6 interior design trends που έχουν ξεπεραστεί και μπορεί να έχετε ακόμα στη διακόσμησή σας
INTERIORS

6 interior design trends που έχουν ξεπεραστεί και μπορεί να έχετε ακόμα στη διακόσμησή σας

Μάθετε ποια είναι, αποφύγετέ τα και ανανεώστε τους χώρους σας


Το χρόνια κυλούν και οι τάσεις στη διακόσμηση ολοένα και μεταλλάσσονται, με τη μία να διαδέχεται την επόμενη και με τους πιστούς interior design lovers να τις ακολουθούν σχεδόν ευλαβικά. Μπορεί να υπάρχουν all time classic λύσεις, αλλά δεν είναι λίγα τα αντικείμενα και οι επιφάνειες στα περισσότερα σπίτια που, πλέον, δεν ανήκουν στη λίστα με τα trends που παραμένουν με τα πέρασμα του χρόνου. Ακόμα και χωρίς να το ξέρουμε, οι περισσότερες από αυτές τις προσθήκες έχουν δώσει τη θέση τους σε νέες, up to date προτάσεις που καλό είναι σιγά σιγά να εντάσσουμε στην κατοικία μας.

Βρείτε παρακάτω όλα τα design trends που υπάρχουν ήδη στη διακόσμησή σας και ανήκουν πια στο παρελθόν!

Subway tiles

1-irWyP.jpg

Οι κλασικές γραμμές στα πλακάκια απ' ό,τι φαίνεται ανήκουν πια στο παρελθόν και τη θέση τους έχουν δώσει σε πιο περίτεχνες λύσεις. Κατά κύριο λόγο, αυτού του είδους τα πλακάκια που ξεχωρίζουν για το μικρό τους μέγεθος τα βλέπουμε περισσότερο στις επιφάνειες των μπάνιων, αλλά και στις κουζίνες και πολλές φορές συνδυάζονται μαζί με άλλα υλικά. Πλέον, από εδώ και πέρα θα βλέπουμε περισσότερο μάρμαρο, ενώ θα επανέλθει δυναμικά και οι ψηφίδα.

Rose gold & satin nickel hardware

ddf93c79ce46b3fb3af3a8bddd9c8483.jpg

Πριν από λίγα χρόνια, το rose gold εμφανίστηκε σαν μια νέα τάση και σαν μια εναλλακτική ιδέα για το απλό χρυσό. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διαχρονικότητα των χρυσών λεπτομερειών που χαρίζουν classy χαρακτήρα όπου κι αν τοποθετηθούν. Φέτος, τολμήστε ακόμα και το mix 'n' match με gold και silver στοιχεία μαζί!

Open shelving

08aa57d99a5497077fcd73e4b25edd3a.jpg

Τα ράφια, οι ανοιχτές επιφάνειες και τα διαφανή τζάμια στα ντουλάπια της κουζίνας φεύγουν από τη μόδα αποκλειστικά για πρακτικούς λόγους. Πολλοί, ενδεχομένως να μην έχουν πάντα τον χρόνο να τακτοποιούν ομοιόμορφα τα σκεύη τους, κάτι που τώρα θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα εφόσον όλα θα είναι κρυμμένα, γνωρίζοντας μόνο εσείς την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα ντουλάπια σας.

Too many accessories

pink-gray-living-room-1534261899.jpg

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με το παραπάνω out από τον χώρο του interior design, τα πολλά extras στη διακόσμηση αρχίζουν σταδιακά να χάνουν τη θέση τους από τις σύγχρονες κατοικίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπορφορτώνετε τις επιφάνειές σας με αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν κάνει στο decor σας. Ειδικά εάν τα τετραγωνικά του σπιτιού σας είναι λίγα, τότε αυτό μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει.

Faux plants

7fb49080dba07bb75857db85ef9dc5d0.jpg

Τα ψεύτικα φυτά χάνουν ολοένα και περισσότερο τη δυναμική τους. Σίγουρα είναι πρακτικά και πολλά από αυτά ιδιαίτερα κομψά, δίνοντας ρεαλιστική αίσθηση φυτού, αλλά καλό είναι να στρέψετε το ενδιαφέρον σε αληθινά φυτά για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Έτσι, θα ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας και θα ασχοληθείτε έστω και λίγο με την κηπουρική, που είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για εσάς και την ψυχολογία σας.

Artworks or not

827f5490d56183a0702e6a16ea69d93c.jpg

Προφανώς και η αγορά ενός αυθεντικού έργου τέχνης αποτελεί μια τεράστια επένδυση, αλλά σίγουρα θα δώσει άλλο αέρα στους χώρους σας. Δε χρειάζεται να γεμίζετε τους τοίχους σας με πίνακες που στην ουσία η παρουσία τους δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στο σπίτι σας. Καλό είναι να κρατάτε μερικά χρήματα στην άκρη και με την πρώτη ευκαιρία να προμηθευτείτε ένα και μόνο artwork που θα θαυμάζετε να βλέπετε. Εναλλακτικά, βοηθήστε τους τοπικούς καλλιτέχνες που διακρίνονται για την unique δουλειά τους και τα έργα τους είναι πραγματικά μοναδικά, πέρα από προσιτά.