fbpixel

Search icon
Search
6 ιδιαίτεροι κάκτοι για να εντάξετε στη διακόσμηση του μπαλκονιού σας
INTERIORS

6 ιδιαίτεροι κάκτοι για να εντάξετε στη διακόσμηση του μπαλκονιού σας

Θα χαρίσουν jungle αισθητική και καλοκαιρινή αύρα


Οι κάκτοι αποτελούν διαχρονική επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, καθώς δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και το καλό είναι πως η αντοχή τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι σε άλλα φυτά και λουλούδια. Μπορεί να τους αποφεύγουμε για τους εσωτερικούς μας χώρους, μιας και λέγεται πως η παρουσία τους δε «συμφωνεί» με τους κανόνες του Feng Shui, όμως είναι η ιδανική επιλογή για το μπαλκόνι μας, ειδικά τώρα που περνάμε περισσότερο χρόνο έξω. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη -άλλα από αυτά γνωστά και άλλα όχι-, τα οποία αξίζει να γνωρίσετε και να εντάξετε στη διακόσμηση σας φέτος το καλοκαίρι.

Ανακαλύψτε τα πιο εντυπωσιακά είδη κάκτων που συγκεντρώσαμε!

1. Mammillaria

0-KixdK.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα γένη των κάκτων είναι η Mammillaria. Προσαρμόζεται πανεύκολα στις φυσικές συνθήκες και «μαθαίνει» επιδέξια να ζει και να αισθάνεται καλά σε εξαιρετικά άγονες περιοχές. Τις περισσότερες φορές, αυτό το είδος έχει στρογγυλό ή κυλινδρικό σχήμα. Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι βγάζει και μερικά πολύχρωμα άνθη που είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

2. Shidigera

1-1PYH3.jpg

Πρόκειται για ένα πολυετές, ποώδες είδος παχύφυτου που προέρχεται από το Μεξικό. Σχηματίζει θεαματικούς, συμμετρικούς ρόδακες ύψους 60 έως 90 cm και πλάτους 1 έως 1,5 m, οι οποίοι συνήθως δεν παράγουν πλευρικούς ρόδακες και αποτελούνται από περισσότερα από 100 σχετικά στενά, επιμήκη λογχοειδή φύλλα μήκους 30 έως 40 cm και πλάτους 1,5 έως 3 cm, που έχουν έντονο πράσινο έως γλαυκοπράσινο χρώμα, χαρακτηρίζονται από την παρουσία λευκών αποτυπωμάτων ακανόνιστου-γωνιώδους σχήματος και φέρουν νηματοειδή περιθώρια λευκού χρώματος.

3. Αristata

2-dMKG3.jpg

Ένα είδος κάκτου που προέρχεται από τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίζεται σε ξηρές, πετρώδεις, ημιερημικές τοποθεσίες. Γνωστό στο εμπόριο με την ονομασία guinea-fowl aloe και lace aloe, καθώς και με το συνώνυμο Aristaloe aristata. Η όμορφη, βοτρυοειδής ταξιανθία του έχει επίμηκες κυλινδρικό σχήμα, μήκος 50 cm, φέρει ενίοτε 2 έως 6 διακλαδώσεις κι εμφανίζεται μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, ενώ είναι ιδανική επιλογή ακόμα και για γλάστρα.

4. Crassula muscosa

3-Mu4zl.jpg

Ένας κάκτος που αποκτά πολύ συμπαγή, ιδιαίτερα πυκνή ανάπτυξη, που φτάνει σε ύψος 20 έως 25 cm και πλάτος έως 50 cm. Το ιδιαίτερα όμορφο, ελαφρώς σαρκώδες, φύλλωμά του σε ανοιχτή πράσινη απόχρωση αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει. Αναπτύσσεται πανεύκολα όπου κι αν το τοποθετήσετε και το καλό είναι πως δεν έχει αγκάθια.

5. Echeveria Hercules

4-N9ebb.jpg

Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης που μοιάζει με νούφαρο, είναι ευπροσάρμοστο, ανθεκτικό και ιδιαίτερα εύκολο στην καλλιέργειά του. Προτιμά τις φωτεινές, προσήλιες ή ελαφρώς σκιερές θέσεις, αποκτώντας πιο συμπαγή μορφή και εντονότερο χρωματισμό -ένας συνδυασμός από πράσινο και μωβ. Η ποικιλία αυτή προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική και για άλλη μια φορά τα καλά νέα είναι πως δεν έχει αγκάθια για εσάς που δεν τα προτιμάτε.

6. Opuntia microdasys

5-az1J7.jpg

Είναι μια βοτανική ποικιλία ενός είδους κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό, όπου φύεται σε ξηρές, πετρώδεις τοποθεσίες της ορεινής ζώνης. Αργά και σταθερά, αποκτά χαμηλή, σχετικά συμπαγή θαμνώδη ανάπτυξη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού βγάζει μερικά άνθη σε κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρη με πολλή υγρασία, καθώς το συγκεκριμένο φυτό λατρεύει τη ζέστη και το έντονο φυσικό φως.