fbpixel

Search icon
Search
6 εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής
TASTE

6 εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

Ένα γευστικό ταξίδι που αξίζει να κάνετε


To πρώτο πόδι της Χαλκιδικής αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον μεγαλύτερο πόλο έλξης τουριστών για τη Βόρεια Ελλάδα. Με τα ξενοδοχεία να παρέχουν ό,τι υπηρεσίες μπορεί να φανταστεί ακόμη και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης, με τα beach-bar και τα νυχτερινά κέντρα να έχουν φτάσει τη διασκέδαση σε πολύ ψηλά επίπεδα και με το ασύγκριτης ομορφιάς τοπίο να παίζει και αυτό το δικό του, μοναδικό ρόλο το μόνο σίγουρο είναι ότι κι αυτό το καλοκαίρι ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο, συνεχίζουν να επιλέγουν αυτό το μέρος που έχει πολλά να προσφέρει. Καταγάλανα νερά, φιλικοί οικοδεσπότες και ασύγκριτα ηλιοβασιλέματα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν αυτόν τον προορισμό ιδιαίτερο.

Για εσάς λοιπόν, που αναζητάτε την εμπειρία του καλού φαγητού, να είστε σίγουροι ότι αυτό το μέρος θα σας ικανοποιήσει... και με το παραπάνω. To γαστρονομικό ταξίδι του καλοκαιριού που ξεκίνησε τον Μάιο στο Sani Gourmet 2018 δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε μέχρι τη μέση του. Διάσημοι chef, πιάτα υψηλών απαιτήσεων, εξυπηρέτηση και service που ξεπερνούν κάθε προσδοκία και φυσικά όλα αυτά συνδυασμένα με την τέχνη του art de la table στα καλύτερά της. Οι απαιτήσεις του κοινού είναι πολλές, για αυτόν τον λόγο άλλωστε, οι ειδικοί στον χώρο της εστίασης φρόντισαν να προσγειώσουν -και φέτος-  στη Χαλκιδική φανταστικά μενού που θα αφήσουν, για ακόμη μια φορά, ιστορία! Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα εστιατόρια που θα ξεχωρίσουν και φέτος.

Μαρίνα, Νέα Ποτίδαια

seafood.jpg

Στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής, υπάρχει ένα εστιατόριο -πολύ- υψηλών απαιτήσεων. Με εκλεκτές πρώτες ύλες, τα καλύτερα ψαρικά και την άριστη εξυπηρέτηση, η πολυβραβευμένη Μαρίνα παραμένει εδώ και χρόνια στο προσκήνιο της εστίασης. Πάνω σε μπαλκόνι, δίπλα στη θάλασσα, που θυμίζει πλώρη από καράβι, θα βρείτε απίθανες λιχουδιές για απαιτητικά γούστα και βραβευμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Το καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας, το ταρτάρ συναγρίδας αλλά και το βασιλικό καβούρι είναι μερικά μόνο από τα must του μενού που προτείνει ο chef. Αν είστε λάτρεις της ελληνικής κουζίνας θα ενθουσιαστείτε, καθώς μπλέκεται με αριστοτεχνικό τρόπο με τις μοντέρνες γεύσεις. Να είστε σίγουροι, ότι εδώ θα μείνετε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. 

Fresco, Sani Dunes

fresco-sani.jpg

Το casual & chic εστιατόριο Fresco με gourmet ιταλική κουζίνα σας περιμένει για να σας μαγνητίσει με τις μοναδικές του γεύσεις και θα το βρείτε στο συγκρότημα Sani Dunes. Εδώ ο όρος fine dining περνάει σε άλλη διάσταση καθώς τα φρέσκα υλικά που μαγειρεύονται με τον πιο κατάλληλο τρόπο αναδεικνύουν στο 100% όλες τις διαστάσεις τους. O Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος επιμελήθηκε το μενού, φρόντισε ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ιταλικά αλλαντικά, ζυμωτά ψωμάκια και βουβαλίσια μοτσαρέλα άριστης ποιότητας. Αυτό το μαγικό μέρος με τις πολλές και ιδιαίτερες λεπτομέρειές του σε κάθε του πτυχή θα σας κάνει να επιστρέψετε ξανά και ξανά  Η λιτή και μοντέρνα διακόσμηση του εστιατορίου και η όμορφη βεράντα δημιουργούν ένα σκηνικό που σαγηνεύει και επιτρέπει στο μάτι να περιπλανηθεί ανάμεσα στην ομορφιά της φύσης.

Αλέξης, Sani Resort

alexis-1.jpg

Στο Sani Resort ανάμεσα σε μια πλειάδα διακεκριμένων εστιατορίων θα βρείτε και την ψαροταβέρνα Αλέξης. Βραβευμένη ως η καλύτερη στη Χαλκιδική, παραμένει για πάνω από 15 χρόνια η σταθερή επιλογή πολλών επισκεπτών του πρώτου ποδιού. Εδώ, υψηλή ποιότητα και ασυναγώνιστες λιχουδιές δημιουργούν ένα mix γεύσεων που σίγουρα δε θα σας αφήσει αδιάφορους. Σ' ένα περιβάλλον που θυμίζει νησιώτικη ταβέρνα, το σωστό ψήσιμο του ψαριού και η άριστη εξυπηρέτηση έχουν γίνει με τα χρόνια... αληθινή τέχνη! Ψωμωμένα μύδια, λιαστό χταπόδι, φρέσκα κρίταμα και πολλά άλλα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε ένα μενού που δύσκολα θα ξεχάσετε. Φυσικά, το γεύμα σας θα κλείσει με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και γλυκά του κουταλιού. Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις των ελληνικών γεύσεων -στα καλύτερά τους- θα λατρέψετε τον Αλέξη!

Anassa, Φούρκα

anassa-restaurant-4.jpg

Στην παραλία της Φούρκας, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα η μεσογειακή κουζίνα μεταλλάσσεται και δημιουργεί θαύματα! Το βραβευμένο εστιατόριο Anassa του chef Νίκου Τζούμα κάνει και αυτό το καλοκαίρι τα αδύνατα δυνατά και σας υποδέχεται σε ένα σκηνικό που θυμίζει, δίχως άλλο, αιγιοπελαγήτικο νησί. Το μενού είναι βασισμένο σε απλά, εποχιακά και φρέσκα υλικά και τα ψάρια μυρίζουν θάλασσα. Εδώ, το μαστέλο Χίου με τη γέμιση μαρμελάδας ντομάτα και οι πέννες με γαρίδες και chorizo κάνουν τη διαφορά και σας προκαλούν να τα δοκιμάσετε. Συνοδεύστε τα πιάτα σας με τα κρασιά που προτείνονται, απολαύστε το ασυναγώνιστο ηλιοβασίλεμα και να είστε σίγουροι ότι θα φύγετε με την υπόσχεση, ότι εδώ θα επιστρέψετε σίγουρα! 

Τριζόνι, Κρυοπηγή

-57s7f.jpg

Ο Αστέριος Σούσουρας, συνεχιστής της παράδοσης του πατέρα του, Γιώργου, διατηρεί στην Κρυοπηγή, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής, το Τριζόνι. Από το 1983 έως και σήμερα λαχταριστά και ολόφρεσκα ψάρια, σερβίρονται ανελλιπώς στους θαμώνες του, ενώ από την την πρώτη κιόλας μπουκιά, σίγουρα θα το προσθέσετε στη λίστα με τους καλοκαιρινούς γαστρονομικούς προορισμούς σας. Με κύριο άξονα την απλότητα, της λιτότητα και την αστείρευτη γεύση της μεσογειακής κουζίνας θα απολαύσετε την καλύτερη σφυρίδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Σε μια αυλή με μεγάλα δέντρα και πολλά λουλούδια το καλοκαιρινό, ελληνικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Επιλέξτε οπωσδήποτε την αχινοσαλάτα, ενώ μη φύγετε χωρίς να φάτε γλυκό: λουκουμάδες με μέλι, που θα σας κάνουν να πιστέψετε, ότι βρίσκεστε στον επίγειο παράδεισο!

Aelia, Νέα Σκιώνη

aelia.jpg

O κόσμος των γεύσεων απλώνεται μπροστά στα μάτια κάθε επισκέπτη στο εστιατόριο Aelia στη Νέα Σκιώνη, ένα από τα νοτιότερα σημεία της Κασσάνδρας. Η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα και η γαστρονομία δημιουργούν ένα ταξίδι που θα καταφέρει, χωρίς αμφιβολία, να σας συνεπάρει. Υπό τον ήχο των κυμάτων, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, θα ζήσετε μια εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Τα ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία «παντρεύονται» με την τεχνογνωσία του σήμερα και δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε συγκαταλέγονται τα χτένια γκρατινέ με φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα καθώς και το ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο με κολοκυθάκι μαρινέ. Φυσικά το burger από φιλέτο τόνου θα σας ενθουσιάσει. Μην παραλείψετε να συνδυάσετε το γεύμα σας με μια από τις αμέτρητες προτάσεις κρασιών από την ενημερωμένη wine list.