fbpixel

Search icon
Search
6 διαφορετικές ιδέες για να βάψετε τα αυγά σας φέτος το Πάσχα
INTERIORS

6 διαφορετικές ιδέες για να βάψετε τα αυγά σας φέτος το Πάσχα

Οι top alternative ideas για εσάς που δε θα επιλέξετε το κλασικό κόκκινο


Μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις του Πάσχα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί το βάψιμο των αυγών. Μπορεί να τα έχουμε συνδέσει άρρηκτα με το κόκκινο χρώμα, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τα αυγά σας το φετινό Πάσχα, χαρίζοντάς τους την προσωπική σας ταυτότητα και κάνοντάς τα να ξεχωρίσουν.

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά;

shutterstock-1946295301.jpg

Το αυγό -σύμφωνα με την παράδοση- συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός -όπως και το περίβλημα του αυγού-, αλλά έκρυβε μέσα του τη Ζωή, αφού από αυτόν βγήκε ο Ιησούς και αναστήθηκε. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μια δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα. Μια εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα.

Εάν αυτό το Πάσχα έχετε τη διάθεση να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο styling των αυγών, αντλείστε έμπνευση από τις παρακάτω προτάσεις!

Με pastel αποχρώσεις

how-to-dye-easter-eggs-10.jpg

Εάν η άνοιξη είχε χρώμα, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα κάποιο pastel. Αυτοί οι cute τόνοι των πιο αγαπημένων μας χρωμάτων, είναι ίσως η πιο ιδανική εναλλακτική λύση, εάν δεν προτιμήσετε το κλασικό κόκκινο. Η παρουσία τους στο πασχαλινό τραπέζι θα χαρίσει μια αισιόδοξη νότα, ενώ μπορείτε να τα φτιάξετε και με φυσικό τρόπο. Πώς; Με υλικά απευθείας από τη φύση, όπως παντζάρια για ροζ απόχρωση, με φλούδες κρεμμυδιού για έναν ανοιχτό πορτοκαλί τόνο, κουρκουμά για κίτρινο και με κόκκινο λάχανο για το τέλειο baby blue.

Με μαρκαδόρους

easter-eggs-decoration-ideas-gold-white-floral-plants-37.jpg

Μια ακόμη άκρως δημιουργική ιδέα, την οποία μπορείτε να κάνετε πράξη ακόμη και με τα παιδιά σας! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε διαφορετικές αποχρώσεις. Μόλις βράσετε τα αυγά μπορείτε να ξεκινήσετε τα σχέδια. Αυτός ο τρόπος διακόσμησης είναι ιδανικός και για τους μικρούς μας φίλους. Μοιραστείτε τα χρώματα και ζωγραφίστε ότι επιθυμείτε. Για περισσότερες ιδέες συμβουλευτείτε πλατφόρμες όπως το Pinterest.

Με shiny τόνους

image-WXLTj.jpg

Η γιορτή του Πάσχα είναι συνώνυμη της λάμψης, γι' αυτό επιβάλλεται να την αποτυπώσετε στα αυγά σας. Στο εμπόριο μπορείτε να αναζητήσετε ειδικές shiny βαφές στο χρώμα της επιλογής σας ή -εναλλακτικά- μπορείτε να χαρίσετε από μόνοι σας ένα touch of glam, χρησιμοποιώντας glitter. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό!

Με χαρτοπετσέτες

easter-egg-designs-floral-patterns-1646863749.jpeg

Το βάψιμο αυγών με χαρτοπετσέτες προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα με πολύ απλά υλικά, που έχετε ήδη στο σπίτι. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: ασπράδια αυγού, ένα πινέλο, χαρτοπετσέτες με το μοτίβο της επιλογής σας και φυσικά τα βρασμένα αυγά. Με αυτό τον τρόπο, θα δώσετε ένα vintage vibe στα αυγά σας και σίγουρα θα διαφέρουν απ' όσα έχετε δημιουργήσει έως σήμερα.

Με νερομπογιές

image-QP6TZ.jpg

Ένας ακόμη καλαίσθητος και αρκετά δημιουργικός τρόπος βαφής αυγών είναι οι νερομπογιές. Είναι μια καλή επιλογή για γονείς που θέλουν να δημιουργήσουν παρέα με τα παιδιά τους. Χρειάζεστε χρώματα, πινέλα και όρεξη! Έτσι αφού βράσετε τα αυγά, αφήστε τα να κρυώσουν και έπειτα πιάστε πινέλο. Δοκιμάστε διάφορα σχέδια, χρώματα και τεχνικές.

Galaxy effect

artistic-easter-egg-decorating.jpg

Μια πρωτότυπη ιδέα για να βάψετε τα δικά σας πασχαλινά αυγά, δεν είναι άλλη από το galaxy theme! Θα χρειαστείτε: βρασμένα αυγά, ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες και πινέλα. Ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε τα αυγά σας να ξεχωρίσουν και να θυμίζουν... διάστημα! Προσοχή όμως: Η βαφή των αυγών με ακρυλικά ή τέμπερες καθιστούν τα αυγά μη κατάλληλα προς βρώση. Το βάψιμο των αυγών γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής.