fbpixel

Search icon
Search
5+1 κλασικές ταινίες που «μυρίζουν» φθινόπωρο & θα σας βάλουν στο απόλυτο mood αυτής της εποχής
ARTS & CULTURE

5+1 κλασικές ταινίες που «μυρίζουν» φθινόπωρο & θα σας βάλουν στο απόλυτο mood αυτής της εποχής

Ανανεώστε τη watch λίστα σας σύμφωνα με την τρέχουσα χρονική περίοδο


Με την ιδέα μιας χαλαρωτικής αύρας που θα πλαισιώνεται από το απόλυτο movie night, αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι η ιδανική για τη σκιαγράφηση τέτοιων βραδιών που μπορούμε να περάσουμε μόνοι, με την παρέα, την οικογένεια ή το άλλο μας μισό! Εάν βρίσκεστε σε αναζήτηση των ταινιών που θα σας κρατήσουν την τέλεια συντροφιά αυτήν την περίοδο, δεν έχετε παρά να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στις all time classic προτάσεις που φέρνουν μια έντονη φθινοπωρινή αύρα στο νου, αφήνοντας το στίγμα τους στην κινηματογραφική βιομηχανία. Καλύπτοντας όλα τα γούστα των θεατών, η παρακάτω λίστα αγαπημένων films σας περιμένει να την ανακαλύψετε. 

Καλέστε τους αγαπημένους σας στο σπίτι, καθίστε αναπαυτικά με το αγαπημένο σας ρόφημα στο χέρι & απολαύστε!

When Harry Met Sally 

1-OVAG8.jpg

Κάνοντας τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο κοινό να νοσταλγεί τις '80s στιγμές ερωτισμού, η ταινία "When Harry met Sally" αποτελεί μια από τις διαχρονικότερες ρομαντικές κομεντί. Ο Harry (Billy Crystal) και η Sally (Meg Ryan) πορεύονται στη ζωή ως δύο πολύ καλοί φίλοι χωρίς, αρχικά, να έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο μιας ερωτικής σχέσης που θα άλλαζε ολοκληρωτικά το χρόνο που περνούσαν από κοινού. Έρχεται, όμως, η στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν πως είναι δύσκολο να υπάρξει μια δυνατή φιλία μεταξύ δύο εκπροσώπων του αντίθετου φύλλου, ειδικά όταν τρέφονται ερωτικά αισθήματα μεταξύ τους. Τελικά η μεταξύ τους σχέση οδηγείται στο ερωτικό κομμάτι; Η απάντηση δίνεται μέσα από την ταινία με τον πιο τρυφερό τρόπο και στοχεύει να σας συγκινήσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά με μοναδικό μέσο την αγάπη που έχει τον τρόπο να τα νικά όλα.

Good Will Hunting 

2-nl9gi.jpg

Το κολλεγιακό περιβάλλον και η γοητευτική Βοστόνη, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό φθινοπωρινό σκηνικό το οποίο παίρνει ζωή από τη διαδραστικότητα από τη ζωή του κεντρικού ήρωα. Ένας νεαρός (Matt Damon) που προέρχεται από λαϊκά κοινωνικά στρώματα κι είναι διάνοια στα μαθηματικά, αρνείται να χρησιμοποιήσει τα χαρίσματά του για να ενταχθεί στο κοινωνικό σύστημα. Προσπαθώντας να κάνει τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξει τις πεποιθήσεις του, περνά από διάφορες δοκιμασίες και σκαμπανεβάσματα που, εν τέλει, τον κάνουν πιο δυνατό και του προσδίδουν αισιοδοξία για να μείνει πιστός σε όλα όσα πιστεύει και τον καθιστούν ξεχωριστό.

Election 

3-0j1gh.jpg

Η συγκεκριμένη ταινία συνδυάζει το black χιούμορ με ένα έξυπνο σενάριο, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει και τους πιο απαιτητικούς θεατές! Με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, η μαθητική ζωή που παρουσιάζεται μέσα από ένα σχολικό περιβάλλον αποκαλύπτει κάθε πτυχή της καθημερινότητας που για κάποιους είναι άκρως απαιτητική και για κάποιους άλλους τελείως σαν ένα παιχνίδι. Με τους μαθητές να καλούνται να φέρουν εις πέρας κάθε καθήκον που τους ανατίθεται και με ορισμένους να αδιαφορούν πλήρως, οι σχολικές εκλογές που διαδραματίζονται κεντρίζουν την προσοχή όλων -μαζί και των εκπαιδευτών- και βρίσκουν τον τρόπο να απασχολούν.

October Sky 

4-eEk1J.jpg

Ο τίτλος από μόνος του φανερώνει το fall mood που εκπέμπεται μέσα από συγκεκριμένη ταινία, γεγονός που ο θεατής μπορεί να διαπιστώσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της προβολής της. Με 50s διάθεση και σκηνικό, διατυπώνεται η ιστορία ενός αγοριού (Jake Gyllenhaal) στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που η μόνη του επαγγελματική διέξοδος, μεγαλώνοντας, είναι τα ορυχεία της περιοχής του. Η εκτόξευση, όμως, του δορυφόρου Sputnik, τον Οκτώβριο του 1957, του αλλάζει τη ζωή και κάνει αυτόν και την παρέα του να προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να φτιάξουν τους δικούς τους πυραύλους. Φαντασία ή πραγματικότητα; Η απάντηση στις οθόνες σας!

Autumn in New York

6-90lPP.jpg
Ακόμα μια ρομαντική κομεντί που δεν πρέπει να απουσιάζει από αυτήν τη λίστα κι αποτελεί ωδή στο lifestyle της δεκαετίας του '90 σε μια από τις πιο χαοτικές πόλεις, τη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, ένας 48χρονος (Richard Tiffany Gere) ιδιοκτήτης εστιατορίου που έχει πολλές κατακτήσεις κι αποτελεί έναν ιδιαίτερα ευκατάστατο άνδρα ολόκληρης της πόλης, γνωρίζει μια 21χρονη κοπέλα (Vera Farmiga) που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, με την οποία αναπτύσσει μια ιδιαίτερα στενή σχέση που συνεχώς εξελίσσεται. Αν και ο ίδιος αποφεύγει τις συναισθηματικές δεσμεύσεις, βρίσκει στο πρόσωπο της νεαρής γυναίκας ό,τι ακριβώς τον βοήθησε να αναθεωρήσει και να αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης του. Κατά πόσο, όμως, μια τέτοια σχέση μπορεί να διαρκέσει μέσα στο χρόνο σε μια κοινωνία που εστιάζει στο «διαφορετικό» και καταλήγει να το κατακρίνει;

Garden State 

7-VARKs.jpg

Το επιτυχημένο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Zach Braff είχε συζητηθεί πολύ και για πολλούς λόγους κατά τα πρώτα χρόνια του 2000 κι αποδείχθηκε ολοκάθαρα από την ταινία "Garden State". Με βάση την υπόθεση αυτής, ο 26χρονος Άντριου (Zach Braff), ημιαποτυχημένος τηλεοπτικός ηθοποιός, επιστρέφει ύστερα από εννιά χρόνια στη γενέτειρά του για την κηδεία της μητέρας του. Ευκαιρία να ξαναδεί παλιούς φίλους, να ερωτευτεί, αλλά και να κλείσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ιδιαίτερα τις σχέσεις με τον πατέρα του. Τελικά τα καταφέρνει; Αποκαλύψεις, νέα δεδομένα, διαφοροποιημένες καταστάσεις κι άλλα που καταφέρνουν να τον απασχολήσουν έρχονται στο φως.

Enjoy!