fbpixel

Search icon
Search
5+1 χειμερινοί προορισμοί που δεν είχατε σκεφτεί να προσθέσετε στην travel list σας
ESCAPE

5+1 χειμερινοί προορισμοί που δεν είχατε σκεφτεί να προσθέσετε στην travel list σας

Αποδράστε… ελεύθερα!


Εάν κάτι μας έχει λείψει πολύ την περίοδο της πανδημίας, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν τα ταξίδια στο εξωτερικό! Ωστόσο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με τον στόχο αυτόν να φαντάζει πιο ποθητός από ποτέ άλλοτε, ήρθε και πάλι η ώρα να πούμε «ναι» σε τόπους που από πάντα θέλαμε να επισκεφθούμε ή και σε αυτούς που ενδεχομένως δεν είχαμε ποτέ φανταστεί για τις χειμερινές διακοπές μας.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 6 διαφορετικές πόλεις στον κόσμο που πρέπει να πάρουν θέση στην travel list σας για τον φετινό χειμώνα!

1. Chamonix, Γαλλία

Στους πρόποδες του Mont Blanc, η πόλη Chamonix αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όσους λατρεύουν τον χειμώνα και το σκι. Εκτός από τις δεκάδες μεγάλες πίστες, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα για πολλές ακόμα χειμερινές δραστηριότητες, ενώ για εκείνους που αναζητούν διασκέδαση και χαλάρωση, υπάρχουν πολλά bars κι εστιατόρια με εκπληκτικά πιάτα με αυθεντική γαλλική υπογραφή. Για εσάς τους πιο τολμηρούς, η αναρρίχηση στον πάγο είναι ένα sport που αξίζει να δοκιμάσετε, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σας στα ύψη.


2. Salzburg, Αυστρία

H πλούσια μουσική κληρονομιά του Salzburg -η πατρίδα του Μότσαρτ- είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη αυτή της πανέμορφης Αυστρίας. Το κρύο, τα ιστορικά κτίρια, οι κατακόμβες της παλιάς πόλης, που κάποτε ήταν ιερό των αρχαίων μοναχών και τα μοναδικά χρώματα και αρώματα συνθέτουν ένα πραγματικά ονειρεμένο σκηνικό και μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη για μια ζωή. Bonus, η χριστουγεννιάτικη αγορά (Christkindlmarkt) που ανοίγει σε λίγο καιρό, δίνει την αίσθηση πως βγήκε από την ιστορία ενός παραμυθιού.


3. Monschau, Γερμανία

Η Γερμανία δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα, ενώ η πόλη Monschau αποτελεί έναν από τους must-visit προορισμούς της. Ένας τόπος ανεπανάληπτης ομορφιάς που τα συνδυάζει όλα: γραφικά σοκάκια, ένα ορμητικό ποτάμι, ρομαντική ατμόσφαιρα, χιονισμένες βουνοκορφές κι ένα επιβλητικό κάστρο. Είναι μονόδρομος για εσάς που αποζητάτε μερικές ημέρες χαλάρωσης, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Εάν επιλέξετε τη συγκεκριμένη πόλη, το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψετε με γεμάτες τις μπαταρίες και μια γαλήνια αίσθηση να σας συντροφεύει.


4. Siena, Ιταλία

Μια παραμυθένια πόλη με μεσαιωνικό χαρακτήρα κι εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, που θα σας μεταφέρει αυτόματα στην εποχή των ιπποτών! Με γοτθικά κτίρια στους δρόμους, «πλημμυρισμένη» με γοητευτικές γωνιές, η Siena ανήκει στους προορισμούς με τους οποίους οι ταξιδιώτες ερωτεύονται από την πρώτη στιγμή, ενώ αποτελεί μια από τις πιο προσιτές επιλογές για εμάς τους Έλληνες. Το must-see αξιοθέατο της πόλης είναι η περίφημη Piazza del Campo, μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, που διατηρεί στο ακέραιο το ύφος και τον χαρακτήρα της.


5. Reykjavik, Ισλανδία

Πρόκειται για τη βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει είναι το σκοτάδι με το οποίο ολόκληρη η πόλη κυριεύεται καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι Ισλανδοί διοργανώνουν ένα φεστιβάλ φώτων με συναυλίες, παραστάσεις λέιζερ και καρναβαλικά αξιοθέατα. Τα παλιά κτίρια και αξιοθέατα «λούζονται» από τα φώτα και η όλη αίσθηση που προσφέρεται στους επισκέπτες είναι πραγματικά μοναδική, όσο έντονο κι αν είναι το κρύο εκεί συγκριτικά με τη χώρα μας.


6. Queenstown, Νέα Ζηλανδία

Ένας ξεχωριστός προορισμός που σημαίνει πολλά για όσους αγαπούν το σκι! Για την ακρίβεια, έχει τη φήμη ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου για κάθε είδους περιπέτεια και δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, το Winter Festival περιλαμβάνει αγώνες σκι, ακροβατικές επιδείξεις snowboard, ακόμα και αγώνες με κατάβαση σε κουτιά από χαρτόνι και βαλίτσες. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε είναι η ημέρα "Woodstock Downtown Day", όπου drag queens συμμετέχουν σε μια σειρά από διαγωνισμούς, στην «καρδιά» της πόλης.


Κεντρική φωτογραφία: Salzburg, Αυστρία