fbpixel

Search icon
Search
5+1 είδη γυμναστικής που θα σας φτιάξουν τη διάθεση εντός κι εκτός σπιτιού
WELLNESS

5+1 είδη γυμναστικής που θα σας φτιάξουν τη διάθεση εντός κι εκτός σπιτιού

Γυμνάστε το σώμα και την ψυχή σας μ’ αυτά τα στιλ ασκήσεων


Είναι γνωστό σε όλους μας πλέον ότι η γυμναστική έχει πάρα πολλά οφέλη όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και στην ψυχολογία και τη διάθεση μας. Είναι πολύ ευχάριστο ότι όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να ασχοληθεί μ’ αυτό το κομμάτι και να βρει το είδος που του ταιριάζει και τον κάνει να νιώθει καλά.

Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης του άγχους από όπου κι αν αυτό προέρχεται αυτό. Ακόμα κι αν είστε κουρασμένες ή αν σας φαίνεται σαν αγγαρεία η άσκηση θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να ανεβάσετε τα επίπεδα της ψυχολογίας σας. Με την άσκηση διώχνεται την ένταση και την αρνητική ενέργεια -ιδιαίτερα αυτήν την εποχή. Αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πολύ καλύτερα το βράδυ και να νιώθετε πιο «δυνατή» και υγιής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πιο βασικό φυσικά είναι να βρείτε το στιλ άσκησης που σας χαροποιεί και σας ταιριάζει. Φυσικά και δεν είναι όλα για όλους. Η διαδικασία εύρεσης της κατάλληλης γυμναστικής για εσάς απαιτεί χρόνο και πειραματισμούς.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα στιλ που θα συμβάλουν στη θετική σας διάθεση, έτσι ώστε να κάνετε την αρχή! 

Running

shutterstock-1391351855.jpg

To τρέξιμο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ασκήσεων για ανανέωση της ψυχολογίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι ψυχολόγοι που το συστήνουν ως βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν έντονο άγχος ή πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές. Πέρα από αυτό όμως είναι πολύ εύκολο να το κάνετε, ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα αθλητικά σας ρούχα και υποδήματα και να ξεκινήσετε. Αν ανήκετε στους αρχάριους, δοκιμάστε να αρχίσετε με γρήγορο περπάτημα τις πρώτες φορές. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και 30 λεπτά τρέξιμο ή περπάτημα στο διάδρομο είναι ικανά να σας φτιάξουν τη διάθεση.

Yoga

shutterstock-515885956.jpg

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trend των τελευταίων ετών και δικαιολογημένα. Ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια σαν μία εναλλακτική μορφή γυμναστικής που μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη και το θυμό. Προάγει την ηρεμία, την ισορροπία και τη συναισθηματική και ψυχολογική σταθερότητα. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος yoga οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν σωστές τεχνικές αναπνοής, που βοηθούν στη συγκέντρωση και την ηρεμία. Μάλιστα, υπάρχουν διάφορες τεχνικές Yoga ανάλογα το επίπεδο που βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος.

Walking

shutterstock-219757786.jpg

Το περπάτημα βοηθάει πάρα πολύ. Και πιο συγκεκριμένα το περπάτημα στη φύση μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που πολλοί δε γνωρίζουν και αξίζει να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο. Τα φυτά παράγουν ουσίες για να επιβραδύνουν την αποσύνθεσή τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την ανθρώπινη χαλάρωση και ευεξία. Έτσι, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στη φύση, αυτόματα μειώνεται το στρες και οι ψυχικές ασθένειες που δημιουργούνται από την πίεση της καθημερινότητας. Είναι μία υπέροχη εναλλακτική για τις ημέρες που διανύουμε, η οποία θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους.

Kick-boxing

work-out.jpg

Πολλοί άνθρωποι για να χαλαρώσουν και να διώξουν την αρνητική ενέργεια και το άγχος, χρειάζεται να αποβάλλουν την ένταση με πιο έντονο τρόπο. Ένα είδος που θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη διαδικασία είναι το kick boxing. Εκτός όλων των άλλων είναι ιδανικό να κάψετε θερμίδες, να βελτιώσετε την αντοχή σας και φυσικά να αποκτήσετε καινούριες δεξιότητες. Για αρχή μπορείτε να βρείτε διάφορα video στο YouTube που θα σας βοηθήσουν να έρθετε σε μία πρώτη επαφή.

Dancing

shutterstock-393535228.jpg

Ο χορός λειτουργεί πάνω κάτω όπως περίπου και το kick boxing. Η ένταση του σας βοηθάει να απομακρύνεται το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις ενώ ταυτόχρονα σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες. Υπό άλλες συνθήκες θα σας προτείναμε να πάτε σε μία σχολή χορού και να δοκιμάσετε τις δυνατότητες και τις αντοχές σας. Τώρα σας συστήνουμε να βάλετε δυνατά τη μουσική στο δωμάτιο σας και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας! Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και καλύτερο.