fbpixel

Search icon
Search
5+1 φυτά που συμβάλλουν στη μείωση του στρες της καθημερινότητας
WELLNESS

5+1 φυτά που συμβάλλουν στη μείωση του στρες της καθημερινότητας

Τα indoor plants που θα σας κάνουν να σκέφτεστε πιο καθαρά απλά και μόνο με την παρουσία τους στον χώρο σας


Η επιστροφή στην πολυπόθητη καθημερινότητα είναι αυτό που μας απασχολεί και ίσως να μας αγχώνει τις τελευταίες ημέρες, καθώς ήδη έχουμε ξαναμπεί σε εργασιακούς ρυθμούς έπειτα από τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Όλοι γνωρίζουμε πως το συνεχές στρες αποτελεί κομμάτι του lifestyle μας και οι υποχρεώσεις πολλές φορές μοιάζουν να είναι αμείωτες. Στην προσπάθεια να βρούμε τρόπος για να ηρεμίσουμε, το σπίτι μας φαντάζει ως στο ησυχαστήριό μας, γι' αυτό και φροντίζουμε να το έχουμε κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να μας κάνει να αισθανόμαστε απόλυτα οικεία και χαλαρωτικά. Τα φυτά είναι σίγουρα μια προσθήκη που δεν πρέπει να απουσιάζει.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 6 indoor plants που υπόσχονται να σας κάνουν να πείτε μια για πάντα «αντίο» στο στρες της καθημερινότητας!

1. Δράκαινα

3-s86tm.jpg

Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού που απομακρύνουν βλαβερές ουσίες από την ατμόσφαιρα και καθαρίζουν τον χώρο, κάνοντάς σας να ενταχθείτε σε ρυθμούς zen. Μερικές από τις τοξικές ουσίες είναι η ξυλένη, η τριχλωροθυλένη και η φορμαλδεΰδη. Η δράκαινα ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της που διαφέρουν ανάλογα με το είδος δράκαινας που επιλέγουμε. Προτιμήστε να τον τοποθετήσετε σε μια μεγάλη γλάστρα, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί περισσότερο και πιο άμεσα.

2. Κρασούλα

12255b71-2d30-4ff3-935c-bc152acd3db7.jpg

Τα φυτά με στρογγυλά φύλλα φέρνουν τύχη και θετική ενέργεια σε έναν χώρο, όπως αναφέρει και το Feng Shui. Η κρασούλα είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά και συμβολίζει την επιτυχία, την τύχη και τον πλούτο. Καλό είναι να τοποθετείται στην είσοδο, είτε τους γραφείου σας είτε του σπιτιού σας. Σαν bonus, είναι πολύ όμορφο αισθητικά και μπορεί να ταιριάξει φανταστικά σε κάθε δωμάτιο της κατοικίας σας ή στην office area, χαρίζοντάς σας αποδοτικότητα.

3. Αλόη

4-xhza1.jpg

Η αλόη, πέρα από πολύ όμορφη και minimal, είναι κι ένα φυτό που μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε με περισσότερη ηρεμία και γενικότερα να νιώθετε συνεχώς μια θετική και χαλαρωτική ενέργεια στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Λένε, μάλιστα, πως απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι πόροι στα φύλλα του ανοίγουν το βράδυ για να ανταλλάξουν αέριο, αντί για τη διάρκεια της ημέρας.

4. Φίκος

4-jqn7z.jpg

Ο φίκος, πέρα από ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό, χρειάζεται μόνο εβδομαδιαίο πότισμα και οτιδήποτε μεταξύ άμεσου κι έμμεσου ηλιακού φωτός. Είναι, επίσης, πολύ αποτελεσματικός στην αφαίρεση του μονοξειδίου του άνθρακα, της φορμαλδεΰδης και του τριχλωροαιθυλενίου από τον αέρα. Μπορείτε, μάλιστα, να τον τοποθετήσετε σε μια μεγάλη γλάστρα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί κατάλληλα, κοσμώντας μοναδικά τον χώρο σας.

5. Χλωρόφυτο

3-ohr8g.jpg

Ιδανικό τόσο για μέσα όσο κι έξω από το σπίτι, το χλωρόφυτο είναι μια προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από την κατοικία σας. Αφαιρεί περίπου το 90% της φορμαλδεΰδης από τον αέρα, καθώς και τις οσμές και τους καπνούς. Ακόμα, είναι απίστευτα εύκολο στη φροντίδα και θα σας φανεί χρήσιμο εάν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους. Έτσι, λοιπόν, αυτό είναι το απόλυτο must για καθαρό αέρα και απόλυτη ηρεμία, στο οποίο αξίζει να επενδύσετε.

6. Μονστέρα

4.png

Η μονστέρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά που οι περισσότεροι επιλέγουν για το σπίτι τους. Είναι αειθαλές, καταπράσινο, με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα, που φέρνουν χαρακτηριστικές σχισμές. Αναπτύσσεται αρκετά αργά και φτάνει σε ύψος τα 2-3 μέτρα. Πέρα από την τροπική του εμφάνιση, έχει αποδειχθεί πως έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική, καθώς και στην σωματική υγεία. Μια ωραία ιδέα είναι το τοποθετήσετε στο γραφείο σας, μιας και θα αυξήσει την παραγωγικότητά σας.