fbpixel

Search icon
Search
5+1 festive podcasts για να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων
ARTS & CULTURE

5+1 festive podcasts για να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων

Θα σας κάνουν να νιώσετε τη μαγεία αυτών των ημερών


Φέτος που οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, όλοι ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους για να περάσουμε τα Χριστούγεννα που είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Χωρίς πολλές εξόδους και παραμένοντας κυρίως στο σπίτι, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να μας κρατήσουν την τέλεια συντροφιά και να μας βάλουν στο απόλυτο festive mood, ακόμα και από την άνεση του καναπέ μας. Τι θα λέγατε να αφήσετε στην άκρη το περιττό άγχος, στρέφοντας το ενδιαφέρον σας σε κάτι που θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές, ακόμα και με μερικές μόνο κινήσεις στην οθόνη του κινητού σας;

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα καλύτερα Christmas podcasts που μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις γεμάτες λάμψη ημέρες!

Advent Calendar House

Από το 2017, αυτό το podcast κάνει τους ακροατές του να πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο παρελθόν, πάντα με Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολύ ενθουσιασμό γι' αυτήν την εποχή. Κάνοντας ένα throwback, όσοι το ακούν έχουν τη δυνατότητα να θυμηθούν διαφημιστικά spots και ταινίες του παρελθόντος, που κατάφεραν να μείνουν αξέχαστα μέσα στα χρόνια και να αφήσουν το στίγμα τους στο Christmas spirit που είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα κάθε τέτοια εποχή.

inline-image-preview.jpg

Christmas Past

Με δύο επεισόδια ανά εβδομάδα, το Christmas Past εξερευνά τις συναρπαστικές ιστορίες πίσω από τις παραδόσεις των Χριστουγέννων και αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη γλυκιά νοσταλγία αυτών των ημερών. Τα επεισόδια είναι σύντομα και αναπαράγονται με στιλ εμπνευσμένο από παραδοσιακά ραδιοφωνικά, κάτι που τους προσδίδει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το καθένα περιλαμβάνει ειδικές συνεντεύξεις επισκεπτών, Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από ακροατές και συναρπαστικές ιστορίες που έχει θα διηγηθεί κάθε λάτρης της λαμπερής αυτής γιορτής.

The Christmas Stocking

Κάθε επεισόδιο αυτού του podcast ξεχωρίζει για τις μουσικές του επιλογές, που διαφέρουν κάθε φορά και δεν εστιάζουν σε συγκεκριμένη χρονολογία. Μπορείτε να ακούσετε από τα πιο εμπορικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μέχρι σπάνιες μελωδίες του '60 και του '70 που θα σας μαγέψουν. Επίσης, γίνεται κι εδώ μια αναδρομή στο παρελθόν, με σκοπό να αντλήσετε πληροφορίες για τα καθιερωμένα έθιμα και τις παραδόσεις.

merry-christmas-accessories-with-phone-coffee-with-milk-141793-315.jpg

Merry Podcast

Δε γίνεται να είστε Christmas lovers και να μην έχετε ανακαλύψει αυτή τη σειρά επεισοδίων που κάθε τέτοια περίοδο συγκεντρώνει χιλιάδες ακροατές ημερησίως! Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, πληροφορηθείτε πως μέσω του Merry Podcast θα «ρίξετε φως» σε κάθε σας απορία για τις γιορτές, καθώς γίνεται λόγος για όλες τις πατροπαράδοτες συνήθειες μέσα από τη σημασία τους, ακόμα και για τη «μάστιγα» των οικογενειακών τραπεζιών στα οποία συναντά κανείς κάθε λογής προσωπικότητα.

Weird Christmas

Να και κάτι τελείως διαφορετικό που παραμένει, ωστόσο, στο κλίμα των ημερών! Αυτό το podcast αποδεικνύει πως δεν είναι όλα ρόδινα κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς «ρίχνει φως» σε dark ιστορίες και μακάβρια γεγονότα που έχουν συμβεί ανά τις εορταστικές περιόδους. Επίσης, εμβαθύνει φεύγει από τα καθιερωμένα κι εξετάζει πιο «παράξενες» Χριστουγεννιάτικες συνήθειες και μύθους, όπως η ύπαρξη των καλικάντζαρων.

christmas-composition-with-hands-holding-smartphone-23-2147722704.jpg

Tinsel Tunes

Λατρεύτε τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Τότε η σειρά επεισοδίων του συγκεκριμένου podcast είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Αναλύοντας διεξοδικά κάθε κομμάτι και τον αντίστοιχο καλλιτέχνη που κατάφερε να γίνει συνώνυμο των γιορτών, μπορείτε να πάρετε πληροφορίες και να μάθετε κυριολεκτικά τα πάντα: από το νόημα των στοίχων και το μουσικό χαλί που βρίσκεται από πίσω, μέχρι τα νούμερα που σημειώνει ανά τα Χριστούγεννα στα radio charts. Bonus, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να συνοδεύσετε το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα μπροστά από το δέντρο σας!

Feel the Xmas Vibes!