fbpixel

Search icon
Search
5+1 beauty rules που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες
BEAUTY PEOPLE

5+1 beauty rules που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες

Αποκτήστε κι εσείς λίγη από την αίγλη των french girls


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο περιποιούνται καθημερινά την εξωτερική τους εμφάνιση είτε ακολουθούν μια ενδελεχή ρουτίνα ομορφιάς είτε περιορίζονται σε μερικά μικρά αλλά θαυματουργά beauty tips. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αξεπέραστη ομορφιά των Γαλλίδων, για την οποία όλοι αναρωτιούνται από που πηγάζει. Επειδή, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για αυτές τις βασικές αρετές ομορφιάς των French girls, ψάξαμε για να μάθουμε πώς να επιτύχουμε τόσο τα πολυπόθητα makeup looks όσο και τα ανέμελα χτενίσματά τους, για τα οποία όλες μιλούν και θέλουν να υιοθετήσουν. 

Πριν προχωρήσουμε, όμως, στους κορυφαίους κανόνες ομορφιάς των Γαλλίδων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της beauty routine τους: Τα French girls αγκαλιάζουν και αποδέχονται τα φυσικά τους χαρακτηριστικά χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν κάτι πάνω τους. Η φυσική ομορφιά είναι το φετίχ τους! Μήπως πρέπει να τις μιμηθείτε κι εσείς; 

1. Προετοιμάζουν σωστά την επιδερμίδα τους

Όταν πρόκειται για την παριζιάνικη ομορφιά, δεν είναι μόνο το μακιγιάζ που μπορεί να τελειοποιήσει το δέρμα, αλλά και τα καθαριστικά προσώπου, τα face scrubs και οι ενυδατικές κρέμες που πρέπει να εφαρμόζονται ανελλιπώς στο πρόσωπο για να χαρίσουν αυτό το πολυπόθητο πορσελάνινο look. Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες ομορφιάς που ακολουθούν πιστά όλα τα french girls είναι η υιοθέτηση μιας skincare routine ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας τους. 

french-girls2.jpg

2. Αγαπούν το micellar water

Το συγκεκριμένο skincare προϊόν εξαντλείται τόσο γρήγορα από τα καταστήματα με τα προϊόντα ομορφιάς που κανείς δε μπορεί να το πιστέψει. Το προϊόν είναι ουσιαστικά ένα ειδικό νερό με μόρια ελαίων, που ενυδατώνουν, απομακρύνουν τους ρύπους, καθαρίζουν τους φραγμένους πόρους και κάνουν πολύ καλό ντεμακιγιάζ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο προϊόν, επειδή το πλύσιμο του προσώπου με απλό νερό από τη βρύση μπορεί να είναι μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα, λόγω των αλάτων. 

3. Επισκέπτονται συχνά το hair salon

Οι σπασμένες, με ψαλίδα άκρες σίγουρα δεν είναι χαρακτηριστικό των Γαλλίδων. Αυτό που κάνουν είναι να κλείνουν ραντεβού με το hair salon κάθε φορά που παρατηρούν πως τα μαλλιά τους έχουν μακρύνει πολύ, δείχνουν ταλαιπωρημένα και τα χτενίσματά τους δε μπορούν να αναδειχθούν όπως θέλουν, ώστε οι ειδικοί να τα φρεσκάρουν και να τους δώσουν φόρμα. 

4. Δεν προτιμούν το foundation

Αντ' αυτού αγαπάνε να κάνουν color correcting χρησιμοποιώντας τα σωστά concealers, για να καλύψουν τις οποιεσδήποτε ατέλειες. Δηλαδή, το χρησιμοποιούν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και όχι σε όλο το πρόσωπο, ώστε να μην επιβαρύνουν την επιδερμίδα τους. Plus, με αυτόν τον τρόπο, το μακιγιάζ δείχνει πιο φυσικό. Φυσικά, δεν παραλείπουν να καλύπτουν αρχικά τους μαύρους κύκλους, εφαρμόζοντας ένα concealer σε ροδακινί απόχρωση, ένα κίτρινο για τις δυσχρωμίες και πράσινο για τις κοκκινίλες που εμφανίζονται συνήθως στην περιοχή γύρω από τη μύτη. 

french-girls3.jpg

5. Τα κόκκινα χείλη είναι must

Το κλασικό και διαχρονικό κόκκινο κραγιόν είναι το αγαπημένο πολλών Γαλλίδων και δεν απορούμε γιατί, αφού χαρίζει μια αξεπέραστη σαγήνη. Σε matte ή glossy υφή, από τις έντονες κόκκινες και κοραλλί αποχρώσεις μέχρι τα πιο σκουρόχρωμα κόκκινα, σίγουρα θα βρείτε κι εσείς αυτό που σας ταιριάζει και θα συνοδεύσει τις εμφανίσεις σας. 

Και δεν ξεχνούν να...

6. ...αγαπούν τις ατέλειές τους

Οποιοδήποτε makeup look κι αν επιλέγουν να υιοθετήσουν, προσπαθούν να μην αγχώνονται για τις ατέλειες του προσώπου τους, αντιθέτως φροντίζουν να τις αγκαλιάσουν. Οπότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αγαπήσετε τη φυσική ομορφιά σας και να θυμάστε πως είστε απίθανες, όπως κι αν είστε!