fbpixel

Search icon
Search
5 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μέσα στις γιορτές
ARTS & CULTURE

5 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μέσα στις γιορτές

Μία λίστα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει


Οι γιορτές είναι μία καλή ευκαιρία για να αποβάλλουμε τη σωματική και ψυχική κούραση του τελευταίου τριμήνου του έτους και, ταυτόχρονα, να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς, σημειώνοντας τις στιγμές που ξεχωρίσαμε, αλλά και τις καταστάσεις και τα δεδομένα που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σας διαβάζοντας κάποιο βιβλίο που θα διευρύνει τους ορίζοντες σας και θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τους πάντες και τα πάντα γύρω σας.

Εμείς δημιουργήσαμε μία λίστα από προτάσεις που ξεχωρίσαμε και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλαχτα για να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας ή στους γύρω σας! 

Το Δώρο, Στέφανος Ξενάκης

3d5cf1b9890e8df8b1f3b7c69871c5c4-768x.jpg

Ο συγγραφέας παρουσιάζει μία σειρά από καθημερινές ιστορίες δικές του αλλά και συνανθρώπων του που μας βάζουν σε σκέψεις και μας φέρνουν σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Στόχος του βιβλίου είναι να μας προβληματίσει και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και το πώς λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας, να μας εμψυχώσει, ίσως. Η κεντρική του ιδέα είναι ότι τελικά η ζωή είναι ένα δώρο και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, εκμεταλλευόμενοι την κάθε στιγμή της.

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας

s3.webp

Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της ελληνικής μυθολογίας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα σε ένα ασανσέρ, όπου ένας αρχαιολόγος εγκλωβίζεται μαζί με ένα ακόμα άτομο και, με αφορμή το επάγγελμα του, ξεκινάει ένας συναρπαστικός διάλογος με θέμα την ελληνική αρχαιότητα. Ο Δρ. αρχαιολογίας Θεόδωρος Παπακώστας περιγράφει σημαντικές στιγμές της μυθολογίας με μία δόση χιούμορ και μας ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή, ώστε να έρθουμε σε επαφή με τις ρίζες μας και να κατανοήσουμε καλύτερα το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν μας.

Αγάπη για το λιγότερο τέλειο, Haemin Sunim

20211018153845-agapi-gia-to-ligotero-teleio.jpeg

Ο δάσκαλος Haemin Sunim μας συμβουλεύει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, ξεκινώντας από την παραδοχή πως όλοι είμαστε ατελείς. Ένα εξαιρετικό βοήθημα που εστιάζει στην αποδοχή του αληθινού εαυτού μας, και όχι αυτού που θα θέλαμε να είμαστε, το οποίο είναι απαραίτητο για όσους πασχίζουν να φτάσουν στην ουτοπική τελειότητα.

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό, Agatha Christie

9786180131031.jpg

Για εσάς που αγαπάτε το μυστήριο η χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον Ηρακλή Πουαρό είναι η ιδανική επιλογή για τις γιορτές. Η Agatha Christie τοποθετεί τον αγαπημένο μας ντετέκτιβ στην έπαυλη των Λι μία παραμονή των Χριστουγέννων για να εξιχνιάσει το μυστήριο γύρω από τον ξαφνικό και ύποπτο θάνατο του πατριάρχη της οικογένειας, ο οποίος, όπως θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας, είχε άσχημες σχέσεις με όλους τους συγγενείς του που παρευρέθηκαν στο χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Οι κουκκίδες δημιουργούν τη ζωή που ζεις, Αντώνης Καλογήρου

9789607604828.jpg


Η ζωή μας αποτελείται από στιγμές που έχουν το χρώμα που τους δίνουμε, όπως ακριβώς συμβαίνει και με μία έγχρωμη φωτογραφία που σχηματίζεται από το συνδυασμό εκατομμυρίων κουκκίδων (pixels). Ο Αντώνης Καλογήρου κάνει αυτόν τον παραλληλισμό για να τονίσει τη σημασία του να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας γεμίζοντας την με το κατάλληλο χρώμα και με θετική διάθεση, χωρίς, ωστόσο, να μειώνει την ύπαρξη και τη σημασία των «σκούρων» ημερών. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες θα αρχίσετε να ζυγίζετε διαφορετικά τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που συναντάτε στην καθημερινότητα σας, χτίζοντας σταδιακά τη θετική σας αύρα.

Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!