fbpixel

Search icon
Search
5 Vineyard Hotels που πρέπει να επισκεφθείτε στη Γαλλία
ESCAPE

5 Vineyard Hotels που πρέπει να επισκεφθείτε στη Γαλλία

Ξεκινήστε από τώρα να σχεδιάζετε το επόμενό σας ταξίδι


Η Γαλλία και το κρασί πάνε παρέα, και μια πολυτελής διαμονή ανάμεσα στους αμπελώνες είναι το τέλειο «διάλειμμα» από την καθημερινότητά σας, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου, όταν η συγκομιδή σταφυλιών και η παραγωγή κρασιού βρίσκονται σε εξέλιξη. Για υπέροχες ξεναγήσεις σε κελάρια, γευσιγνωσίες και απολαυστικά γεύματα, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 αμπελώνες-θέρετρα που μπορείτε να κλείσετε τώρα για την πιο «μεθυστική» απόδραση. 


Château Troplong Mondot - Bordeaux


snapinstaapp-457273787-1539291070006259-2843886547279078784-n-1080.jpg

Το Château Troplong Mondot βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, με εκπληκτική θέα στους αμπελώνες και στο μεσαιωνικό χωριό Saint-Émilion, και είναι το υψηλότερο οινοποιείο του Μπορντό. Το κτήμα είναι πρωτίστως ένα οινοποιείο και οι αμπελώνες του χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα. Εδώ, η ομάδα παράγει βραβευμένα κρασιά και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορες εμπειρίες γευσιγνωσίας και ξεναγήσεις στο κτήμα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές διαμονής, όλες εσωτερικά διακοσμημένες με πλούσια υφάσματα και γήινα χρώματα: στο κεντρικό κτίριο του 19ου αιώνα υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια και μια σουίτα - το δωμάτιο Edouard με ξύλινες επενδύσεις πήρε το όνομά του από τον ιδιοκτήτη- το δωμάτιο Bell Tower έχει εκπληκτική θέα στην εμβληματική εκκλησία του Saint-Emilion- και το L'Atelier, που βρίσκεται στον επάνω όροφο, διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και ένα καθιστικό. Μια μικρή βόλτα μέσα στους αμπελώνες, βρίσκεται το πιο ρουστίκ Vineyard House - το παλιό εξοχικό σπίτι του εργάτη του αμπελώνα είναι κρυμμένο ανάμεσα σε ορτανσίες και θάμνους λεβάντας και διαθέτει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια, καθιστικό και βεράντα. Το φαγητό επίσης εδώ είναι εκπληκτικό, και μια κράτηση στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Les Belles Perdrix είναι απαραίτητη. Τις Πέμπτες, το νέο Chef's Table είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το εξαίσιο εποχικό φαγητό του σεφ David Charrier, ο οποίος διοργανώνει ένα ιδιωτικό δείπνο για έως και έξι άτομα στην καρδιά της κουζίνας του.

Info: www.troplong-mondot.com


Château de Berne - Provence


2-r7JZK.jpg

Στην ενδοχώρα του Var, περίπου μια ώρα από το Saint-Tropez και βόρεια της μεσαιωνικής Lorgues, αυτό το «οινοθεραπευτήριο» πέντε αστέρων Relais & Châteaux βρίσκεται σε ένα εκτεταμένο κτήμα που παράγει ένα εξαιρετικό ροζέ, καθώς και μερικά κομψά λευκά και ερυθρά. Το μεγαλοπρεπές κάστρο του 18ου αιώνα, το οποίο μπορεί να κρατηθεί για έως και 20 άτομα, και το ξενοδοχείο μοιράζονται μια κοινή αυλή - το τελευταίο στεγάζει τα 34 ρουστίκ-σικ δωμάτια και σουίτες, όλα διακοσμημένα με έπιπλα και έργα τέχνης που προέρχονται από τοπικές αγορές παλαιών αντικειμένων, δύο εστιατόρια, ένα πανέμορφο spa Cinq Mondes και μια foodie shop που πωλεί κορυφαία προϊόντα της Προβηγκίας. Υπάρχουν επίσης τρεις ιδιωτικές βίλες εντός του χώρου. Μια περιήγηση στα 150 εκτάρια αμπελώνων που έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικοί από το 2021, στο κελάρι και μια γευσιγνωσία των διαφορετικών εσοδειών τους είναι must - το κελάρι προσφέρει επίσης άλλους τοπικούς θησαυρούς, όπως ελαιόλαδο από το κτήμα και μαρμελάδες και μέλι. Τα εστιατόρια δημιουργούν μενού που βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα, που καλλιεργούνται στο κτήμα, καθώς και από τοπικούς προμηθευτές - το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Le Jardin de Berne, υπό την επίβλεψη του σεφ Louis Rameau και του pastry chef Eric Raynal είναι κορυφαίο και είναι ανοιχτό κάθε βράδυ. Για κάτι πιο χαλαρό ή ένα ελαφρύ γεύμα, το μενού του Le Bistro περιλαμβάνει κλασικά τοπικά ή to share πιάτα και πίτσες με εποχιακά υλικά. Γευτείτε όλες αυτές τις απολαύσεις, εξερευνώντας τη γύρω περιοχή - υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και ορεινής ποδηλασίας σε κοντινή απόσταση.

Info: www.chateauberne.com


Les Sources De Caudalie - Bordeaux


snapinstaapp-461468695-18465011101028936-5761378148816408200-n-1080.jpg

Αυτή η πολυτελής αγροικία και spa βρίσκεται στο 600 ετών κτήμα κρασιού Château Smith Haut-Lafitte, σε μικρή απόσταση νότια του Μπορντό, δίπλα σε μια λίμνη, ανάμεσα σε αμπελώνες. Στο ίδιο το Château, το οποίο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, παράγονται τα κρασιά Grand Cru Classé, και μπορείτε να κλείσετε διάφορες ξεναγήσεις στο κτήμα και στα κελάρια, καθώς και γευσιγνωσίες- ή μπορείτε ακόμη και να ζήσετε την εμπειρία του να είσαι για μια μέρα διευθυντής αμπελώνα ή υπεύθυνος κελαριού. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, υπάρχουν 40 δωμάτια στο κεντρικό κτίριο, τα περισσότερα με βεράντα ή μπαλκόνι, και 21 σουίτες που είναι κατανεμημένες σε άλλα κτίρια - όλα είναι ξεχωριστά σχεδιασμένα και κομψά διακοσμημένα με έναν τέλειο συνδυασμό παλαιού και νέου. Υπάρχουν επίσης έξι εξοχικές κατοικίες για όσους αναζητούν λίγο περισσότερο χώρο - μας αρέσει πολύ το L'Ile Aux Oiseaux, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ξυλοπόδαρα πάνω από τη δική του πλωτή γέφυρα. Το φαγητό σε όλα τα εστιατόρια είναι εκπληκτικό, αλλά, αν θέλετε να κάνετε την υπέρβαση, φροντίστε να κάνετε κράτηση στο La Grand'Vigne δύο αστέρων Michelin πολύ νωρίτερα. Όπως θα περιμένατε, υπάρχει μια καταπληκτική ποικιλία κρασιών και οι πραγματικοί οινόφιλοι θα λατρέψουν το γαλλικό μπαρ Paradox, το οποίο ανοίγει σε ένα κελάρι όπου φυλάσσονται 1.200 πολύτιμες φιάλες. Τέλος, μην παραλείψετε μια θεραπεία στο υπέροχο Vinothérapie Spa, τη γενέτειρα των φημισμένων προϊόντων ομορφιάς Caudalie με βάση τα σταφύλια!

Info: Source-Caudalie.com


Royal Champagne Hotel & Spa - Epernay


img-3150.jpeg

Αυτό το υπερπολυτελές, σύγχρονο ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση ενός πρώην πανδοχείου, που φημολογείται ότι φιλοξένησε τον βασιλιά Κάρολο Χ της Γαλλίας, καθώς και τον Ναπολέοντα και τη συνοδεία του, και απέχει μόλις 40 λεπτά με το τρένο από το Παρίσι. Βρίσκεται μεγαλοπρεπώς κοντά στο χωριό Champillon, στη μέση των καλυμμένων με αμπέλια λόφων της Epernay, της πρωτεύουσας της Σαμπάνιας. Παράδεισος για τους λάτρεις του αφρώδους οίνου, ο concierge μπορεί να οργανώσει exclusive ιδιωτικές γευσιγνωσίες και συνεδρίες συγκομιδής σε μερικούς από τους πιο διάσημους οίκους σαμπάνιας που κανονικά είναι κλειστοί για το κοινό. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για να απολαύσετε ένα ποτήρι σαμπάνια στη βεράντα με θέα στους γύρω αμπελώνες, και μετά δείπνο στο Le Royal, που έχει ένα αστέρι Michelin (κάντε κράτηση εγκαίρως) ή κάτι πιο χαλαρό στην κομψή brasserie Le Bellevue. Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου σημαίνει ότι κάθε ένα από τα 47 υπερσύγχρονα δωμάτια και σουίτες έχει καταπληκτική θέα στην κοιλάδα, όπως και το υπέροχο spa με εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

Info: RoyalChampagne.com


La Bastide De Marie - Lubéron


262443297.jpg

Αυτό το ανακαινισμένο πέτρινο αγροτόσπιτο του 18ου αιώνα που βρίσκεται στο δικό του κτήμα ακριβώς κάτω από το Ménerbes, στην καρδιά του Lubéron στην Προβηγκία, ανήκει στη λαμπερή γαλλική οικογένεια ξενοδόχων Sibuets. Με θέα τους αμπελώνες που είναι διάσπαρτοι με ελαιώνες και χωράφια λεβάντας, θα έχετε τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε στους αμπελώνες και το κελάρι Domaine de Marie των 26 εκταρίων, όπου παράγονται κάθε χρόνο περίπου 90.000 φιάλες κόκκινου, λευκού και ροζέ κρασιού από 11 ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στο κτήμα, όπως Grenache, Syrah, Roussanne, Vermentino, Cinsault και Mourvèdre. Το ξενοδοχείο, σύμφωνα και με τις άλλες ιδιοκτησίες τους, αποπνέει στιλ και elegant αισθητική, είναι απίστευτα άνετο και η εξυπηρέτηση είναι άψογη. Ο σεφ François Martin χρησιμοποιεί φρέσκα, εποχιακά προϊόντα και βγαίνει τα περισσότερα πρωινά για να ψάξει στις τοπικές αγορές για έμπνευση για τις καθημερινές προτάσεις του μενού του. Μπορεί επίσης να σας ετοιμάσει ένα υπέροχο πικ νικ για να το απολαύσετε κάπου ήσυχα στο κτήμα ή να το πάρετε μαζί σας σε μια βόλτα με ποδήλατο.

Info:
LaBastideDeMarie.com

Πηγή: Sheerluxe