fbpixel

Search icon
Search
5 τρόποι για να φέρετε νέο αέρα στη μακροχρόνια σχέση σας
PSYCHOLOGY

5 τρόποι για να φέρετε νέο αέρα στη μακροχρόνια σχέση σας

Απολαύστε όλα τα προνόμια του να ζείτε με κάποιον στο έπακρον


To αίσθημα των παλμών στο στήθος, οι πεταλούδες στο στομάχι και η αέναες σκέψεις στο κεφάλι αποτελούν μερικά από τα πιο όμορφα συναισθήματα που βιώνετε όλοι όσοι βρίσκεστε στον πρώτο καιρό της σχέσης σας. Η μοναδική αυτή ενέργεια δημιουργείται από τη φάση όπου οι χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η οξυτοκίνη πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο και το σώμα σας. 

Το πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το συναίσθημα μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως το πόσο συχνά βλέπετε ο ένας τον άλλον, το πόσο συχνά στέλνετε μηνύματα μεταξύ σας, το είδος της σχέσης που διατηρείτε και φυσικά από τον ποιο άνθρωπο έχετε δίπλα σας. Μια γενίκευση αναφέρει πως συνήθως τα έντονα "συμπτώματα" του, μπορούν να εξαφανιστούν στο πρώτο εξάμηνο. 

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να τa επαναφέρετε και να τa διατηρήσετε. Ανακαλύψτε τους!
zeugari-sxesi.jpg

1. Περάστε χρόνο χωριστά

Μέρος του συνόλου που ενεργοποιεί αυτές τις χημικές ουσίες στην αρχή μιας σχέσης είναι οι διαφορές ανάμεσα σε εσάς και στο άτομο με το οποίο βγαίνετε ραντεβού. Αργότερα στις σχέσεις - και ειδικά από τη στιγμή που θα μετακομίσετε μαζί  μπορεί να αρχίσετε να χάνετε αυτές τις αποκλίσεις. Έτσι, όταν ο καθένας χάνει την ατομικότητά του μέσα στη σχέση, αυτό οδηγεί στην καταστολή των χημικών ουσιών που απαιτούνται. Γι 'αυτό ακριβώς το λόγο συνιστάται να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και μακριά από το άλλο-σας-μισό ως στρατηγική για την προστασία ή ακόμα και την "ανάταση" της μαγείας των πρώτων σταδίων. Διαβάστε βιβλία που σας αρέσουν, δοκιμάστε να πάτε για ένα περπάτημα μόνοι σας και φυσικά δείτε τους φίλους σας ακόμη και μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα. 

zeugari-instagram-1.jpg

2. Ενσωματώστε ένα νέο προϊόν ευχαρίστησης 

Τα sex-toys είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσθέσετε την καινοτομία στη σχέση, γιατί μπορούν να παρομοιαστούν με την επίλυση ενός διασκεδαστικού παζλ. Αρχικά θα αποφασίσετε ποιο παιχνίδι θα αγοράσετε (δονητές, επιλογές ειδικά προσανατολισμένες σε ζευγάρια, ό, τι θέλετε!) και στη συνέχεια, πρέπει να καταλάβετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Τέλος, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το παιχνίδι μαζί. Αυτή η διαδικασία θα σας αναγκάσει να βρείτε νέες διόδους στην επικοινωνία σας και να αναπτύξετε διαφορετικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως το σεξ δεν αποτελεί μόνο μέσο πρόκλησης ευχαρίστησης αλλά και επικοινωνίας. Εκμεταλλευτείτε το και θα δείτε πως θα ανανεώσετε τη σχέση σας. 

zeugari-sxesi-3.jpg

3. Κάντε τρίο 

Μπορεί αυτή η πρόταση να ακούγεται αρκετά προχωρημένη αλλά η αλήθεια είναι πως η εμπειρία του τρίο μπορεί να αναζωογονήσει απολύτως τη σεξουαλική σπίθα στη σχέση σας, αρκεί και τα δύο μέρη να ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν αυτή τη δυναμική. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα τρίο επιτρέπει και στους δύο να απολαύσετε μια κοινή φαντασίωση και επίσης να έχετε πρόσβαση σε δυνητικά ευχάριστα σενάρια που μπορούν να αντλήσουν τη νέα ενέργεια που τόσο επιθυμείτε. Για παράδειγμα, το να βλέπετε το σύντροφό σας να είναι ποθητός μπορεί να σας υπενθυμίσει τι είδατε αρχικά σε αυτόν. Όμως, προτού κάνετε οποιαδήποτε σχέδια -και σίγουρα πριν προβείτε σε κάποια ενέργεια- φροντίστε ώστε να επικοινωνήσετε αυτή την ιδέα και να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο κανόνων και προσδοκιών. Σκεφτείτε ποιος θέλετε να είναι το τρίτο άτομο, ποιος θα είναι το κέντρο της προσοχής κατά τη διάρκεια του σεξ και ποιες μεθόδους προστασίας θα χρησιμοποιήσετε.

Extra tip: Οι ειδικοί αναφέρουν πως όταν το τρίτο άτομο είναι εργαζόμενο στο χώρο του σεξ, τότε εξαλείφει μερικές από τις πιο πιθανές σεξουαλικές επιπλοκές. 

4. Μεταφέρετε το τρίο στην οθόνη

Αν η προηγούμενη ιδέα σας εξιτάρει αλλά προτιμάτε να κρατήσετε αυτές τις επαφές μακριά λόγω κάποιου συναισθηματικού ή πρακτικού σας φόβου ίσως θα μπορούσατε να μεταφέρετε αυτό το ραντεβού...online. Ειδικά στο εξωτερικό, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση δημιουργώντας μια virtual πραγματικότητα στην οποία και τα τρία μέλη μένουν ευχαριστημένα. 

zeugari-sxesi-2.jpg

5. Επιστρέψτε στη σόλο σεξουαλική σας ζωή 

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό που πολλές από τις συμβουλές αφορούν τη σεξουαλική ζωή αλλά η ενέργεια που υπάρχει στην αρχή πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από αυτή σας την ανάγκη. Έτσι, μια ακόμη από τις συμβουλές αφορά αυτό το κομμάτι και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στις πρακτικές που είχατε πριν περάσετε στη σχέση. Δώστε χρόνο ξανά στον εαυτό σας να ανακαλύψει τις χαρές του αυνανισμού και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για να ταξιδέψει όπου εκείνη επιθυμεί. Με αυτό τον τρόπο θα βρείτε τις νέες σας βάσεις και θα δείτε αν αυτή τη στιγμή σας "ανάβουν" τα ίδια πράγματα που σας ερέθιζαν κάποτε. Άλλωστε, όπως λένε, όσο περισσότερο ανακαλύπτετε τα οφέλη του αυνανισμού ως ζευγάρι και ως άτομα, ενώ παράλληλα συνεχίζετε να επικοινωνείτε για αυτά που σας αρέσουν, τόσο καλύτερο σεξ θα κάνετε.