fbpixel

Search icon
Search
5 τρόποι για να ενισχύσετε την ερωτική σας αυτοπεποίθηση
PSYCHOLOGY

5 τρόποι για να ενισχύσετε την ερωτική σας αυτοπεποίθηση

Αγαπήστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να δείτε πέρα από τα στεγανά


Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα για κάθε γυναίκα να αποτελεί το να αγαπήσει πραγματικά τον εαυτό της. Το "είναι" της, τις υπέροχες ατέλειες, τις γωνίες που δε θυμίζουν φωτογράφηση editorial κάποιου γνωστού περιοδικού και όλα εκείνα τα μικρά σημεία που την κάνουν απόλυτα μοναδική. Εάν ψάχνετε και εσείς μέσα σε αυτές τις γραμμές να βρείτε τον εαυτό σας, τότε είναι βέβαιο πως χρειάζεστε -μια στο τόσο- ένα μάθημα, μια συμβουλή για το πώς να νιώσετε την απόλυτη αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν πιστεύετε πως δεν το αξίζετε.

Αυτό το καλοκαίρι βγήκε μια εξαιρετική διαφήμιση η οποία έλεγε το εξής:

How to have a beach body? Have a body, go to the beach!

Από έρευνες καθίσταται σαφές πως πολλές γυναίκες θεωρούν το σώμα τους "ελαττωματικό" με αποτέλεσμα αυτή η άποψη να επηρεάζει άμεσα τη σεξουαλική τους αυτοπεποίθηση. Ένα κομμάτι του εαυτού τους -δηλαδή- το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πραγματική τους υπόσταση. Παρακάτω θα ανακαλύψετε ένα how to για να αποβάλετε τα αρνητικά πρότυπα σκέψης και για να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας όπως πραγματικά του αξίζει. Με αγάπη και αρκετή κατανόηση.

1. Κάντε μια απογραφή συναισθημάτων

Αυτή η πρακτική απαιτεί από εσάς να αξιοποιήσετε τις μνήμες, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του παρελθόντος. Κάθε φορά που αισθάνεστε πως πάει να προκύψει μια μικρή σκέψη αμφισβήτησης, ανακαλέστε στη μνήμη σας την πηγή από την οποία μπορεί αυτή να προέρχεται. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσετε να απλοποιήσετε και να κατανοήσετε τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθετε.

Μπορεί να μοιάζει περιττό αλλά οφείλετε να δοκιμάσετε να γράψετε κάθε παρόμοια εμπειρία και στο τέλος κάθε ημέρας να ανατρέχετε σε αυτό το χαρτί. Έτσι θα συνειδητοποιήσετε πως η σκέψη σας δεν είναι κάτι παραπάνω από μια ιδέα που μεγαλοποιήσατε στο μυαλό σας. Οι ανασφάλειες και τα ψυχικά τραύματα του παρελθόντος... οφείλουν να ανήκουν εκεί. Στο χθες!

2. Γνωρίστε τον εαυτό σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση είναι να μάθετε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Αυτό σημαίνει να είστε απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σας και να μη νιώθετε τύψεις για τις πραγματικές σας ανάγκες. Μια υγιής σεξουαλική αυτοεκτίμηση πηγάζει από την πλήρη γνώση του εαυτού σας καθώς και του σώματός σας. 

Εάν εσείς δεν είστε καλά με αυτό που είστε, τότε είναι βέβαιο πως ένας άνθρωπος δίπλα σας δε θα σας λύσει τα προβλήματα που έχετε. Ακουμπήστε το σώμα σας, κατανοήστε γιατί σε κάποιον αρέσει να το αγγίζει, δείτε μέσα από τα δικά σας μάτια την ομορφιά της ψυχής αλλά και του κορμιού σας και να είστε βέβαιοι πως αυτό είναι κάτι το οποίο θα εκτιμήσουν και οι υπόλοιποι. 

sexoualiki autopepithisi

3. Ανακαλύψτε το σώμα σας

Η ευχαρίστηση είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό. Είναι το σημείο στο οποίο βρίσκετε εσάς τις ίδιες να απολαμβάνετε κάθε δευτερόλεπτο σαν να είναι μοναδικό. Εάν έχετε ξεχάσει τι σημαίνουν αυτά που μόλις διαβάσατε τότε οφείλετε να κάνετε μερικές αλλαγές. Σκεφτείτε τι πραγματικά σας αρέσει. Βρείτε τα μέρη του σώματός σας που σας κάνουν να αισθάνεστε υπέροχα, ανακαλύψτε αν υπάρχει κάτι που σας γεμίζει τύψεις ή αμφιβολίες, και σταθείτε με εμπιστοσύνη μπροστά από τον καθρέφτη. Αυτό που αντικρίζετε είναι ο ναός σας.

Πριν από αρκετό καιρό, είχα διαβάσει στη στήλη "Last Kiss" από τη Μαρία Παγωνάκη στο Glow magazine, πως είναι πολύ σημαντικό να κοιμόμαστε μερικές φορές γυμνοί, καθώς έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα το σώμα μας. 

4. Μιλήστε ειλικρινά

Μόλις έχετε ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα έρχεται το επόμενο και αρκετά δυσκολότερο για πολλές από εσάς. Η στιγμή της επικοινωνίας. Μια γυναίκα με σιγουριά αυτό που κάνει είναι να μιλάει για αυτά που πραγματικά της αρέσουν, για αυτά που αισθάνεται και να ζητάει οτιδήποτε θεωρεί πως θα την κάνει να νιώσει το μοναδικό αίσθημα της σεξουαλικής ικανοποίησης. 

Φυσικά, σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται και η οριοθέτηση. Ο καθένας έχει τις δικές του "κόκκινες γραμμές" και αισθάνεται καλύτερα με τους δικούς του κανόνες. Αυτό δεν πρέπει να σας απασχολεί. Αντιθέτως, αποτελεί μια εκπληκτική αρχή για να οικοδομήσετε μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σας. Κανείς δε θα σας θελήσει περισσότερο εάν εφαρμόσετε "τακτικές" οι οποίες δε σας εκφράζουν. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να δείχνετε περισσότερο ανασφαλείς και "έξω από τα νερά σας". Είστε αυτά που αισθάνεστε και αυτά που πρεσβεύετε. Επικοινωνήστε το!

sexoualiki autopepithisi

5. Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον

Τέλος, δώστε χώρο σε "τελετουργίες" οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή σας. Η πιο σημαντική από αυτές είναι να ακούσετε με προσοχή τι πραγματικά αρέσει στον σύντροφό σας, επάνω σας. Πολλές φορές ακούτε λόγια τα οποία προσπερνάτε και επιμένετε να μένετε στις δικές σας λανθασμένες πεποιθήσεις. Ο άνθρωπός σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει να φτάσετε όπου επιθυμείτε. Μαζί ή και μόνη σας. 

Εμπιστευτείτε, ρωτήστε, δείτε τις αντιδράσεις του και θα συνειδητοποιήσετε πως αυτό που αποκαλείτε "σώμα" είναι πραγματικά υπέροχο. Ή με άλλα λόγια είναι το μέσο σας για να νιώσετε πραγματικά μοναδικές. Να θυμάστε πάντα μια συμβουλή που άκουσα πριν αρκετό καιρό...

«Όσο είστε ειλικρινά και ανεπιτήδευτα ο εαυτό σας, απομακρύνοντας τις λάθος επιρροές και τις αρνητικές σκέψεις, όλα δουλεύουν με το μέρος σας»