fbpixel

Search icon
Search
5 τροφές που θα σας χαρίσουν μεταξένια επιδερμίδα
WELLNESS

5 τροφές που θα σας χαρίσουν μεταξένια επιδερμίδα

Tο δέρμα σας όπως δεν το έχετε ξαναδεί


Όλες οι γυναίκες επιθυμούμε να έχουμε το πιο λαμπερό δέρμα. Πολλές φορές διάφορα στίγματα και τυχόν κοκκινίλες ή σπυράκια δεν μας το επιτρέπουν. Πρόκειται για κάτι, το οποίο φυσικά και δε μπορούμε να αποφύγουμε αλλά έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τη σωστή ρουτίνα για ένα όσο δυνατόν πιο αψεγάδιαστο πρόσωπο . Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η σωστή face beauty routine που δεν θα πρέπει να αμελούμε αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Πολύ σημαντικό ρόλο σ' αυτήν τη διαδικασία «παίζει» και η διατροφή που ακολουθούμε. Εσείς γνωρίζατε πώς υπάρχουν ευεργετικές τροφές για το δέρμα μας; 

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις διατροφικές συνήθειες που αξίζει να ακολουθήσετε για μία μεταξένια επιδερμίδα!

Υγιή λιπαρά

shutterstock-605429756.jpg

Τα θετικά τους δεν περιορίζονται μόνο στο δέρμα, αλλά είναι ωφέλιμα και για την καρδιά, τον εγκέφαλο και τις ορμόνες. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα ψάρια, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, τα αβγά, τα φασόλια κι ο λιναρόσπορος. Πρόκειται για τρόφιμα που είναι εύκολα να τα βρείτε και να τα μαγειρέψετε, καθώς τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα. 

Βιταμίνες Β

shutterstock-1905751072.jpg

Γενικότερα, η βιταμίνη Β εμπεριέχεται σε είδη που μεσολαβούν, ώστε να υπάρξει μια ισορροπία ως προς τις ορμόνες του οργανισμού μας. Οι πιο συνήθεις τροφές που είναι πλούσιες σε αυτήν είναι οι γλυκοπατάτες, το yiam και τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια χωρίς γλουτένη.

Προβιοτικά

shutterstock-1363184291.jpg

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια, που ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό μας σύστημα. Μάλιστα αυτά που ζουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, συμμετέχουν στη σύνθεση και στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος, παράγοντας όξινες ουσίες, οι οποίες μειώνουν το pH του, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων. Τα βρίσκουμε σε ορισμένες τροφές, όπως είναι για παράδειγμα το ρόφημα σόγιας, το γάλα, σε μαλακά τυριά, το κεφίρ, το λάχανο τουρσί και φυσικά τα γιαούρτια. Επιπλέον, διατίθενται και σε συμπληρώματα διατροφής που μπορείτε να προμηθευτείτε, όμως πάντοτε έπειτα από την συζήτηση με τον γιατρό σας. Στην πραγματικότητα, συνιστώνται επειδή βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του, εμποδίζουν τους εχθρικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες να το επηρεάσουν, να προκαλέσουν ερεθισμούς και φλεγμονές. Plus, προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις τοξίνες

Προσαρμογόνα βότανα

shutterstock-257171830.jpg

Για όσους δεν γνωρίζετε, πρόκειται για μια κατηγορία φαρμακευτικών φυτών-βοτάνων που συμβάλλουν στην ισορροπία, στην αποκατάσταση και στην προστασία του οργανισμού. Κάποια είδη που μπορείτε να επιλέξετε είναι η βιθάνια, η ροντιόλα και ο ιερός βασιλικός. Η δράση τους είναι αποτελεσματική και στην περίπτωση έντονου άγχους, που πολλές φορές είναι κατασταλτικός παράγοντας για τα σπυράκια. Βέβαια σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί οτι δεν τα εξαφανίζουν εντελώς, αλλά βοηθάνε στην αντιμετώπισή τους σε έναν σημαντικό βαθμό, ρυθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τις ορμονικές διαταραχές.

Ωμέγα-3

shutterstock-457818721.jpg

Η πιο γνωστή κατηγορία που υπόσχεται μεγάλη αλλαγή στο θέμα του δέρματός μας είναι τα ωμέγα -3, τα οποία θα τα συναντήσετε στα καρύδια, στα θαλασσινά, στα λιπαρά ψάρια, σε ορισμένα έλαια σπόρων και φυτών και στους σπόρους chia. Τα οφέλη τους είναι πραγματικά πολλαπλά και θεωρούνται απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Μάθετε, πως μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση της σοβαρότητας της ακμής, να ενυδατώσουν το δέρμα αποτρέποντας τις κοκκινίλες και τις φλεγμονές και να προστατεύσουν από την φαγούρα και τη ξηρότητα.