fbpixel

Search icon
Search
5 tips για να πάρετε αύξηση μέσα στο 2021
LIFE & CAREER

5 tips για να πάρετε αύξηση μέσα στο 2021

Οι συμβουλές που μπορούν να απογειώσουν την καριέρα σας


Διανύουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς και είναι πολλά τα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό μας. Ένα από αυτά; Τα επαγγελματικά μας. Με ολόκληρο τον κόσμο να έχει μπει σε μια συγκεκριμένη συνθήκη μετά την εμφάνιση της πανδημίας, πολλοί αναρωτιούνται αν η επαγγελματική ανέλιξη είναι ένας στόχος που μπορούν να θέσουν για το 2021. Κι όμως, πολλές φορές μπορούμε να βρούμε στη δουλειά μας το δικό μας «καταφύγιο» και γιατί όχι να μην καταφέρουμε να αναδειχθούμε μέσα σε αυτό, μέσα από την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που θα μας χάριζε μια επικείμενη προαγωγή. 

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε 5 tips, τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ζωή, όπως και μία αύξηση! 

Συμβουλευτείτε άτομα που έχουν προαχθεί πριν από εσάς

Για να εντοπίσετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πάρετε αύξηση, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένα άτομα της εταιρίας σας που το έχουν κάνει! Η επίγνωση της κατάστασης είναι ένα «κλειδί» για να διεκδικήσετε την προαγωγή σας. Αναζητήστε τα κοινά χαρακτηριστικά σας σε ό,τι αφορά τις προσωπικότητές σας, τα επιτεύγματα και τις συνήθειες σας. Αυτές οι παρατηρήσεις μπορεί να σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση του τι πρέπει να κάνετε για να προωθήσετε ουσιαστικά τον εαυτό σας. 

1-99pzK.jpg

Αναδείξτε τις ηγετικές σας ικανότητες

Καθώς προχωράτε σε υψηλόβαθμες θέσεις, θα πρέπει να βελτιώνετε συνεχώς τις ηγετικές σας ικανότητες.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να προωθηθείτε σε ηγετικό ρόλο

  • Γίνετε πρότυπο για τους συναδέλφους σας και κερδίστε τον σεβασμό τους μέσω της εργασιακής σας απόδοσης. 
  • Κάθε φορά που προκύπτει μια ευκαιρία, δείξτε στον προϊστάμενό σας ότι μπορείτε να καθοδηγήσετε και να παρακινήσετε τα μέλη της ομάδας σας. 
  • Ανταποκριθείτε εξαιρετικά καλά σε κάθε project που αναλαμβάνετε, το οποίο θα σας κάνει απαραίτητο για την εταιρία και έναν πρωταρχικό υποψήφιο για μια πιθανή προαγωγή. 
  • Αξιοποιήστε ορισμένες ιδιότητες που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά σας ως ηγέτη.

Φροντίστε να διατηρείτε συνεχώς τη θετική σας ενέργεια

Το να παραμένετε ήρεμοι και θετικοί υπό πίεση είναι μια από τις πιο βασικές ιδιότητες ενός καλού ηγέτη. Διατηρώντας το μυαλό σας καθαρό και συγκεντρωμένο ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να αποδώσετε καλά και σταθερά αποτελέσματα, αλλά και να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να κάνετε λάθη. Θα βοηθήσετε επίσης τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας να είναι και αυτά θετικά προς τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας για όλους.

2-kxV51.jpg

Τραβήξτε την προσοχή

Ενώ η σκληρή δουλειά είναι σημαντική, οι προσπάθειές σας μπορεί να περάσουν απαρατήρητες εάν δεν βάζετε ποτέ τον εαυτό σας σε προτεραιότητα. Εάν θέλετε να δείξετε στον εργοδότη σας γιατί αξίζετε μια προαγωγή, θα πρέπει να δείξετε τα όσα κάνετε. Αρχικά, αναζητήστε ευκαιρίες όπου οι γνώσεις και οι ικανότητές σας μπορούν να προβληθούν, όπως ενεργή συμμετοχή σε meetings ή κριτικές απόδοσης. Συναντήσεις συχνές με άτομα που βρίσκονται ιεραρχικά πάνω από εσάς, ώστε να μαθαίνετε τι σκέφτονται για την απόδοσή σας, και φυσικά για να ζητήσετε συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προώθησης ή ακόμα και για να δώσετε τις προτάσεις σας για μελλοντικά projects. Last but not least, μην ξεχνάτε να δείχνετε πάντα και παντού περιποιημένοι και προσεγμένοι σε ό,τι αφορά την εμφάνισή σας -ακόμη και μέσα από κάποια τηλεδιάσκεψη στο zoom!

3-Gqvli.jpg

Επικεντρωθείτε στο παρόν

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να προτρέχετε ρίχνοντας «άγκυρες» στο μέλλον. Ναι, να θέτετε στόχους αλλά να μην εξαρτιέστε από αυτούς, καθώς αυτό είναι κάτι που σας προκαλεί περισσότερο στρες, άρα και περισσότερες δυσκολίες στο να κάνετε ουσιαστικά σωστά τη δουλειά σας. Καταμερίστε τις εργασίες σας, θέστε προτεραιότητες και μην επαναλαμβάνετε το γεγονός ότι επιθυμείτε να πάρετε αύξηση. Επικεντρωθείτε στη δουλειά που σας επιβάλλει η θέση σας αυτή τη στιγμή και κάντε την όσο καλύτερα μπορείτε. Το άγχος μιας επικείμενης επιτυχίας μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Tip: Φροντίστε να μην υπερφορτώνεστε με έξτρα ρόλους στους οποίους τελικά δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε και τελικώς χάνετε τον έλεγχο στο σύνολο των υποχρεώσεών σας.