fbpixel

Search icon
Search
5 tips για να αποθηκεύσετε με κομψό τρόπο τα παπούτσια σας ακόμα κι αν οι χώροι σας είναι περιορισμένοι
INTERIORS

5 tips για να αποθηκεύσετε με κομψό τρόπο τα παπούτσια σας ακόμα κι αν οι χώροι σας είναι περιορισμένοι

Βάλτε τα σε τάξη εύκολα και δημιουργικά


Το γεγονός πως το σπίτι σας είναι μικρό δεν το καθιστά απαραίτητα σε δυσλειτουργικό! Εσείς που ακόμα δεν έχετε ανακαλύψει τους τρόπους που θα σας «λύσουν» τα χέρια σε θέματα της καθημερινότητας, σίγουρα θα έχετε κουραστεί με την ακαταστασία των παπουτσιών σας που έχετε διασκορπισμένα σε κάθε δωμάτιο. Ήρθε η στιγμή να δείτε με άλλη -πιο πρακτική- ματιά τους χώρους σας με λύσεις που θα σας κάνουν να εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα βάλουν σε τάξη ολόκληρο το σπίτι σας.

Ανακαλύψτε τες asap!

Η παπουτσοθήκη μπορεί παράλληλα να έχει τη χρήση ενός εντυπωσιακού επίπλου

lovelyandco-0001-homepage-1.jpg


Εσείς που είστε minimalism lovers, σίγουρα δε θα θέλετε να έχετε από εδώ κι από εκεί τα παπούτσια σας, γι' αυτό κι ένα κλειστό ντουλάπι είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Με σκοπό να μην είναι μονότονο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πιο statement κομμάτι που θα δεσπόζει στον χώρο, ακόμα και κάτι vintage που πάντα έχει άλλο χαρακτήρα. Εναλλακτικά, κρεμάστε κάποιο έργο τέχνης από πάνω ή δώστε χρώμα με ένα intense color στον τοίχο.

Χρησιμοποιήστε μια παλιά σκάλα

16294793579-decf550318-b-2-778x542.jpg


Θέλοντας να δώσετε τη δική σας νότα στους χώρους όπου κατοικείτε κι επιθυμώντας να βάλετε μια για πάντα σε τάξη τα παπούτσι σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για δημιουργία! Βρείτε μια παλιά ξύλινη σκάλα την οποία μπορείτε είτε να βάψετε είτε να την αφήσετε όπως ακριβώς είναι και να στοιβάξετε τα παπούτσια σας. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα έχετε τη δυνατότητα να τα βλέπετε κάθε φορά που ετοιμάζεστε για έξοδο, χωρίς ωστόσο να στέκονται σας εμπόδιο μέσα στο σπίτι σας.

Δημιουργήστε ένα αυτοσχέδιο παγκάκι 

thehomeissue-shoes01.jpg


Διατηρώντας παρόμοια φιλοσοφία με τη σκάλα, συγκεντρώστε ξύλα από παλιά έπιπλα κι ετοιμαστείτε για ακόμα μια DIY κατασκευή! Φτιάξτε με ελάχιστες μόνο κινήσεις μια mini παπουτσοθήκη στην οποία θα τοποθετήσετε με στιλ τη shoe collection σας, ενώνοντας μερικά ξύλα και δημιουργώντας πτυχώσεις μεταξύ τους. Στο τέλος, βάλτε από πάνω μαξιλάρια όπου θα μπορείτε να κάθεστε για να βάζετε τα παπούτσια σας πριν φύγετε από το σπίτι. Το μέγεθος του επίπλου εξαρτάται καθαρά από εσάς.

Εκμεταλλευτείτε τους κενούς χώρους σας

d112b020bf9c445fae5ac54489355446.jpg

Όσο μικρό κι αν είναι το σπίτι σας, σίγουρα θα υπάρχουν μερικοί χώροι που δεν έχετε κάτι τοποθετημένο. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που υπάρχει κενό κάτω από τα κρεβάτια σας μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να αποθηκεύσετε τη συλλογή σας εκεί. Καλό είναι στην περίπτωση αυτή να χρησιμοποιήσετε σακούλες ή κουτιά αποθήκευσης, έτσι ώστε να προστατέψετε τα κομμάτια σας από τη σκόνη που ενδεχομένως συσσωρεύεται.

Σκεφτείτε με πιο decor friendly ματιά

3-274b2e1c-9ca0-4b58-a847-5a4fd74688ad-grande.jpg


Όσο περνούν τα χρόνια, οι experts στη διακόσμηση επιστρατεύουν ολοένα και περισσότερες open areas λύσεις που αφορούν στην γκαρνταρόμπα. Βέβαια, μια τέτοια ιδέα θα ήταν πιο ταιριαστή σε ένα σπίτι αρκετών τετραγωνικών μέτρων, αλλά δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να την εφαρμόσετε κι εσείς με λίγη προσοχή. Διαλέξτε τα απολύτως αγαπημένα σας κομμάτια -και ίσως αυτά για τα οποία δώσατε περισσότερα χρήματα- και τοποθετήστε τα σε εμφανή σημεία, όπως δίπλα στο μπουντουάρ σας ή σκεφτείτε το ενδεχόμενο για μια ανοιχτή ντουλάπα που θα χαρίσει στον χώρο σας super modern αέρα.