fbpixel

Search icon
Search
5 τάσεις στα φορέματα που θα είναι παντού αυτή τη σεζόν
TRENDS & CATWALKS

5 τάσεις στα φορέματα που θα είναι παντού αυτή τη σεζόν

Ανακαλύψτε τες!


Η εποχή της αναζήτησης του κατάλληλου φορέματος για την ερχόμενη εποχή έχει ξεκινήσει - και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για το πιο ευέλικτο piece της γκαρνταρόμπας καθώς μπορεί να σας συνοδέψει παντού από τις βραδινές σας εξόδους, μέχρι και τα πιο laid back looks με το κατάλληλο styling.

Οι τάσεις του φθινοπώρου/χειμώνα του 2023 ανέδειξαν τη νέα προοπτική των σχεδιαστών και το στόχο τους να συνδέσουν το νοσταλγικό με το μοντέρνο, με τρόπο που να έχει διαχρονική απήχηση. Αυτή τη μίξη την είδαμε σε όλα τα fashion pieces - και ειδικά στα φορέματα. Οι τάσεις από την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 συνεχίστηκαν, φέρνοντας μαζί τους στοιχεία που ταιριάζουν στις καιρικές συνθήκες και βαθύτερους χρωματισμούς. Υπήρξαν πολλές αξιαναφερόμενες τάσεις, από συγκεκριμένες αποχρώσεις - όπως το butter yellow και τα πλούσια chocolate brown - μέχρι την αναβίωση κάποιον vintage icons, όπως το polka dot. Εκτός αυτών, συνεχίζουμε να ακολουθούμε και κύμα του denim την ερχόμενη σεζόν καθώς οι σχεδιαστές έχουν επιμηκύνει τα denim φορέματα σε maxi γραμμές. 

Αν αναρωτιέστε ποιες τάσεις μας τράβηξαν την προσοχή, scroll down!

Moody bloom

screenshot-2023-10-23-at-53956-pm.png
Image source: Chanel

Τα σκουρόχρωμα λουλούδια είναι μια επαναλαμβανόμενη τάση κάθε χειμώνα, αλλά φέτος κυριάρχησαν με εμφανές τρόπο (ειδικότερα στην επίδειξη της Chanel). Τα goth-like λουλούδια προβλέπεται να βρεθούν στο επίκεντρο με πολλούς τρόπους το AW23. Από τα στροβιλώδη prints μέχρι τις γλυπτικές σιλουέτες, είναι ο ιδανικός τρόπος να δώσετε χαρακτήρα σε ένα outfit, αν δεν είστε ιδιαίτερα fan των χρωμάτων.

Polka dot

screenshot-2023-10-23-at-55441-pm.png
Image source: Miu Miu

Μπορεί να νομίζετε ότι το καλοκαίρι είναι η μόνη εποχή για να πειραματιστείτε με το print, αλλά οι πασαρέλες του φετινού φθινοπώρου ήταν γεμάτες πουά. Πρόκειται για μια iconic τάση, αλλά είδαμε μια νέα αναβίωση του διαχρονικού αγαπημένου στις συλλογές των σχεδιαστών του φθινοπώρου 2023.Η Miu Miu, εκτός από διάφανες, ladylike pencil φούστες, παρουσίασε και ονειρεμένα polka-dot φορέματα.

Extra tip: Μπορεί η τάση του sheer να είναι ένα αρκετά τολμηρό statement, αλλά για το φθινόπωρο και το χειμώνα, μπορείτε να συνδυάσετε τα διάφανα φορέματα με ένα slip underlay.

Modern gown

tove.jpg
Image source: Tove

Τα τολμηρά φορέματα δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρα καθώς η εποχή των πάρτι πλησιάζει. Πιο συγκεκριμένα, οι οίκοι Tove και Givenchy επικεντρώθηκαν σε πιο απαλές, βουτυρένιες αποχρώσεις . Το μεταξωτό slip butter dress στο Tove δείχνει ότι το κίτρινο μπορεί να έχει μαζική απήχηση και να φορεθεί και στις πιο επίσημες εμφανίσεις σας, σε συνδυασμό με flats - που δίνουν και αυτό το πιο μοντέρνο, σύγχρονο twist.

Ruched detailings

tory-burch.jpg
Image source: Tory Burch

Τα column dresses που έκαναν δυναμική εμφάνιση πέρυσι, έλαβαν ένα πολύ ενδιαφέρον make-over, με ruched λεπτομέρειες έξτρα υφάσματος, μακριά μανίκια και ρομαντικά off-the-shoulder necklines. Ξεχωρίσαμε το συγκεκριμένο catwalk look από την Tory Burch, που ισορρόπησε έξυπνα το ανοιχτό neckline με ένα διχτυωτό καλσόν και statement κόκκινα παπούτσια - για το έξτρα pop of colour!