fbpixel

Search icon
Search
5 σωτήρια make up tricks που δεν θα πιστεύετε ότι δεν γνωρίζατε
MAKE UP

5 σωτήρια make up tricks που δεν θα πιστεύετε ότι δεν γνωρίζατε

Η make up artist των Α-list stars αποκαλύπτει τα μυστικά της


Έχοντας κάνει τις μεγαλύτερες stars του κόκκινου χαλιού να λάμπουν, όπως τις Kaia Gerber και Margot Robbie, η μακιγιέρ του οίκο Chanel, Pati Dubroff ξέρει καλά πώς να απογειώνει ένα γυναικείο πρόσωπο. Η ίδια μοιράστηκε με το net-a-porter τα πιο σωτήρια make up hacks που εγγυώνται ότι θα αναζωογονήσουν τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας και θα χαρίσουν εκπληκτικά αποτελέσματα στο επόμενο night out σας - και όχι μόνο! 

1-MbrPF.jpg
Pati Dubroff

1. Ξεκινήστε με ένα facial tool 

«Ξοδεύοντας μόλις 5 ή 10 λεπτά για να εφαρμόσετε το face roller στο πρόσωπό σας, θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερή θα φαίνεται η επιδερμίδα σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ», λέει η Dubroff. «Διεγείρει τη ροή του αίματος και "ζεσταίνει" κατά κάποιον τρόπο το δέρμα, το οποίο θα είναι πιο έτοιμο για να εφαρμόσετε το make up». Για πιο διαρκή οφέλη, προτείνει τη χρήση των δύο τύπων εργαλείων σε εναλλασσόμενες ημέρες, μερικές φορές την εβδομάδα. «Το κόλπο με οποιοδήποτε εργαλείο προσώπου είναι να το κινείτε πάντα με κίνηση πάνω-κάτω, ποτέ προς τα κάτω.», τονίζει.  

shutterstock-1737858389.jpg

2. Αναμείξτε και ταιριάξτε τις υφές

«Όταν επιθυμείτε λαμπερή επιδερμίδα, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε μια καλή σε ποσότητα κάλυψη, αλλά παράλληλα ότι αφήνετε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει.» Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, η Dubroff προτείνει να χωρίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας σε ζώνες για να την προετοιμάσετε σωστά. «Θέλετε ενυδάτωση και υγρασία περιμετρικά του προσώπου σας και ένα mat primer στο κέντρο, κοντά στο πηγούνι, τη μύτη και στην κορυφή του μετώπου, ώστε να μην χρειάζεται να βασίζεστε τόσο πολύ στην πούδρα - η οποία συνήθως είναι βαριά και αφαιρεί τη "φυσικότητα" του δέρματος». Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές foundation για να αποκτήσετε αυτό το αψεγάδιαστη, αλλά αληθινή γυαλάδα. «Εφαρμόστε μια κρεμώδη φόρμουλα στο κέντρο, όπου ζητάτε την επιπλέον κάλυψη, και κάτι πιο υγρό σε make up βάση στις εξωτερικές άκρες του προσώπου», λέει. Αν χρειαστεί να αφαιρέσετε την υπερβολική λάμψη, η Dubroff προτείνει να σκουπίζετε με πούδρα μόνο το σημείο όπου χρειάζεται, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για ακρίβεια. «Είναι δύσκολο να επαναφέρεις το δέρμα, όταν έχεις απλώσει υπερβολική ποσότητα πούδρας.»

3. Μην αμελείτε το ρουζ 

Το κλειδί για νεανική όψη είναι να κρατάτε το ρουζ κοντά στα μήλα σας. «Χαμογελάστε πλατιά και θα δείτε ακριβώς που πρέπει να το εφαρμόσετε», λέει η Dubroff. «Αποφύγετε να το βάλετε πολύ κοντά στη μύτη σας και στις μικρές ρυτίδες δίπλα στο μάτι». Εξίσου σημαντικό είναι να επιμένετε σε κρεμώδη ρουζ και να διασφαλίζετε ότι το απλώνετε σωστά. Για παραμείνει άθικτο πολλές ώρες, μπορείτε να εφαρμόσετε ρουζ σε μορφή πούδρας σε αντίστοιχη ή παρόμοια απόχρωση για να σταθεροποιήσετε το χρώμα στη θέση του. «Αν θέλετε να σμιλέψετε διακριτικά τα ζυγωματικά σας, περάστε το χρώμα κατά μήκος του οστού, ακριβώς κάτω από τα μάγουλα - αν έχετε φακίδες, ταιριάξτε τες με την απόχρωση του ρουζ - είναι ο ιδανικός τόνος.» 

shutterstock-1466942882.jpg

4. Πείτε «ναι» σε μια ολοκληρωμένη ανανέωση του skincare

Όταν βγαίνετε για after work drinks, είναι σύνηθες να θέλετε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας ή ακόμα να το ανανεώσετε, αλλά «στην πραγματικότητα θα έχει τεράστια διαφορά στη συνολική σας εμφάνιση αν "σβήσετε" το foundation που έχετε βάλει το πρωί και εφαρμόσετε μια νέα στρώση πριν από τη βραδινή σας έξοδο», λέει η Dubroff. «Αν το δέρμα δείχνει φρέσκο, τότε οτιδήποτε άλλο θα δείχνει ακόμα καλύτερα. Το να βασίζεστε σε ένα make up που έχει τοποθετηθεί από τις 8 το πρωί σίγουρα δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι' αυτό, ανανεώστε το skincare σας, μην κάνετε υπερβολές και χτίστε μόνο γύρω από την περιοχή των ματιών.»

5. Αποφύγετε τις έντονες γραμμές

«Όταν το eyeliner είναι πολύ αιχμηρό, έντονο και γραμμικό, μπορεί να φανεί λίγο αυστηρό», λέει η Dubroff. Επιπλέον, όταν συμβαίνει αυτό ένα glossy βλέμμα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. «Θα ξοδέψετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε κάτι που μπορεί εν τέλει να μην σας αρέσει, καθώς θα είναι άγριο. Όποιον τύπο swoosh ή flick και αν προτιμάτε, η Dubroff προτείνει να μαλακώσετε τις άκρες, ώστε να αναδείξετε ένα πιο φυσικό σχήμα. «Αφού δημιουργήσετε τη γραμμή που προτιμάτε με μολύβι, χρησιμοποιήστε ένα μικροσκοπικό πινέλο για να την αναμείξετε και να τη "σβήσετε" κατά κάποιον τρόπο. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα cat-eye, καλό είναι να το σβήνετε στην άκρη». Για μεγαλύτερη διάρκεια, εφαρμόστε πάντα μια mat σκιά ματιών στην ίδια ή παρόμοια απόχρωση με το eyeliner στο καπάκι σας.