fbpixel

Search icon
Search
5 premium restaurants' tips διακόσμησης για να δοκιμάσετε στη δική σας τραπεζαρία
INTERIORS

5 premium restaurants' tips διακόσμησης για να δοκιμάσετε στη δική σας τραπεζαρία


Παρατηρώντας μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, αντιλαμβανόμαστε ότι η διακόσμησή τους προσφέρει αυτό που λέμε μια εμπειρία που «απογειώνει» τις αισθήσεις. Λαχταριστά πιάτα, με κάθε πτυχή του σχεδιασμού τους επιμελημένη σε συνδυασμό με ιδιαίτερη μουσική που δημιουργεί ένα «σύμπαν» το οποίο βυθίζει τους επισκέπτες σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, γύρω από μια τραπεζαρία που μπορεί κι εμπνέει γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις. Μην το ξεχνάτε αυτό! Το dining room του σπιτιού μας θα πρέπει ουσιαστικά να έχει την ίδια λειτουργία, αφού αποτελεί ένα μέρος όπου συγκεντρωνόμαστε και να περνάμε υπέροχες στιγμές με την παρέα μας. Οι χώροι της τραπεζαρίας δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι εντυπωσιακοί και ακριβοί, αλλά φιλόξενοι, γι' αυτό κι εμείς αντλήσαμε έμπνευση από τη διακόσμηση εστιατορίων και ανακαλύψαμε ποια tips τους μπορούμε να υιοθετήσουμε! 

Stay Classic με δερμάτινες πολυθρόνες

brudnizki-9dc69309c7b54224b7873a0dd735faec.webp

Οι δερμάτινες πολυθρόνες είναι άνετες, εύκολες στο καθάρισμα, διαχρονικές και φαίνονται υπέροχες. Αποτελούν επίσης βασικό στοιχείο στις τραπεζαρίες του διάσημου designer εστιατορίων Martin Brudnizki. Σε αυτόν τον χώρο μέσα στο 45 Jermyn St., ο Brudnizki χρησιμοποιεί ένα τολμηρό πορτοκαλί χρώμα για να συμπληρώσει τις λευκές οροφές και τις πράσινες πινελιές. Επιλέξτε ένα διαχρονικό στιλ πολυθρόνας σε μία απόχρωση που αγαπάτε και δεν θα θέλετε ποτέ να αποχωριστείτε.

Τονίστε τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες

nicolefranzen-66aa663662a744528265590b65119950.webp

Έχετε όμορφα κουφώματα, τοίχους από τούβλα ή ξύλινα δοκάρια; Χρησιμοποιήστε αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προς όφελός σας, όπως στο εστιατόριο Reynard του Wythe Hotel. Σε μια τραπεζαρία όπου οι τοίχοι μπορούν να φαίνονται λίγο «γυμνοί», όσο περισσότερη υφή διαθέτουν, τόσο το καλύτερο - ακόμη και χωρίς να κοσμούνται από περίτεχνα έργα τέχνης - η custom-made επένδυση βαμμένη στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους του φόντου προσθέτει ένα ενδιαφέρον οπτικό στοιχείο που ξεχωρίζει για την κομψότητά του.

Glow In Neon

julesinteriors2-a443b089ea004a579c5d14ab1ca499d5.webp

Αν θελήσατε ποτέ έναν λόγο για να τοποθετήσετε τις αγαπημένες σας πινακίδες neon, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον χώρο της Jules Interiors. Συνδυάζοντας ένα neon φωτιστικό flamingo με κομψά λευκά αγάλματα, η designer «αιχμαλωτίζει» τον επισκέπτη αμέσως, ενώ τραβά το βλέμμα στην άκρη του δωματίου. Ταιριάξτε τον φωτισμό σας με την statement διακόσμηση για μια κομψή ατμόσφαιρα που κάνει τα χρώματα να αναδυθούν.

Go Retro

postcompany-c3ec8909fce247f294f1c29485b7a09a.webp

Στο εστιατόριο Whitney στη Φλόριντα που σχεδιάστηκε από την Post Company, το ρετρό έχει γίνει το νέο μοντέρνο. Τα φυσικά υλικά όπως το ζεστό ξύλο συνδυάζονται με φωτεινά, εντυπωσιακά χρώματα και τις μεταλλικές πινελιές. Αν θέλετε να φέρετε τη ρετρό ατμόσφαιρα στη διακόσμηση της τραπεζαρίας σας, ενσωματώστε πάγκους από χάλυβα, προσθέστε ξεθωριασμένα πορτοκαλί και μπλε χρώματα καθώς και ένα μείγμα από διαφορετικές υφές. Είναι επίσης διασκεδαστικό να παίζεις με τον vintage φωτισμό και τα έπιπλα για να αποκτήσεις μια αυθεντική εμφάνιση!

Αναδείξτε τη συλλογής κρασιών σας

nicolefranzen-58e8c1e2ac764144ae54fd00ada05313.webp

Έχετε μια εντυπωσιακή συλλογή κρασιών; Βρείτε έναν καινοτόμο τρόπο να την εμφανίζετε στους καλεσμένους σας αλλά και να τη θαυμάζετε ακόμα και μόνοι, όπως αυτή η σχάρα κρασιών που καλύπτει από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όπως τη φωτογραφίζει ο Franzen. Ακόμα καλύτερα: Δημιουργήστε μια οικεία τραπεζαρία στην κάβα σας. Ομολογουμένως, αυτό μπορεί να εμπίπτει στην κατηγορία του σπιτιού των ονείρων για τους περισσότερους - αλλά αν το έχετε, καλό θα ήταν να το επιδεικνύετε!