fbpixel

Search icon
Search
5 μυστικά styling από Γαλλίδες interior designers
INTERIORS

5 μυστικά styling από Γαλλίδες interior designers

Εμπνευστείτε από τις διακοσμητικές ιδέες των experts


Η αισθητική των Γαλλίδων δεν μπορεί να αποτυπωθεί τόσο πολύ από το Instagram ή τα shows του Netflix, όσο και αν αυτά τα μέσα το προσπαθούν. Όταν μιλάμε για τα πραγματικά μυστικά που διέπουν το γαλλικό στιλ στον εσωτερικό σχεδιασμό, πρέπει να απευθυνθεί κανείς στους ειδικούς για αποκτήσει μια συνολική αυθεντική εικόνα. «Νομίζω ότι το french style θυμίζει μια μόνιμη συζήτηση μεταξύ κλασικισμού και σύγχρονης τέχνης», υποστηρίζει η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Charlotte Féquet, το ομώνυμο πρακτορείο της οποίας ασχολείται με πολυτελή φινιρίσματα, πλούσια χρώματα και εσωτερικές πινελιές που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό μέσα σε έναν χώρο. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα top secret των Γαλλίδων διακοσμητών και designer που μπορείτε να υιοθετήσετε κι εσείς στο σπίτι σας για να φέρετε τον απόλυτο γαλλικό αέρα! 

1. Ξεκινήστε με τα βασικά

1-JTH29.png

First things first και καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικά εύκολα οπτικά στοιχεία από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε και τα οποία φωνάζουν «Γαλλία»: Ένας μεγάλος και παλιός καθρέφτης τοποθετημένος στο μαρμάρινο τζάκι, πολλά βιβλία και πλακάκια από τερακότα που ονομάζονται tomettes. Μία βαθιά μπλε κουζίνα επίσης αποτελεί μια συνηθισμένη επιλογή για τα γαλλικά σπίτια, συνδυάζοντας την κλασική αξία μιας σκούρας απόχρωσης με τον σύγχρονο αέρα του μπλε χρώματος.

2. Αποφύγετε τα clichés

2-hCCmC.jpg

Φυσικά, είναι απαραίτητο να αποφεύγετε τα γαλλικά κλισέ όταν διαμορφώνετε το σπίτι σας, για να μην πέσετε στην παγίδα της Emily Cooper. Οι συμβουλές των experts είναι σαφείς: Πρώτον, μην προσπαθήσετε να εισάγετε τη «Γαλλία» στους εσωτερικούς σας χώρους μέσω της διακόσμησης - σκεφτείτε, μια μεγάλη αφίσα "Amélie Poulain". Αντ' αυτού, απλώς εισάγετε στην κουζίνα σας ένα faitout Le Creuset (και μαγειρέψτε με αυτό), αυτό είναι Γαλλία! Μην επενδύσετε σε μικρές λέξεις ή προτάσεις που είναι στερεωμένες στον τοίχο, όπως cuisine ή atelier - και φυσικά πείτε όχι στους στίχους του La Vie En Rose σε κάποιον πίνακα ή οπουδήποτε αλλού.

3. Πάρτε τον χρόνο σας 

french.jpg

Εκτός από τα κλισέ που πρέπει να αποφεύγονται, οι Γάλλοι απέχουν επίσης από ορισμένες οπτικές πινελιές για να διατηρούν τους εσωτερικούς τους χώρους ακριβώς όπως πρέπει. Τείνουν να επιλέγουν την κομψότητα και την ισορροπία, ενώ αποφεύγουν οποιαδήποτε υπερπροσπάθεια για εντυπωσιασμό και bling στοιχεία. Η εύρεση αυτής της ισορροπίας απαιτεί χρόνο, ειδικά καθώς αποκτάτε ιδιαίτερα κομμάτια που αναπόφευκτα θα προσδώσουν χαρακτήρα στο σπίτι σας με την πάροδο των χρόνων. Εν ολίγοις, καλύτερα να μην βιαστείτε να αγοράσετε μια σειρά από «ταιριαστά» κομμάτια μόνο και μόνο για να γεμίσετε τον χώρο σας. Προσπαθήστε να μην τακτοποιήσετε τα δωμάτια σας εντελώς από την αρχή, το styling ενός χώρου απαιτεί χρόνο και έμπνευση. Καλύτερα να το τακτοποιήσετε μέσα από τα ταξίδια και τις περιπέτειες σας.

4. Δείξτε σεβασμό 

3-Q8Ncw.jpg

Οι Γαλλίδες designers μοιράζονται επίσης ένα άλλο μυστικό για τη δημιουργία ενός φιλόξενου και ταυτόχρονα κομψού σπιτιού: ο σεβασμός του περιβάλλοντος και της ιστορίας ενός κτιρίου. Ναι, είναι επιτακτική ανάγκη να μην επιτρέψετε ποτέ στα πράγματα να γίνουν πολύ matchy-matchy. Πρέπει να σκέφτεστε πώς να διατηρείτε την ταυτότητα ενός χώρου, αλλά ταυτόχρονα, να δημιουργείτε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον.

5. Mix and match

5-dLfS8.jpg

Σε συνδυασμό με τη συμβουλή να δουλέψετε με και γύρω από τα αρχικά χαρακτηριστικά ενός χώρου, συνιστάται επίσης να ακολουθήσετε τα εξής: Συλλέξτε έπιπλα από ταξίδια, υπαίθριες αγορές και μερικά πολύ ωραία κομμάτια από σχεδιαστές για να προσθέσετε ένα ιδιαίτερο touch στον χώρο σας. Χρησιμοποιήστε πολλά χρώματα από την ίδια παλέτα ή τόνο σε ένα δωμάτιο και δημιουργήστε μια αντίθεση στα υλικά: ακατέργαστα και πιο soft, όπως το ακατέργαστο ξύλο και ο χρυσός ορείχαλκος. Αποφύγετε την εστίαση σε ένα και μόνο χρώμα ή υλικό. Αφήστε ελεύθερη την αγάπη σας για διάφορα στιλ, περιόδους και στοιχεία σχεδιασμού. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σαφή «φωνή» και ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολύ busy!