fbpixel

Search icon
Search
5 μαγευτικοί προορισμοί για σύντομα getaways φέτος το φθινόπωρο -part 2
TRAVEL

5 μαγευτικοί προορισμοί για σύντομα getaways φέτος το φθινόπωρο -part 2

Ιδανικές επιλογές για κοντινά ταξίδια


Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου κι η αλήθεια είναι, πως ήδη η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. Αυτό, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε την αλλαγή της εποχής και κάνει ακόμη πιο έντονη την επιθυμία για εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς, που μας περιμένουν να τους εξερευνήσουμε. Για τους λάτρεις των φυσικών τοπίων, οι επιλογές είναι πολλές και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel bag σας και να επιλέξετε τον αγαπημένο σας destination, απολαμβάνοντας είτε ένα χαλαρωτικό getaway, είτε μία αυθημερόν εξόρμηση. Enjoy!

Η κατάλληλη εποχή για εξορμήσεις 

Έδεσσα

d3d4553d-cc02-4067-a187-1f1ffe3c18b0.jpeg

Αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο δημοφιλείς κι αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και προσελκύει αρκετούς επισκέπτες, ειδικότερα το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η Έδεσσα βρίσκεται μόλις 90 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και διαθέτει πολλά, διαφορετικά μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Οι διάσημοι καταρράκτες της, φυσικά αποτελούν πόλο έλξης, όπως και το γραφικό ορεινό θέρετρο του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, που έχει την τιμητική του. Αν επιλέξετε την Έδεσσα για το ταξίδι σας, επιβάλλεται να κάνετε αρχικά μία στάση στο Πάρκο Καταρρακτών, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά τον πανέμορφο, καταρράκτη «Κάρανο». Το νερό που πέφτει από ύψος περίπου 70 περίπου μέτρων, σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο δημιουργούν μία μαγευτική εικόνα που κόβει την ανάσα! Επίσης, δε θα πρέπει να παραλείψετε να περπατήσετε στα καλντερίμια της πρώτης χριστιανικής γειτονιάς Βαρόσι, που δημιουργήθηκε το 1389 κι έχει καταφέρει να διατηρήσει τα παραδοσιακά, αρχιτεκτονικά της στοιχεία, στο πέρασμα των χρόνων.

Ξάνθη

0eb4726a-5e63-4194-bc40-e0ade88e6ced.jpeg

Η Ξάνθη είναι απολαυστική αυτήν την εποχή, καθώς τα καφέ και κίτρινα, φθινοπωρινά χρώματα κυριαρχούν και δεν είναι τυχαίο, ότι έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο destination για πολλούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο. Η "πόλη με τα χίλια χρώματα", όπως τη χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι, έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά των travel-lovers και προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, σε όσους την επισκέπτονται. Είναι γνωστή για τη γαστρονομία της και ξεχωρίζει για τον γραφικό χαρακτήρα και την πλούσια ιστορία της, ενώ οι βόλτες στα λιθόκτιστα σοκάκια αποτελούν φυσικά must, καθώς τα εντυπωσιακά αρχοντικά κι οι έντονες μυρωδιές από τα μπαχαρικά στις γειτονιές θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν. Το Λαογραφικό Μουσείο στο Αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου, η Πινακοθήκη της Ξάνθης, που στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης και τέλος, το Αρχοντικό Δανιέλ είναι επίσης μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας.

Παγγαίο

e708541d-a6b0-4f0f-b095-e19cf214445a.jpeg

Για τους λάτρεις της φύσης, των καταπράσινων τοπίων και των γραφικών προορισμών, το Παγγαίο αποτελεί ιδανική επιλογή. Πρόκειται για ένα μέρος γεμάτο με παραδοσιακούς οικισμούς, βυζαντινά μοναστήρια και με πλούσια ιστορία, που βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα μακριά από την Καβάλα. Η Μουσθένη, με τα τοξωτά γεφύρια και τα λιθόκτιστα παραδοσιακά σπίτια είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να βρεθείτε οπωσδήποτε, όπως κι η Μεσορόπη με τα επιβλητικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Εξίσου εντυπωσιακό, είναι το Παλαιοχώρι με το Βρανόκαστρο, το καστανόδασος, αλλά και τον παραδοσιακό οικισμό της Ελευθερούπολης, που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Last but not least, μία βόλτα στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, αλλά και στα τοπικά οινοποιεία, που παράγουν τον γνωστό «Βίβλινο οίνο», δε θα πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμά σας.

Μετέωρα

bb7d9e38-b2c9-4046-96b4-cfbe6be8d652.jpeg

Τοπία που κόβουν την ανάσα με την απαράμιλλη ομορφιά τους, ένα μέρος με σπάνια ομορφιά που ειδικά το φθινόπωρο έχει την τιμητική του. Τα Μετέωρα προσφέρονται για ένα χαλαρωτικό getaway σε ένα πανέμορφο περιβάλλον κι αν επιλέξετε τον συγκεκριμένο προορισμό, θα πρέπει σίγουρα να βρεθείτε σε μερικά από τα μοναστήρια που λειτουργούν μέχρι και σήμερα, όπως η Μονή του Αγίου Στεφάνου, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του Καθολικού, που κατασκευάστηκε το 1814, καθώς και το μουσείο με τις μεταβυζαντινές εικόνες και τα έργα αργυροχοΐας. Επίσης, ο παραδοσιακός οικισμός Καστράκι αποτελεί must-visit για τους επισκέπτες, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει μικρά, γραφικά ταβερνάκια όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τις πιο λαχταριστές, τοπικές συνταγές και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια και θαυμάστε τη θέα στους επιβλητικούς βράχους που περιβάλλουν το χωριό. Η εικόνα είναι απλά εντυπωσιακή!

Τρίκαλα

6517ddf6-f964-4f0d-b3c5-765306743e9d.jpeg

Τα Τρίκαλα τόσο το φθινόπωρο, όσο και τον χειμώνα αποτελούν αγαπημένο προορισμό και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Διαθέτουν πολλά, διαφορετικά spots τα οποία αξίζει να γνωρίσετε από κοντά και ψηλά στην must-see λίστα σας, θα πρέπει να βρίσκεται το Βαρούσι, η παλιά πόλη, που είναι κάτω από το Φρούριο της πόλης. Περπατήστε στα πέτρινα σοκάκια, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα πολλά, διατηρητέα κτίρια και κάντε τη βόλτα σας στο φρούριο, με τη μαγευτική θέα προς όλη την πόλη. Τα μανάβικα είναι μία από τις πιο γνωστές περιοχές των Τρικάλων, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες μικρές, ταβέρνες που σερβίρουν λαχταριστούς μεζέδες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται κι η γέφυρα του Ληθαίου ποταμού, που διασχίζει το κέντρο. Μπορείτε να κατεβείτε τα σκαλιά και να περπατήσετε δίπλα από το ποτάμι, απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο. Τέλος, εφόσον επιλέξετε τα Τρίκαλα κι έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, επιβάλλεται και μία βόλτα στα χωριά του Κόζιακα, την Ελάτη, το Περτούλι και το Νεραιδοχώρι. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, καθώς πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία!