fbpixel

Search icon
Search
5 κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ευτυχισμένων ανθρώπων
LIFE & CAREER

5 κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ευτυχισμένων ανθρώπων

Υιοθετήστε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα


Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν, όλοι, κοινά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα. Σε όποια κοινωνική τάξη κι αν ανήκουν, οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι που έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους. Αυτό που έχει επίσης παρατηρηθεί, είναι ότι ακολουθώντας απλώς αυτές τις αρκετά βασικές κατευθυντήριες γραμμές βελτιώνεται εξαιρετικά γρήγορα η συνολική ευτυχία ενός ατόμου.

Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ματιά σε 5 από τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν διακριθεί ανάμεσα σε ευτυχισμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο! 

1. Ζουν στο παρόν

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι πολύ κολλημένοι στο παρελθόν, ούτε ανησυχούν πολύ για το μέλλον. Ζουν στο παρόν, το απολαμβάνουν πλήρως, ενώ ταυτόχρονα είναι ευγνώμονες για το παρελθόν και ενθουσιασμένοι για το τι έχει να προσφέρει το μέλλον. Η παραμονή στην παρούσα στιγμή μειώνει το άγχος, αυξάνει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη, αυξάνει τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές δεξιότητες και οδηγεί σε λιγότερες υπερβολικές σκέψεις και ανησυχίες. Ο Βούδας έλεγε: «Το μυστικό της υγείας, τόσο για το μυαλό, όσο και για το σώμα δεν είναι να θρηνούμε για το παρελθόν, ούτε να ανησυχούμε για το μέλλον, αλλά να ζούμε στην παρούσα στιγμή με σύνεση και σοβαρότητα». 

shutterstock-2397191351.jpg

2. Βλέπουν ευκαιρίες αντί για προβλήματα

Όταν προκύπτουν προβλήματα, δεν πνίγονται σε όλα τα πιθανά αρνητικά αποτελέσματα, αλλά βλέπουν ευκαιρίες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Συνήθως αποδέχονται ότι η ζωή δεν θα είναι εύκολη ανά πάσα στιγμή και χρησιμοποιούν τις προκλήσεις και τις αναποδιές ως έναν τρόπο για να γίνουν πιο δυνατοί από πριν. Είναι σε θέση να βλέπουν κάτι θετικό σε ό,τι τους συμβαίνει.

3. Βρίσκουν την ευτυχία στα μικρά πράγματα

Ενώ πολλοί τείνουν να αναζητούν την ευτυχία σε μεγαλύτερες νίκες και κέρδη, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν ευχαρίστηση και ευτυχία στα μικρά πράγματα της καθημερινότητάς τους. Μπορεί να είναι ο ήλιος στο πρόσωπό σας καθώς ξυπνάτε, τα φρέσκα μοσχοβολιστά ρούχα, το να περνάτε χρόνο με έναν καλό φίλο, η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού, ένα φρέσκο φλιτζάνι καφέ ή το να τρώτε ένα καλό γεύμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι τα μεγαλύτερα και προβλέψιμα ορόσημα στη ζωή που δημιουργούν ευτυχία, όπως μια μεγάλη προαγωγή στη δουλειά, αλλά η εκτίμηση των μικρών, απροσδόκητων χαρών που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στη γη.

4. Επιβραβεύουν και δίνουν συγχαρητήρια 

Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και σε ειρήνη με τον εαυτό τους συνήθως δεν σκέφτονται πολύ για να επαινέσουν και να δώσουν συγχαρητήρια για πράγματα που αφορούν άλλους, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν και βοηθούν αντί να αρκούνται στο να παίρνουν οι ίδιοι τα εύσημα. Οι ευτυχισμένοι τείνουν να δείχνουν ειλικρινή εκτίμηση, να είναι ταπεινοί και να κάνουν ερωτήσεις αντί να επιτίθενται και να προσβάλλουν τους άλλους, προσπαθώντας να βάλουν τον εαυτό τους πιο πάνω. Το να δίνετε κομπλιμέντα έχει μια μακρά σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Παρακινεί, μεταδίδει αγάπη, δημιουργεί θετική ατμόσφαιρα και ενισχύει την ευημερία των άλλων, ακόμη και τη δική σας αυτοεκτίμηση. Συν τοις άλλοις, κάνει τους ανθρώπους να θέλουν πραγματικά να είναι καλοί και ευγενικοί μαζί σας, κάνοντας καλά πράγματα να συμβούν στο μέλλον. Επιπλέον, είναι εντελώς δωρεάν και σχεδόν αβίαστα...

shutterstock-2472683937.jpg

5. Είναι ευγνώμονες

Είναι ευγνώμονες και εκτιμούν αυτό που ήδη έχουν, αντί να επιθυμούν συνεχώς όλο και περισσότερα και περισσότερα, χωρίς ποτέ να ικανοποιούνται πλήρως. Ευχαριστιούνται πραγματικά με όλα όσα έχουν, βλέπουν τα θετικά και την ομορφιά σε κάθε πτυχή της ζωής τους, στις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω τους, στις καλές εμπειρίες και όχι μόνο στην αξία των υλικών αγαθών τους ή στην οικονομική τους κατάσταση.