fbpixel

Search icon
Search
Feng Shui tips για να φέρετε θετικά vibes στο σαλόνι σας
INTERIORS

Feng Shui tips για να φέρετε θετικά vibes στο σαλόνι σας

Η Laura Cerrano σας δίνει τις σωστές συμβουλές για να το πετύχετε


Από την επιλογή των φυτών εσωτερικού χώρου που φέρνουν καλή τύχη και των έργων τέχνης που χαρίζουν καλαισθησία στο σπίτι, τελικά είναι πολύ εύκολο να φέρετε σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας την αρχαία κινεζική τέχνη του Feng Shui. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σωστή εφαρμογή του, αντλήστε πληροφορίες από την expert Laura Cerrano. «Ανάλογα με τη διάταξη του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας, το σαλόνι τείνει να είναι ένα από τα πρώτα δωμάτια που σας καλωσορίζει» εξηγεί. «Αυτό σημαίνει ότι η παρουσίαση του living room δημιουργεί αυτόματα ένα συγκεκριμένο συναίσθημα -θετικό ή αρνητικό- πριν προχωρήσετε και πιο μέσα». Το ίδιο συμβαίνει και με τους καλεσμένους σας. Εμείς λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα 6 επικρατέστερα Feng Shui tips, για να δείτε το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται σε μια όαση φιλοξενίας. 

Αντιληφθείτε τη λειτουργία του χώρου

feng-shui-living-room-tips-243453-1543865231110-main500x0c.jpg

Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε (ή ακόμα και να μετακινείτε) έπιπλα, η Cerrano συμβουλεύει να αξιολογήσετε πρώτα με ποιον τρόπο χρησιμοποιείτε το σαλόνι σας. Για παράδειγμά, σας προτείνει να αναρωτηθείτε «Ποιες δραστηριότητες θα λάβουν χώρα εδώ; Το χρησιμοποιείτε κυρίως για να απολαύσετε να περάσετε χαλαρές στιγμές, για ψυχαγωγία, για εργασία ή φαγητό; Ή για όλα τα παραπάνω;». Ανεξάρτητα από τη λειτουργία του χώρου πάντως κανένα σαλόνι δεν είναι πλήρες χωρίς καναπέ. Αφού διαλέξετε μια θέση για να τον βάλετε, ίσως πρέπει να μάθετε και τη σωστή θέση για την τηλεόρασή σας. «Οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον είναι τόσο λεπτές, ώστε να μπορείτε να τις τοποθετήσετε στον τοίχο για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα» λέει η Cerrano. Ωστόσο, αν και πολλοί που έχουν τζάκι τείνουν να την τοποθετούν πάνω σε αυτό, η ίδια συμβουλεύει να μην το κάνετε. «Αν αυτή είναι η μόνη θέση στο σαλόνι για να την τοποθετήσετε, κάντε το, αλλά εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χώρο πιο φιλικό για εσάς και την οικογένειά σας, επιτρέψτε στο τζάκι να έχει τον πρώτο ρόλο». 

Αγαπήστε το χρώμα

feng-shui-living-room-tips-243453-1543865203489-main500x0c.jpg

Ανάλογα με τη μέθοδο του Feng Shui που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, «τα καλύτερα χρώματα για το σαλόνι σας καθορίζονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τα πέντε στοιχεία της φύσης ή τη μέθοδο του χάρτη Bagua, που αναλύει την ενέργεια του σύμπαντος μέσα από 8 σύμβολα του Ταοϊσμού», εξηγεί η Cerrano. Ας υποθέσουμε ότι το καθιστικό σας βλέπει νότια. Γενικά, οι προτεινόμενες αποχρώσεις είναι και οι πιο ζεστές: κόκκινες, πορτοκαλοκόκκινες, κίτρινες ή ακόμα και ροζ ή μοβ. Προειδοποιεί επίσης να μην το παρακάνετε με το χρώμα, γιατί μπορεί να έχετε ένα κιτς αποτέλεσμα. «Θα μπορούσατε να επιλέξετε για παράδειγμα μια ουδέτερη απόχρωση τον τοίχο (όπως κρεμ ή beige) και να τονίσετε το σαλόνι σας με έντονους ζεστούς τόνους σε διάφορα έργα τέχνης, μαξιλάρια, fluffy καλύμματα και ριχτάρια ή και βιβλία για το coffee table book σας» προτείνει.

Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ

feng-shui-living-room-tips-243453-1543865243437-main500x0c.jpg

Όταν πρόκειται για τα αξεσουάρ που θέλετε να τοποθετήσετε στο σαλόνι σας, θέλετε να επιλέξετε μια συλλογή από αντικείμενα που έχουν νόημα και αξία για εσάς, σύμφωνα με τη Cerrano. «Βεβαιωθείτε ότι αυτό που εντάσσετε θα μεταφέρει ευχάριστα vibes» συνιστά. «Όταν βλέπετε αυτά τα items, θα πρέπει να αισθάνεστε ένα χαμόγελο στην ψυχή σας ή ίσως μια αίσθηση ολοκλήρωσης» εξηγεί. Άλλωστε, σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο, το περιβάλλον θα σας επηρεάζει πάντοτε. Επομένως, μη διστάζετε να βάλετε ένα παλιό έπιπλο από το σπίτι της γιαγιάς σας, που έχει συναισθηματική αξία για εσάς, αλλά μέχρι πρότινος το αποφεύγατε γιατί ήταν old fashioned.

Κρεμάστε (στο σωστό σημείο) έναν καθρέφτη

feng-shui-living-room-tips-243453-1543865255092-main500x0c.jpg

Για ένα ιδιαίτερα μικρό σαλόνι, η Cerrano συνιστά να κρεμάσετε κάπου έναν μικρό καθρέφτη, αλλά η τοποθέτηση στο σωστό σημείο είναι αυτό που έχει σημασία. «Οι καθρέφτες έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν ένα δωμάτιο κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο» εξηγεί. «Απλώς να είστε ενήμεροι για το τι αντανακλά ο καθρέφτης, διότι διπλασιάζει την ενέργεια από ό,τι βλέπει». Για παράδειγμα, μπορείτε να επενδύσετε σε έναν ολόσωμο και να τον τοποθετήσετε απέναντι από τη βιβλιοθήκη σας για να αντανακλά την ηρεμία που νιώθετε όταν διαβάζετε ένα βιβλίο. Ή να τον βάλετε απέναντι από το παράθυρο, για να διπλασιάζει το φως και την αισιοδοξία. 

Τοποθετήστε φυτά

feng-shui-living-room-tips-243453-1543865269358-main500x0c.jpg

«Τα φυτά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του σωστού Feng Shui σε κάθε σαλόνι, επειδή ενισχύουν τη δύναμη της ζωής», σύμφωνα με τη Cerrano. «Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα και να ταιριάξουν απίστευτα με τους γήινους τόνους δημιουργώντας έτσι ένα nature friendly αποτέλεσμα. Τα φυτά που φέρνουν θετική ενέργεια είναι ο αγγλικός κισσός, ο κρίνος και το μπαμπού. Μπορείτε, λοιπόν, να τα τοποθετήσετε διάσπαρτα στο living room σας δίπλα από τους καναπέδες ή μια πολυθρόνα και να απολαύσετε την ηρεμία που θα σας χαρίσουν απλόχερα.