fbpixel

Search icon
Search
5 days detox για να ακολουθήσετε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων
WELLNESS

5 days detox για να ακολουθήσετε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

Υιοθετήστε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες


Είτε σας αρέσει είτε όχι (εμάς πολύ) η Χριστουγεννιάτικη περίοδος βρίσκεται προ των πυλών, και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε τα Christmas outfits που αυτήν τη χρονιά ελπίζουμε να ευχαριστηθούμε! Οι γιορτές ωστόσο, εκτός από φανταστικούς στολισμούς, μοναδικά δώρα, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα συνοδεύονται και από gatherings για φαγητό, ποτό και διάφορους άλλους «πειρασμούς» που μπορεί να μας κάνουν να ξεφύγουμε από το διατροφικό μας πρόγραμμα. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε όχι μόνο να παραμείνετε fit μετά από την επέλασή τους, αλλά θέλετε να σας βρουν και στην καλύτερη φόρμα σας, τότε σας έχουμε ένα πλάνο αποτοξίνωσης 5 ημερών που θα λατρέψετε. 

Αν θέλετε λοιπόν, θέλετε να απολαύσετε αυτά τα Χριστούγεννα όσο πιο ανέμελα μπορείτε, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας για όλες τις τροφές και το αλκοόλ που πρόκειται να καταναλώσετε!

Γιατί αποτοξίνωση;

Περιστασιακά χρειάζεται να «καθαρίζουμε» βασικά όργανά μας όπως το συκώτι, το έντερο, αλλά και να ευνοούμε την κυκλοφορία του αίματός μας και τους λεμφαδένες μας. Αυτά απορροφούν πολλές τοξίνες στην καθημερινή μας ζωή, επομένως μερικές φορές χρειάζεται να είμαστε πιο «ευγενικοί» μαζί τους. Μια αποτοξίνωση θα βοηθήσει πραγματικά στην εξισορρόπηση της λειτουργίας του, ενώ μάλιστα μερικές ώρες πραγματικά καλού ύπνου κάθε βράδυ, θα συμβάλλουν επίσης ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει το πάρτι. 

shutterstock-1040913088.jpg

Πώς κάνω αποτοξίνωση;

Step 1: Πριν ξεκινήσετε, προετοιμαστείτε καταναλώνοντας μερικές κουταλιές αλεσμένους σπόρους λιναριού εμποτισμένους όλη τη νύχτα σε χυμό δαμάσκηνου. Αυτό βοηθά να απαλλαγούμε από τυχόν τοξίνες, που μπορεί να βρίσκονται στο παχύ έντερο.

Step 2: Φροντίστε να τρώτε 3 γεύματα την ημέρα, συν 2 σνακ, αν χρειάζεται (ένα κομμάτι φρούτου και λίγα αμύγδαλα) για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Step 3: Κρατήστε τα γεύματά σας λιτά και φροντίστε να τρώτε μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε ένα από αυτά. Μπορεί να περιλαμβάνουν λευκό κρέας (η γαλοπούλα είναι ένα υπέροχο άπαχο λευκό κρέας) ψάρια, αυγά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και οστρακοειδή. Προσπαθήστε να φάτε 4-6 κομμάτια χρωματιστά λαχανικά. Το σέλινο είναι εξαιρετικό για αποτοξίνωση, αλλά οι πατάτες και οι παστινάδες δεν υπολογίζονται σε αυτό!

Step 4: Να προσθέτετε μια μικρή ποσότητα λίπους σε κάθε γεύμα, αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή ελαιόλαδου, λαδιού καρύδας ή βουτύρου.

Step 5: Πίνετε πολύ νερό και ροφήματα από βότανα ή πράσινο τσάι.

Step 6: Αποφύγετε τη ζάχαρη, το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και την καφεΐνη. Αυτά προκαλούν συσσώρευση τοξινών και κάνουν το συκώτι να δουλεύει πολύ σκληρά. Ευθύνονται συνήθως για τους πονοκεφάλους, την κακοσμία, τα αέρια και την κόπωση.

Step 7: Η γλουτένη πρέπει επίσης να αποφεύγεται, επομένως προσπαθήστε να επιλέξετε εναλλακτικές λύσεις χωρίς αυτήν.

Ας ξεκινήσουμε!

Ακολουθήστε το παρακάτω πρόγραμμα για 4-5 ημέρες

shutterstock-646105657.jpg
  • Πρώτο πράγμα το πρωί που βοηθάει στον καθαρισμό του εντέρου είναι να καταναλώνετε τους σπόρους λιναριού που προείπαμε.
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνετε 3 smoothies και 1 shake πρωτεΐνης. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε 2 smoothies και 1 πράσινη σούπα.
  • Μην τρώτε τίποτα μετά τις 8 το βράδυ και πίνετε μόνο νερό ή ροφήματα από βότανα.
  • Πίνετε 3 λίτρα υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Diet Plan Proposal 

Πρωινό Γεύμα: Γιαούρτι καρύδας με φρούτα

Μεσημεριανό: Σούπα λαχανικών με φασόλια

Βραδινό: Πρωτεΐνες, λαχανικά και μικρή ποσότητα λίπους –keep it simple! 

Start now!