fbpixel

Search icon
Search
5 coffee table books από τον πιο luxurious εκδοτικό οίκο που μόλις κυκλοφόρησαν
ARTS & CULTURE

5 coffee table books από τον πιο luxurious εκδοτικό οίκο που μόλις κυκλοφόρησαν

Προτάσεις που θα σας εθίσουν στο διάβασμα, αλλά και στην υψηλής αισθητικής διακόσμηση δια χειρός του οίκου Αssouline


Ο εκδοτικός οίκος Assouline φημίζεται για την κυκλοφορία μοναδικών αναγνωσμάτων, τα οποία δεν αποτελούν μονάχα μικρά συγγραφικά αριστουργήματα, αλλά και άκρως ενδιαφέροντα λευκώματα ξεχωριστών φωτογραφιών και φυσικά υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία, αφού ένα και μόνο βιβλίο με την υπογραφή του παγκοσμίως γνωστού luxurious publishing brand μπορεί να αναβαθμίσει τη διακόσμηση του καθιστικού και του coffee table σας. Καθώς πλησιάζει σιγά σιγά η καινούρια holiday season, εμείς είμαστε ήδη σε αναζήτηση των πιο φίνων δώρων που θα χαροποιήσουν κάθε παραλήπτη. 

Ανακαλύψτε τις ολοκαίνουριες κυκλοφορίες βιβλίων του οίκου κι εμπνευστείτε από μοναδικές ιδέες. 

The Impossible Collection of Whiskey

Στο "The Impossible Collection of Whisky", ο γνωστός συγγραφέας οινοπνευματωδών ποτών, Clay Risen, κάνει λόγο για την ιστορία αυτού του ιστορικού ποτού, προσκαλώντας τον αναγνώστη να ταξιδέψει μέχρι τα πιο φημισμένα αποστακτήρια του κόσμου και να ανακαλύψει τα καλύτερα μπουκάλια τους. Από τα καλύτερα ουίσκι των Highlands στη Σκωτία έως το καλύτερο Bourbon του Κεντάκι, οι επιλογές 100 υπέροχων επιλογών του Risen προέρχονται από παλιούς κατασκευαστές, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για την εξαιρετική γεύση τους, αλλά και για τη σπανιότητα, την ηλικία και την καινοτομία. Μπουκάλια από χώρες με αναπτυσσόμενες αγορές ουίσκι, όπως η Ινδία και η Τσεχική Δημοκρατία, βρίσκονται δίπλα σε παλιά αμερικάνικα κλασικά, όπως το Pappy Van Winkle και μερικά από τα πιο σπάνια, πιο πολυπόθητα μπουκάλια στην αγορά. Ανακαλύψτε θαυμάσιες προτάσεις, όπως το ιρλανδικό Midleton Very Rare 45 χρονών, το παλαιότερο, ακριβότερο ιρλανδικό ουίσκι στον κόσμο. Ένα must-have item για τη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε πραγματικού γνώστη ουίσκι, το "The Impossible Collection of Whisky" είναι ένα προσεκτικό δημιούργημα, με σεβασμό σε ένα ποτό που παλαιότερα αποκαλούσαν και ως το «νερό της ζωής».

Paris Chic

Το Παρίσι είναι η πόλη των κομψών ανθρώπων, της μόδας και της υψηλής αρχιτεκτονικής που λάμπει ακόμη και στις πιο καθημερινές γωνιές του. Τα γραφικά bistrot, τα μαγικά σοκάκια, τα διάφορα studio καλλιτεχνών και οι μοναδικοί χαρακτήρες του δρόμου αναδεικνύονται σε κάθε σελίδα θυμίζοντας σύγχρονο πίνακα ζωγραφικής. Από τους skateboarders έως τους antiquarians, αυτό το βιβλίο αποτελεί μια ωδή στην παριζιάνικη ζωή! Η συγγραφέας Alexandra Senes και ο φωτογράφος Oliver Pilcher ανοίγουν τις πύλες μερικών από των πιο καλαίσθητων κατοικιών στην Πόλη του Φωτός και μοιράζονται οικεία πορτρέτα διαφόρων οικογενειών. Οι ήσυχες, καθημερινές στιγμές της ζωής στο Παρίσι ξετυλίγονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Pilcher. Τα μνημεία δεν κάνουν την πόλη. Οι άνθρωποι την κάνουν.

Zuhair Murad

Θυμίζοντας έναν λαμπερό κόσμο με ντελικάτες λεπτομέρειες και ρομαντικό δραματικό ύφος, οι couture συλλογές του Zuhair Murad αποτυπώνονται άμεσα στο χαρτί. Κάθε έκφραση του έργου του σχεδιαστή αποκαλύπτει μια μαγική ιστορία εντυπωσιακής κομψότητας και μοντέρνας εκλεπτυσμένης αισθητικής. Ένα κομμάτι Zuhair Murad απαιτεί εκατοντάδες ώρες χειροποίητης εργασίας και ιδιαίτερη προσοχή στο κέντημα και το φινίρισμα από τα ατελιέ του στο Παρίσι και στη Βηρυτό, μέχρι τις πιο iconic red carpet δημιουργίες του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Murad έχει επιμεληθεί τα looks μεγάλων σταρ του Hollywood, όπως οι Jennifer Lopez, Priyanka Chopra Jonas, Sofía Vergara, Celine Dion, Kylie Minogue και Rita Ora. 

Sushi Shokunin: Japan's Culinary Masters

Στην Ιαπωνία, το μαγείρεμα έχει συχνά συναισθηματική αξία κι έτσι η παρασκευή sushi θεωρείται μία από τις καλύτερες γαστρονομικές τέχνες. Σε αυτήν την εκπληκτική νέα κυκλοφορία, ο βραβευμένος φωτογράφος James Beard και ο συγγραφέας Andrea Fazzari αποτυπώνουν είκοσι από τους πιο διάσημους «δασκάλους» sushi chef στην ιαπωνική γαστρονομική σκηνή. Κάθε κεφάλαιο εισάγει τους αναγνώστες σε έναν νέο master και εστιατόριο, του οποίου θα λατρέψετε την αισθητική, τη φιλοσοφία και το επίπεδο αφοσίωσης, στοιχεία που αναδεικνύονται στο συγκεκριμένο λεύκωμα. Το απόλυτο coffee table book για τους λάτρεις του sushi -άλλα και για όσους ενδιαφέρονται για την εκλεκτή κουλτούρα της κάθε κουζίνας- με τίτλο, "Sushi Shokunin", είναι το πρώτο του είδους του με τους πιο αυθεντικούς δημιουργούς και μάγειρες.

Vital Voices: 100 Women Using Their Power to Empower

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ανάγνωσμα, το οποίο συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη έκθεση τέχνης, η οποία ουσιαστικά γιορτάζει 100 παγκόσμιες γυναίκες ηγέτες που επαναπροσδιορίζουν κάθε έννοια δύναμης. Προσεκτικά μελετημένο από την Alyse Nelson, με πρόλογο από τη βραβευμένη National Youth Poet, Amanda Gorman, και εικόνες της Gayle Kabaker, το βιβλίο και η έκθεση περιλαμβάνουν μια επιλογή από πρωτότυπα πορτρέτα, συνοδευόμενα από ενδιαφέροντα αποσπάσματα προσωπικών αφηγήσεων από μερικές από τις πιο σημαντικές και διορατικές γυναίκες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των: Justice Ruth Bader Ginsberg, Hillary Rodham Clinton, Malala Yousafzai, Bozoma Saint John, Jacinda Ardern, Donna Langley, Menaka Guruswamy and Arundhati Katju, Joy Buolamwini, Megan Rapinoe και πολλές ακόμη. Ειλικρινείς και δραστήριες, κάθε γυναίκα-ηγέτης μοιράζεται τις δικές της ιστορίες, τη σοφία και τις ιδέες τη, δείχνοντάς μας ότι οι γυναίκες ηγούνται διαφορετικά και ότι αυτή η διαφορά είναι απόλυτα απαραίτητη στον κόσμο μας σήμερα!