fbpixel

Search icon
Search
5+1 τροφές για να ξεπεράσετε άμεσα το hangover
WELLNESS

5+1 τροφές για να ξεπεράσετε άμεσα το hangover

Give them a try!


Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα απλό night out έχει καταλήξει σε μια φανταστική βραδιά, η οποία έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες και εκτός από πολύ κέφι, συμπεριελάμβανε και άφθονο αλκοόλ. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως όταν το επόμενο πρωί πρέπει να επανέλθετε δυναμικά στη δουλειά σας ή και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σας κι ο επίμονος πονοκέφαλος δε σας αφήνει; Τότε, είναι αλήθεια ότι πάσχετε από το περιβόητο hangover. Μην απογοητεύεστε, καθώς υπάρχει λύση. Εμπιστευτείτε τις παρακάτω τροφές, οι οποίες πρόκειται να σας βοηθήσουν να συνέλθετε άμεσα, αφού θα επαναφέρουν τον εξασθενισμένο οργανισμό σας back on track σε χρόνο μηδέν.

Αυγά

shutterstock-264691460.jpg

Αυτή η βασική επιλογή πρωινού είναι η κατάλληλη για ένα πρωινό μετά από ένα hangover. Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή αμινοξέων όπως η κυστεΐνη, η οποία διασπά χημικά που προκαλούν κεφαλαλγία -κοινώς πονοκέφαλο. Είναι επίσης, μια καλή πηγή ταυρίνης, η οποία ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος.

Μπανάνες

shutterstock-341156408.jpg

Οι μπανάνες περιέχουν κάλλιο και αποτελούν έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη, ο οποίος μπορεί να εξαντληθεί εάν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ενσωματώστε μια μπανάνα στη διατροφή σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε από ένα hangover- είτε συνοδεύοντας την με κάτι άλλο, είτε από μόνη της.

Βρώμη

shutterstock-1667986477.jpg

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κάνετε μια επιλογή που περιέχει λιπαρά, η ιδέα του να παραμείνετε πιστοί σε υγιεινά super foods είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη λύση. Ξεκινήστε το πρωινό σας (ή το απόγευμα) με ένα ζεστό μπολ γεμάτο με βρώμη και φρούτα. Πρόκειται για έναν υγιεινό τρόπο, που θα σας βοηθήσει να πάρετε τους υδατάνθρακες, τους οποίους ποθεί το σώμα σας μετά από μια νύχτα με αλκοόλ. Plus, θα χαρίσετε στον εαυτό σας τα οφέλη του ασβεστίου, της βιταμίνης Β, του μαγνησίου και του σιδήρου.

Μέλι

shutterstock-1929060167.jpg

Η φρουκτόζη χωνεύεται με τον ίδιο ρυθμό με το αλκοόλ. Έτσι, καταναλώνοντας μια υγιή δόση μελιού κατά τη διάρκεια ενός hangover, αναγκάζετε το σώμα σας να ξεφορτωθεί το αλκοόλ στο σύστημά σας πιο γρήγορα. Βοηθάει επίσης, το σώμα σας να ανακάμψει από την υπογλυκαιμία -γνωστή και ως χαμηλή γλυκόζη αίματος- που προκαλείται από το ποτό. Ξεκινήστε την ημέρα σας με βρώμη και λίγο μέλι, προσθέστε το σε γιαούρτι -καθώς τα προβιοτικά βοηθούν στην καταπολέμηση του hangover, και φυσικά προσθέστε το σε κάποιο καταπραϋντικό τσάι.

Coconut Water

shutterstock-597033992.jpg

Αντί να επιλέξετε κάποιο από τα ζαχαρούχα αθλητικά ποτά -που δεν ωφελούν την υγεία ή το hangover σας, δώστε την προσοχή σας σε ό,τι έχει να σας προσφέρει η Μητέρα Φύση. Το νερό καρύδας λοιπόν είναι ένα από αυτά, αφού περιέχει ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο καθώς και αντιοξειδωτικά για να αποκαταστήσετε το σώμα σας μετά από μια κουραστική νύχτα.

Νερό

shutterstock-1548860402.jpg

Last but not least, το νερό είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν πρόκειται να θεραπεύσετε και να αποτρέψετε κάποιο hangover. Θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που καταναλώνετε όταν ξυπνάτε και θα πρέπει να συνεχίσετε να το πίνετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Να πίνετε πάντοτε νερό για να αναπληρώσετε και να ενυδατώσετε το σώμα σας, αφού λόγω των διουρητικών ικανοτήτων του, θα βοηθήσει να απομακρύνετε το αλκοόλ από τον οργανισμό σας.