fbpixel

Search icon
Search
5+1 συγκλονιστικά βιβλία μυστηρίου για να ξεφυλλίσετε μέσα στο Σαββατοκύριακο
ARTS & CULTURE

5+1 συγκλονιστικά βιβλία μυστηρίου για να ξεφυλλίσετε μέσα στο Σαββατοκύριακο

Οι top ιστορίες που θα σας καθηλώσουν


Μια «ανάσα» μακριά από ένα ακόμα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο και τι καλύτερο από το να αξιοποιήσετε αυτές τις δύο ημέρες διαβάζοντας ένα σαρωτικό βιβλίο μυστηρίου! Δώστε περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτήν την καθιερωμένη συνήθεια του lockdown, ανακαλύπτοντας τα must-read αναγνώσματα που οι ιστορίες τους θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη και δεν πρόκειται να αφήσετε από τα χέρια σας μέχρι να φτάσετε στην τελευταία λέξη.

Ρίξτε μια ματιά στα stories των παρακάτω μυθιστορημάτων & διαβάστε τα αυτές τις ημέρες στο σπίτι!

Το βασίλειο, Jo Nesbo

978-618-03-2305-4-2.jpg

Από τα 16 του χρόνια που χάθηκαν οι γονείς του, ο Ρόι ανέλαβε τη φροντίδα του μικρού του αδελφού, του Καρλ. Μεγαλώνοντας οι δρόμοι τους χωρίστηκαν. Ο Καρλ αποφάσισε να περιπλανηθεί στον κόσμο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Ο αδερφός του έμεινε πίσω στο οικογενειακό κτήμα, στο απομονωμένο βασίλειό τους, ικανοποιημένος με μια ήσυχη καθημερινότητα. Χρόνια αργότερα, ο Καρλ επιστρέφει με τη νέα του σύζυγο, την αρχιτέκτονα Σάνον. Η χαρμόσυνη άφιξη σύντομα γίνεται η αφορμή για μια σειρά από γεγονότα που απειλούν ό,τι αγαπά και θέλει να διαφυλάξει ο Ρόι.

Φόνοι με αλφαβητική σειρά, Αgatha Cristie

ac.png

Ένας δολοφόνος τρομοκρατεί μια ολόκληρη χώρα. Διαλέγει το ποιον και πού θα δολοφονήσει με αλφαβητική σειρά: πρώτα μια ηλικιωμένη καπνοπώλισσα, ύστερα μια σερβιτόρα που της άρεσε να φλερτάρει, κατόπιν έναν πλούσιο άνδρα... Το μόνο κοινό τους είναι ότι ότι τα αρχικά των ονομάτων τους είναι διαδοχικά γράμματα. Με κάθε φόνο δείχνει και πιο σίγουρος. Τόσο σίγουρος, που μπαίνει στον πειρασμό να περιπαίξει και να μπερδέψει τον μεγάλο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Αλλά αυτό ίσως να είναι το ένα –και το μοιραίο– λάθος του…

Σώσε με, Δημήτρης Σίμος

swseme-cover.jpg

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της. Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας. Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής.

Το κορίτσι του τρένου, Paula Hawkins

-HDAnV.jpg

Η Rachel παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη. Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχιών «Το Kορίτσι που Eξαφανίστηκε» και «Αμνησία».

Το δέμα, Sebastian Fitzek

1-E47nK.jpg
Η ψυχίατρος Έμα Στάιν πέφτει θύμα βιασμού και όλα για εκείνη ανατρέπονται. Από τότε νιώθει ασφαλής μόνο στο σπίτι της. Μέχρι τη στιγμή που ο ταχυδρόμος την παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της. Τότε, έρχεται αντιμέτωπη με κάτι που ποτέ δε θα περίμενε και η ζωή αποκτά διαφορετική πνοή, βγάζοντάς την από την προηγούμενη καθημερινότητά της.

Ο χιονάνθρωπος, Jo Nesbo

2-NViTW.jpg

Ο καιρός έχει αρχίσει και αγριεύει επικίνδυνα. Σύντονα θα πέσει το πρώτο χιόνι. Ένα μικρό αγόρι ξυπνά και αναζητά με αγωνία τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι επιβεβαιώνονται...