fbpixel

Search icon
Search
5+1 reading corners στο σπίτι για να διαβάζετε ανενόχλητοι
INTERIORS

5+1 reading corners στο σπίτι για να διαβάζετε ανενόχλητοι

Δημιουργήστε την προσωπική σας όαση


Ανήκετε στους δεινούς βιβλιοφάγους; Θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό καταφύγιο όπου οι ώρες περνούν ευχάριστα διαβάζοντας το αγαπημένο σας ανάγνωσμα; Κι όμως αυτό είναι ακόμα πιο πιθανό αν αποφασίσετε να οργανώσετε μέσα στην κατοικία σας μια extra stylish reading corner όπου θα μπορείτε να απολαμβάνετε νέες ιστορίες...

Δείτε πώς να τη διακοσμήσετε με επιτυχία! 

1. Χρησιμοποιήστε μια ντουλάπα

1-v4HA2.jpg

Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε μια ελεύθερη ντουλάπα, κάντε την ένα καταφύγιο για διάβασμα - όχι ένα μέρος για να αποθηκεύσετε περιττά αντικείμενα. Αν αξιοποιήσετε έξυπνα τον χώρο, ίσως μπορέσετε να τοποθετήσετε έναν άνετο εντοιχισμένο πάγκο με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο από κάτω.

2. Προσθέστε χρώμα

2-Ros5L.jpg

Η προσθήκη χρώματος -σε μια χαρούμενη απόχρωση όπως το φωτεινό μπλε- κάνει ένα κάθισμα στο παράθυρο να ξεχωρίζει ως μια μοναδική γωνιά του σπιτιού που είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί για διάβασμα ωρών. 

Μεταμορφώστε τον επιπλέον χώρο

3-YcQpY.jpg

Αν το σπίτι σας έχει μια μικρή cozy γωνιά, μην αφήσετε αυτόν τον χώρο να πάει χαμένος. Αυτή η περιοχή, η οποία διαθέτει έναν άνετο πάγκο, τοίχους από shiplap και ακόμη και ένα φωτιστικό, μοιάζει σαν να ήταν γραφτό να βρίσκεται εκεί από την αρχή.

4. Προσθέστε μια κουρτίνα στην πόρτα της ντουλάπας

4-iyzqF.jpg

Αν μετατρέπετε μια ντουλάπα σε ένα μέρος για να χαθείτε στο αγαπημένο σας μυθιστόρημα, κάντε τον χώρο ιδιαίτερα φιλόξενο προσθέτοντας μια κουρτίνα στην πόρτα. Αυτό επιτρέπει στο φως να εισέρχεται, αλλά εξακολουθεί να σας αφήνει να αισθάνεστε κρυμμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

5. Εκμεταλλευτείτε μια ηλιόλουστη γωνιά

shutterstock-1062068516.jpg

Αν έχετε μικρό χώρο, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια άνετη καρέκλα στη γωνία και, στη συνέχεια, να την πλαισιώσετε με μερικά stylish αντικείμενα - φυτά και ένα τραπεζάκι για ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, για παράδειγμα - για να κάνετε upgrade στη διακόσμηση.

6. Προσθέστε πολλά φυτά

4-JJJLc.jpg

Δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε την reading corner σας; Γεμίστε τον χώρο με άφθονο οργανικό decor, όπως με πράσινο, όπως παχύφυτα ή κρεμαστά φυτά που -κυριολεκτικά- δίνουν ζωή στο δωμάτιο.

Πηγή: www.oprahdaily.com